Telenor om læk i sms-skandale: Rigspolitiet bad os om at tie stille

Illustration: volkovslava/Bigstock
Så vidt offentligheden ved, er de berørte kunder stadig ikke informeret.

Telenor blev bedt om ikke at fortælle offentligheden, at det var dem, der stod bag lækket af op til 1.000 kunders personfølsomme sms-indhold til Rigspolitiet. Det var Rigspolitiet selv, der bad Telenor om at tie i denne sammenhæng.

Det skriver Jyllands-Posten

For få dage siden kom det dog alligevel frem via andre veje, i form af aktindsigtbegæringer og uafhængige kilder hos Danmarks Radio, at det var netop Telenor, der stod bag lækket af de mange kunders private sms'er og personfølsomme oplysninger.

Læs også: Telenor tavs om sms-skandale: Her er det, vi ved indtil videre

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, undrer sig over, hvorfor man har ønsket og, om ikke andet for en stund, lykkedes med at få Telenor til at tie.

»Jeg synes, det er stærkt problematisk, hvis politiet har siddet på oplysninger og forbudt teleselskabet at tale om det her. Jeg synes, det her er yderst relevant, ikke bare for de implicerede borgere, men også for os politikere. For det viser, at der er store udfordringer med logning,« siger Karina Lorentzen til Jyllands-Posten.

Læs også: Musketer-ed skaber mystik om sms-læk: »Jeg kan ikke garantere, det ikke sker igen«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Knud Larsen

Så er det vigtigt for politiet at sørge for at holde kæft - sådan fungerer vore dages ordens håndhævelse.(ironi) I forvejen bliver retssikkerheden ikke håndhævet i Justitsministeriets område. I flæng ophøjes loves forret. Senest Færdselsloven står over Retsplejloven, så hører alting op. Det samme gælder den gamle og noget forældede Grundlov.

  • 3
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere