Telenor om læk i sms-skandale: Rigspolitiet bad os om at tie stille

31. januar 2020 kl. 08:574
Telenor om læk i sms-skandale: Rigspolitiet bad os om at tie stille
Illustration: volkovslava/Bigstock.
Så vidt offentligheden ved, er de berørte kunder stadig ikke informeret.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Telenor blev bedt om ikke at fortælle offentligheden, at det var dem, der stod bag lækket af op til 1.000 kunders personfølsomme sms-indhold til Rigspolitiet. Det var Rigspolitiet selv, der bad Telenor om at tie i denne sammenhæng.

Det skriver Jyllands-Posten

For få dage siden kom det dog alligevel frem via andre veje, i form af aktindsigtbegæringer og uafhængige kilder hos Danmarks Radio, at det var netop Telenor, der stod bag lækket af de mange kunders private sms'er og personfølsomme oplysninger.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, undrer sig over, hvorfor man har ønsket og, om ikke andet for en stund, lykkedes med at få Telenor til at tie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg synes, det er stærkt problematisk, hvis politiet har siddet på oplysninger og forbudt teleselskabet at tale om det her. Jeg synes, det her er yderst relevant, ikke bare for de implicerede borgere, men også for os politikere. For det viser, at der er store udfordringer med logning,« siger Karina Lorentzen til Jyllands-Posten.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
1. februar 2020 kl. 08:34

Min telefon - (Telmore/TDC) har et batteri, der falder ud når jeg taber telefonen. Når jeg sætter det i og tænder telefonen, så modtager jeg en masse gamle SMS'er. De kan være flere år gamle ! ??????

1
31. januar 2020 kl. 12:43

Så er det vigtigt for politiet at sørge for at holde kæft - sådan fungerer vore dages ordens håndhævelse.(ironi) I forvejen bliver retssikkerheden ikke håndhævet i Justitsministeriets område. I flæng ophøjes loves forret. Senest Færdselsloven står over Retsplejloven, så hører alting op. Det samme gælder den gamle og noget forældede Grundlov.