Teleselskaber støtter Google i sms'ens afløser til Android

6 kommentarer.  Hop til debatten
En stribe teleselskaber, heriblandt Telia og Telenor, har indgået en aftale med Google om at bruge en fælles profil til Rich Communications Services.
24. februar 2016 kl. 15:21
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En mere avanceret kommunikationstjeneste på tværs af teleudbydere er nu et skridt nærmere, efter en stribe store teleselskaber har indgået en aftale med Google om at bruge en fælles profil i implementeringen af Rich Communications Services, RCS.

RCS kan meget forenklet betragtes som en udbygget udgave af sms, forstået på den måde at man via RCS kan kommunikere på tværs af udbydere og enheder. Til gengæld indeholder RCS også udvidede muligheder som eksempelvis at se, om en person er online. Dermed giver den funktioner, der kendes fra beskedtjenester som Apples iMessage til iOS.

Samarbejdet mellem teleselskaberne og Google blev annonceret på Mobile World Congress i Barcelona i denne uge. Blandt teleselskaberne er også TeliaSonera og Telenor Group, der opererer i Danmark.

Aftalen omfatter en implementering af RCS, der enten kan bruge Googles Jibe eller er kompatibel med den. Samtidig vil Google implementere RCS i form af Jibe på Android. Dermed bør alle Android-enheder kunne kommunikere ved hjælp af RCS.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
25. februar 2016 kl. 12:05

Jeg har ofte brugt VIBE. Er det det samme som JIBE?

4
25. februar 2016 kl. 11:12

Jeg er på ingen måde interesseret i, at nogen kan se om jeg er online når de sender SMS'er :|
Nu har man lige vænnet verden til at lade være med at sende "Hallllooo? Er du der?????" beskeder....

Afhænig af implementation af besked klient, er det vel noget der kan slås til og fra. SMS i dag er jo fantastisk stalker agtigt fordi du kan sætte kvitteringer til der viser om beskeden er modtaget, dette kan IKKE slås fra.

3
25. februar 2016 kl. 11:10

Tror ikke du skal regne med at data er mere sikkert end i dag nej.

2
25. februar 2016 kl. 11:08

Hvad med sikkerheden i sådan en løsning? Lige nu bruger jeg en krypteret besked tjeneste. Hvad er sikkerhedsforanstaltningerne i RCS? Er beskederne krypteret eller er det klar tekst ligesom SMS?

1
25. februar 2016 kl. 08:41

Jeg er på ingen måde interesseret i, at nogen kan se om jeg er online når de sender SMS'er :| Nu har man lige vænnet verden til at lade være med at sende "Hallllooo? Er du der?????" beskeder....