Telemyndighed i USA: Vi oplever en stribe mystiske backbone-overskæringer

6 kommentarer.  Hop til debatten
Teknologien til overvågning af amerikanske kommunikationslinjer og -netværk er så forældede, at en regulær indsats mod overklipning er umulig, hævder myndigheden på området.
18. november 2015 kl. 11:52
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

USA er på det seneste ramt af en række overskæringer af backbone-kabler, især på den amerikanske vestkyst i San Francisco Bay Area.

Det har den amerikanske kommunikationsmyndighed, Federal Communications Commission (FCC), som kontrollerer al kommunikationslinjer i USA, i denne uge oplyst til Kongressen, ifølge en artikel i mediet inside sources

»Jeg synes, man må sætte spørgsmålstegn ved vores netværkssikkerhed,« sagde direktør Tom Wheeler, FCC, i Kongressens udvalg for Kommunikation og Teknologi.

Federal Communications Commission (FCC) er en uafhængig myndighed under den amerikanske regering, som regulerer kommunikation over radio, tv, kabler og satellit i samtlige 50 stater, District of Columbia og USA's oversøiske områder

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direktøren tilføjede, at man senest har oplevet to fiber-overskæringer mandag, denne gang dog ikke i San Francisco-området - overskæringer, der har forstyrret datatrafikken i området.

De ramte fiberkabler transporterer ifølge FCC data under Atlanten for at forbinde netværkhubs i EU og USA og udgør altså afgørende dele af nettets globale infrastruktur,

»Vi er nødt til at tage en form for et big data-redskab i anvendelse til at overvåge, hvad der sker med vores netværk derude, for der er åbenbart ikke kun mennesker, der benytter sig af netværket, men også folk, der gør noget ved det,« sagde han.

FCC kan i dag rapportere udfald på backbone-nettet via det såkaldte Network Outage Reporting System (NORS) - et system, som Tom Wheeler dog også påpegede er både underfinansieret og forældet, men som potentielt kan anvendes til at indsamle og analysere data i et big data-system, som angiveligt også vil kunne anvendes på anden vis af efterretningstjenesterne i jagten på kriminelle, der angriber backbonenettet.

»Men i dag kan vi ikke bruge systemet som baggrund for big data eller store dataanalyser,« sagde Tom Wheeler.

»Det er næsten ikke til at holde sammen på med presning, tråd og lim, fordi det fungerer på rigtig gamle teknologi. Vi har bedt om bevillinger til at opgradere det.«

Wheeler vil ikke uddybe konkret, hvilke typer data man i givet fald kunne bidrage med til efterforskning, eller på hvilken måde de kunne bruges til at understøtte terrorbekæmpelse - ud over at beskytte de fysiske fibernet.

FCC vil slukke websites

Ud over big data-systemer overvejer FCC's direktør også at indføre nye tiltag imod kommunikationen mellem terrorister på deres relaterede hjemmesider.

Udtalelsen kom efter, at medlemmer af Repræsentanternes Hus har spurgt FCC, hvad de kan gøre for at forhindre udbredelsen af ​​islamisk ekstremisme og radikalisering.

Eksempelvis overvejes det at give FCC mulighed for at lukke websider ned:

»Jeg er ikke sikker på, at vi har det mandat i dag,« sagde Tom Wheeler.

Lovkomplekset CALEA [Communications Assistance for Law Enforcement Act], som blev vedtaget i 1994, forpligtede teleselskaberne til at indbygge teknologi i deres netværk, som gjorde det nemmere for efterretningstjenesterne at overvåge kommunikation - på det tidspunkt begrænset til telefonaflytning.

Tom Wheeler peger på, at hvis det er korrekt, som angivet i pressen, at chatfunktioner på PlayStation 4 spil anvendes til terrorkommunikation, som er uden for de magtmidler der ligger i CALEA, er der nok behov for at opdatere lovgrundlaget'.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
18. november 2015 kl. 15:50

terrorister svømme rundt i udstyr til dybe dyk for at overskære de kabler, som de er så afhængige af? Eller hvad er sammenhængen? Hvis en soufflé falder sammen, er det enten Putin eller IS, der står bag. Det kan i hvert fald ikke have noget med gammelt skrammel at gøre.

3
18. november 2015 kl. 13:32

Ikke glemme, retten til at lukke munden på dem som, de siger er terrorister. I princippet mig og dig, der måske har en kritisk holdning til al denne overvågning.

2
18. november 2015 kl. 13:22

Mon ikke det bare er NSA/GCHQ der er i gang med at opgradere aflytningsudstyret til at optage og gemme alt kommunikation over kablerne.

1
18. november 2015 kl. 13:03

"Vi har ikke vedligeholdt vores netværk ordentligt, vores monitoreringssystem består af en webformular til manuel indrapportering af problemer, og nu er netværket ved at bryde sammen. Vi aner ikke hvorfor, men det er terroristernes skyld, så giv os flere beføjelser og send langt flere penge."