Teleselskabet 3: Sådan bevæger vores brugere sig under Corona

Illustration: josefkubes, BigStock
3 har lavet en analyse af sine kunders bevægelsesmønstre under Corona-krisen. Nu undersøger man sammen med myndighederne, hvordan data kan bruges til at overvåge effekten af diverse tiltag.

Teledata er i høj kurs verden over i kampen mod Corona, og nu har teleselskabet lavet en analyse af, hvordan selskabets brugere bevæger sig under krisen.

Analysen er ifølge selskabet lavet på baggrund af anonymiseret og aggregeret data fra 3's netværk, og den viser blandt andet, at halvdelen af kunderne i Københavnsområdet holder sig inden for en radius af 2 kilometer fra deres hjem.

En fordobling i forhold til før krisen.

Læs også: Google udgiver lokationsdata fra 131 lande til Corona-kontrol

Og ifølge Jesper Larsen Wagner, der er vice president for business development & operations hos 3, er der mange muligheder i data under de nuværende forhold.

»Det kunne fx være oplagt at undersøge, om danskerne følger statsministerens ønske om at droppe sommerhusturen i påsken. Vi er derfor nu i dialog med myndighederne om, hvordan de kan bruge vores data,« udtaler han i en pressemeddelelse og understreger, at man ikke kan se den enkelte brugers bevægelser i analysen.

»Det er vigtigt at forstå, at vi i vores mobilitetsanalyser ikke videregiver en registrering af konkrete individers bevægelser. Kundernes data bliver anonymiseret og inddelt i klynger. Vi leverer dermed kun information om bevægelsesmønstre – dvs. hvor mange kunder der bevæger sig fra ’A’ til ’B’ på givne tidspunkter, men ikke hvem de er.«

Læs også: Polakker i corona-karantæne skal uploade selfies til myndighedernes app: Ellers kommer politiet på besøg

3 er nu i dialog med myndighederne om, hvordan de pågældende data kan bruges i kampen mod virus.

Herhjemme har Statens Seruminstitut (SSI) netop efterspurgt data om den geografiske placering af danskernes mobiltelefoner for at holde øje med bevægelsesmønstre. Det kan du læse mere om her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Martin Dahl

Mon ikke de har overvåget os hele tiden

Artiklen omhandler optælling af brugere der flytter mobilforbindelse mellem master, dvs. flux af forbindelser.

Og det er en aldeles elegant måde at give et feedback om bevægelighed uden at invadere borgeres privathed.

Vi leder efter målbarheder, som i grove træk kan fortælle hvormeget vi kan åbne samfundet op uden at indlæggelser overskrider kapacitet.

Derfor er et sådan tal velkomment. Og det kan sammenlignes mellem lande og regioner. (selvom lokale kontakt-kulturer selvfølgelig også påvirker R0).

Fordelen ved fluxmålingen er at der ikke er 10 dages forsinkelse, som der er på indlæggelsestallene. Og det betyder at myndighederne hurtigere kan justere på forbud, når man allerede dagen efter kan se hvordan en regel påvirker flux.

I sidste ende kan denne type af index spare os for milliarder om dagen, ved at vi kan holde hjul igang, som vi kan måle ikke påvirker index betrageligt, og dermed i afledt grad ikke påvirker R0 betragteligt.

  • 5
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere