Teleselskabet 3: Sådan bevæger vores brugere sig under Corona
Teledata er i høj kurs verden over i kampen mod Corona, og nu har teleselskabet lavet en analyse af, hvordan selskabets brugere bevæger sig under krisen.
Analysen er ifølge selskabet lavet på baggrund af anonymiseret og aggregeret data fra 3's netværk, og den viser blandt andet, at halvdelen af kunderne i Københavnsområdet holder sig inden for en radius af 2 kilometer fra deres hjem.
En fordobling i forhold til før krisen.
Og ifølge Jesper Larsen Wagner, der er vice president for business development & operations hos 3, er der mange muligheder i data under de nuværende forhold.
»Det kunne fx være oplagt at undersøge, om danskerne følger statsministerens ønske om at droppe sommerhusturen i påsken. Vi er derfor nu i dialog med myndighederne om, hvordan de kan bruge vores data,« udtaler han i en pressemeddelelse og understreger, at man ikke kan se den enkelte brugers bevægelser i analysen.
»Det er vigtigt at forstå, at vi i vores mobilitetsanalyser ikke videregiver en registrering af konkrete individers bevægelser. Kundernes data bliver anonymiseret og inddelt i klynger. Vi leverer dermed kun information om bevægelsesmønstre – dvs. hvor mange kunder der bevæger sig fra ’A’ til ’B’ på givne tidspunkter, men ikke hvem de er.«
3 er nu i dialog med myndighederne om, hvordan de pågældende data kan bruges i kampen mod virus.
Herhjemme har Statens Seruminstitut (SSI) netop efterspurgt data om den geografiske placering af danskernes mobiltelefoner for at holde øje med bevægelsesmønstre. Det kan du læse mere om her.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.