En online konsultation for diabetespatienter og hjemmemonitorering af gravide. Der er mange penge at spare, hvis telemedicin bliver udbredt over hele landet, mener analysefirma. Det skriver JydskeVestkysten.
En undersøgelse af landets ni største igangværende projekter inden for telemedicin konkluderer, at der kan spares mellem 800 og 850 millioner kroner om året. Pengene hentes ind på den tid og de penge, sundhedssektoren ellers skulle bruge på lægesamtaler, indlæggelser og hjemmebesøg.
Analysen er foretaget af analysefirmaet Incentive for den danske tele- og internetbrancheorganisation, Teleindustrien.
Direktør i Teleindustrien Jakob Willer fremhæver, at danskere generelt er it-erfarne, at sundhedsektoren er velfungerende, og at den potentielle gevinst ved telemedicin er høj.
»Derfor har vi behov for ambitiøse politiske målsætninger og pejlemærker, som sætter retning og fart på udviklingen og stimulerer investeringerne i den digitale infrastruktur, så de nye muligheder kan komme alle danskere til gavn,« siger Jakob Willer til JydskeVestkysten.
De ni undersøgte projekter kan i sig selv spare 90 millioner på budgettet. Men lige nu foregår de kun i afgrænsede dele af landet. Bliver de udbredt på landsplan, kan der altså ifølge Incentive hentes omkring 800 millioner.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.