Telenor skal levere telefoni og bredbånd til staten

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Teleselskabet Telenor har vundet statens telefoniudbud. Aftalen omfatter mobil, fastnet, mobilt bredbånd samt medarbejderbredbånd til 10.000 statsansatte.

Telenor skal de næste tre år levere mobil-, fastnettelefoni og mobilt bredbånd til staten. Det danske teleselskab har nemlig vundet statens telefoniudbud, hvilket igen gør dem til den primære leverandør af telefoni til staten. Aftalen, der som noget nyt også omfatter levering af mobilt bredbånd til 10.000 statsansatte, kan desuden forlænges med op til et år.

”Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, samtidig er staten den største telefonikunde i Danmark, så aftalen er naturligvis af stor betydning for os,” udtaler erhvervsdirektør Lars Thomsen fra Telenor i en pressemeddelelse.

”Telenor har mange års erfaring med at rådgive om hvordan man opnår en mobil hverdag, hvor man kan arbejde effektivt – uanset tid og sted. Hver tredje danske virksomhed har i dag en ren mobilløsning, og det betyder, at vi ved, hvad man efterspørger og har brug for. Telefoni åbner store muligheder for at gøre medarbejderne mere mobile og effektive og samtidig reducere omkostninger. Dermed er aftalen en vigtig hjørnesten i statens digitaliseringsplan,” siger han.

Udbudsaftalen kommer samtidig med, at Telenor er i gang med at udbygge sit 3G-netværk i de ydre regioner af landet. Udbygningen er blandt andet sat i værk i Nord-, Midt- og Vestjylland samt på Bornholm, Lolland, Møn og Sydsjælland. Telenor forventer at have sat 1.500 nye 3G-master op, når opgraderingen af mobilnetværket står færdigt.

Staten vælger Telenor igen

Telenor - 22. november 2013

Telenor vinder statens telefoniudbud og bliver dermed eneleverandør af mobil- og fastnettelefoni samt mobilt bredbånd. Aftalen giver staten tid og overskud til dét, der er vigtigst, nemlig servicering af borgerne.

Med aftalen bliver Telenor igen den primære totalleverandør af tele- og it-ydelser til det offentlige Danmark de kommende tre år med mulighed for forlængelse i et år. Aftalen udvides oven i købet, så Telenor fremover skal levere mobilt bredbånd til 10.000 ansatte i staten.

”Vi er selvfølgelig stolte af, at staten vælger at fortsætte med Telenor, samtidig er staten den største telefonikunde i Danmark, så aftalen er naturligvis af stor betydning for os,” siger erhvervsdirektør Lars Thomsen og fortsætter:

”Telenor har mange års erfaring med at rådgive om hvordan man opnår en mobil hverdag, hvor man kan arbejde effektivt – uanset tid og sted. Hver tredje danske virksomhed har i dag en ren mobilløsning, og det betyder, at vi ved, hvad man efterspørger og har brug for. Telefoni åbner store muligheder for at gøre medarbejderne mere mobile og effektive og samtidig reducere omkostninger. Dermed er aftalen en vigtig hjørnesten i statens digitaliseringsplan.”

Staten på Danmarks stærkeste netværk
Telenors stærke netværk understøtter aftalen med staten. Selskabet er fuld gang med at styrke 3G-netværket markant, og det har allerede skabt langt bedre mobildækning i Nordjylland, i store dele af Midt- og Vestjylland, på Bornholm, Lolland, Møn og Sydsjælland.

”Den forbedrede mobildækning kommer til resten af Danmark de kommende måneder. Når 3G-opgraderingen er gennemført over hele Danmark, vil Telenor have 3.900 3G-master mod 2.400, da 3G-opgraderingen gik i gang. Telenor åbnede allerede i marts for Danmarks bedste 4G-netværk. 2013 vil dermed gå over i historien som det år med de største forbedringer af mobilnetværket nogensinde, så staten får virkelig fart på radiobølgerne,” siger Lars Thomsen.

Kontaktinformation
Peter Glüsing
Pressechef, Telenor
Tlf: 60 50 63 10
E-mail: pgu@telenor.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Dennis Hauge

Ja, been there, done that, got the t-shirt... Vi har tidligere haft vores medarbejderes DSL-forbindelser hos Telenor. Det gør vi ikke igen. Den medfølgende Zyxel-router var elendig. Vi fik senere mange af dem skiftet ud med en nyere Zyxel-model, men det løste intet.

 • 0
 • 0
#3 Christian Nobel

Ja, been there, done that, got the t-shirt... Vi har tidligere haft vores medarbejderes DSL-forbindelser hos Telenor. Det gør vi ikke igen. Den medfølgende Zyxel-router var elendig. Vi fik senere mange af dem skiftet ud med en nyere Zyxel-model, men det løste intet.

Ja ja, men selve varen behøver nu ikke fejle noget.

Jeg har været (internet) kunde hos Telenor i mange år, og det har fungeret utroligt stabilt - men jeg bruger så også en Draytek router.

Men intet mærkeligt formynderi, ingen port 25 spærring, og generelt har de skruet hastigheden op til samme pris - vel at mærke uden man skulle bede dem om det.

Og helt ærligt, hvad koster en router?

 • 1
 • 0
#4 Martin Nielsen

Det ærgerligt i denne historie er, at dem der reelt kunne byde på udbuddet var begrænset til TDC, Telenor og Telia.

Det kunne være spændende hvis i søgte aktindsigt i tidligere og nuværende aftaler, så vi kan få klargjort om der er en besparelse i at slå alle services sammen i et udbud. Jeg vil godt vide, om mine skattekroner bliver brugt bedst muligt.

 • 0
 • 0
#5 Christian Nobel

Det kunne være spændende hvis i søgte aktindsigt i tidligere og nuværende aftaler, så vi kan få klargjort om der er en besparelse i at slå alle services sammen i et udbud. Jeg vil godt vide, om mine skattekroner bliver brugt bedst muligt.

Se det er nemlig helt rigtigt, fordi man kan godt frygte at en sådan totalløsning i virkeligheden er en bekostelig løsning - ligesom når kommuner køber printere gennem SKI til en pris der ligger langt højere end gadeprisen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere