Telenor giver gratis dataabonnement til alle med en tablet

Har du en tablet med en simkort-holder, men uden simkort? Så kan du, uanset om du er kunde eller ej, få et dataabonnement hos Telenor med 200 megabyte per måned kvit og frit, lyder det fra teleoperatøren.

Som tidligere nævnt her på Version2, så har Telenor den højeste testscore i en undersøgelse fra Teknologisk Institut, som teleoperatøren selv har bestilt og betalt.

Læs også: Telenor: Vores mobilnet er bedre end de andres

Resultatet har øjensynligt gjort Telenor så ekstatisk, at teleoperatøren fra torsdag den 20. marts vil dele ud af simkort med et dataabonnement til tablet-pc'er. Ifølge en pressemeddelelse sker det, fordi Telenor vil 'dele den gode netværksoplevelse.'

Der er 200 megabyte per måned indeholdt i abonnementet, som også er til personer, der ikke er kunder hos Telenor i forvejen.

»Vi er så overbeviste om kvaliteten af vores netværk, at vi gerne vil invitere alle til selv at opleve det. Med data-abonnementet tilbyder vi både kunder og ikke-kunder muligheden for at sætte deres tablets fri ved at give dem adgang til det mobile internet overalt,« siger Marek Slacik, adm. direktør i Telenor Danmark ifølge pressemeddelelsen.

For at få abonnementet er det dog nødvendigt at aflevere sine betalingskortoplysninger i forbindelse med registreringen. Ifølge pressemeddelelsen er det indrettet sådan, så dem 'der ønsker det, kan tilkøbe ekstra data, når de har brugt de 200 MB/måned.'

Hvis brugeren når grænsen på 200 megabyte, bliver man omdirigeret til en hjemmeside og får valget mellem at købe supplerende 200 megabyte til 19 kr. eller fortsætte med at bruge netværket på 64 kbit/sek, hvilket Telenor beskriver som 'meget langsomt.'

Registreringen kan se i en Telenor-butik, på telenor.dk eller ved at kontakte operatørens kundeservice.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Ole Kaas

Var det ikke en idé at lade Telenor betale for reklamepladsen i stedet?

Jeg synes det er en nyhed - selv om det også er et markedsføringsstunt fra Telenors side. Men V2 ville nok være en tynd omgang hvis der ikke måtte omtales (produktnyheder fra) firmaer. VW fik også omtale for deres "3 års gratis internet i bilen" produkt. Det giver et fingerpeg om at mobilt Internet snart bare er noget der er der hele tiden. Som dengang vi gik fra dial-up til ADSL.

Jeg tror der er mange sofatavler der aldrig kommer ud af huset - selv om det kunne være praktisk lige at tage den med på we i sommerhuset osv. Det er bare for bøvlet at skaffe simkort osv - blot for en dag eller to. 200 MB rækker sikkert fint til, de ting hvor tabletten bare er bedre (man har nok mobilen med til FB, twitter, email osv). Der er tilmed mulighed for at fylde mere på for en meget flad tyver. Det er muligt at prisen pr. megabyte er i den høje enden - men mon ikke man overlever den økonomiske udskrivning? Det er jo trods alt ikke tænkt som et hverdagsprodukt - hertil findes der andre og mere attraktive abonnementer.

 • 15
 • 0
#5 Kjeld Flarup Christensen

Hvis brugeren når grænsen på 200 megabyte, bliver man omdirigeret til en hjemmeside og får valget mellem at købe supplerende 200 megabyte til 19 kr. eller fortsætte med at bruge netværket på 64 kbit/sek, hvilket Telenor beskriver som 'meget langsomt.'

64 kbit/sek er da nok til at køre IP telefoni med G729A codec :-)

 • 1
 • 0
#7 Per Krarup

Uanset hvad Telenor skriver eller gør, så bliver jeg aldrig kunde i den butik igen. Oplevede, at minutprisen til Tyskland steg en faktor fem. Eneste advarsel var en notits i Betalings Service, om at taksten for udlandstelefoni nu ville blive mere overskuelig. Smart gået Telenor, hvor mange nærlæser lige deres betalingsoversigter. Min erfaring er, at med Telenor kan man kun forvente, at noget der meldes ud som en en forbedring i virkeligheden er en stor fordyrelse.

 • 2
 • 3
#8 Ole Pedersen

"For at få abonnementet er det dog nødvendigt at aflevere sine betalingskortoplysninger i forbindelse med registreringen"

Så snart nogen siger "Dette er gratis, men du skal bare lige give os dine kreditkortoplysninger", så tænker man straks på svindelhjemmesider. Men mon ikke det nærmere skyldes, at de på et tidspunkt "tilpasser abonnementet", så det pludselig koster 20-30 kr. pr. måned og så håber på, at en vis procentdel af kunderne ikke opsiger det...

Som en engang sagde: "There ain't no such thing as a free lunch".

 • 4
 • 6
#9 Andreas Karlsen

Mit bud ville være, at det er for at fjerne den barriere der er, når folk skal taste kreditkort informationer ind ved et køb. Ved at de allerede er tastet ind, kan de købe mere data med ét klik. Det er lidt det samme Apple gør, når man skal lave en bruger til iTunes.

Forretningen må komme ved, at de tror at folk køber data efter de har brugt de 200MB, bliver imponeret af deres netværk, samt at de opnår meget medieomtale og giver skydts til deres sælgere.

 • 6
 • 1
#14 Nikolai Nørnberg Nielsen

Hej Lasse,

Bliver nød til lige at rette dig :) - Normalt har Telenor et faktura gebyr på 49,00 kr., såfremt man ikke er tilmeldt PBS eller betaler automatisk via dankort.

I tilbuddet om 200 MB gratis er der IKKE et administrationsgebyr, heller ikke selvom du ikke bruger 39 kr. :)

Så bare rolig :)

/Nikolai, Sektionschef, Telenor

 • 6
 • 1
#15 Ole Kaas

Det ville være en god ide at opdatere artiklen med link, så der ikke opstår misforståelse (med f.eks XXS abonnementet). Men det er måske for meget reklame :-O

Anyway...link:

http://www.telenor.dk/privat/mobilt_bredbaand/gratis-sim/

Hvad så med den side man bliver dirigeret til når man har brugt kvoten? Skal man bare trykke "ok" - eller en kode (evt CCV fra købekort)? Hvis man bare skal vinge af og acceptere, kommer der ikke et kort i ungernes ipad...

 • 1
 • 0
#16 Kenn Nielsen

I tilbuddet om 200 MB gratis er der IKKE et administrationsgebyr, heller ikke selvom du ikke bruger 39 kr. :)

og

Bare rolig, der er ikke administrationsgebyr på det gratis Sim-kort - uanset forbrug :)

efterlader mig med en nagende tanke om at der bliver tilsendt en faktura på 0 (nul) kroner, med en opgørelse over hvormange MB der er tilbage.

 • Og hvad var det nu fakturagebyret var ?

K

 • 1
 • 0
#17 Jens Jönsson

Man kan bestille det på: http://www.telenor.dk/privat/mobilt_bredbaand/gratis-sim/index.aspx

Men man skal angive CPR-nr. :-(

Kigger man her http://taenk.dk/gode-raad/tema/pas-paa-dit-cpr-nummer/loven-og-forbruger... står der

"Og da en entydig identifikation kan opnås ved udelukkende at bede om fødselsdato, navn og adresse, så må indsamling af cpr-nummeret anses for at være overflødigt."

Det er i øvrigt endnu mere tankevækkende, hvad de skal bruge CPR-nr. til, når nu det er gratis og man kun kan betale forud.

CPR-nr. er og bliver et udvandet fænomen. Man kan lige så godt give det til højre og venstre....

 • 6
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere