Telemedicin kan spare millioner om året

8. december 2014 kl. 11:383
Sundhedsteknologi, der sparer et læge- eller hospitalsbesøg, kan give besparelser på 800 millioner, mener analysefirma.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En online konsultation for diabetespatienter og hjemmemonitorering af gravide. Der er mange penge at spare, hvis telemedicin bliver udbredt over hele landet, mener analysefirma. Det skriver JydskeVestkysten.

En undersøgelse af landets ni største igangværende projekter inden for telemedicin konkluderer, at der kan spares mellem 800 og 850 millioner kroner om året. Pengene hentes ind på den tid og de penge, sundhedssektoren ellers skulle bruge på lægesamtaler, indlæggelser og hjemmebesøg.

Analysen er foretaget af analysefirmaet Incentive for den danske tele- og internetbrancheorganisation, Teleindustrien.

Direktør i Teleindustrien Jakob Willer fremhæver, at danskere generelt er it-erfarne, at sundhedsektoren er velfungerende, og at den potentielle gevinst ved telemedicin er høj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Derfor har vi behov for ambitiøse politiske målsætninger og pejlemærker, som sætter retning og fart på udviklingen og stimulerer investeringerne i den digitale infrastruktur, så de nye muligheder kan komme alle danskere til gavn,« siger Jakob Willer til JydskeVestkysten.

De ni undersøgte projekter kan i sig selv spare 90 millioner på budgettet. Men lige nu foregår de kun i afgrænsede dele af landet. Bliver de udbredt på landsplan, kan der altså ifølge Incentive hentes omkring 800 millioner.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
11. december 2014 kl. 13:52

Det lyder jo vældigt godt. Men sporene skræmmer.

Det generelle indtryk af offentligt IT, er at det bruges til at skabe afstand til, og gøre det så besværligt så muligt, for borgerne at kontakte det offentlige.

Min berøring med sundhedsIT begrænser sig til Email-kontakt til lægen. Og hvis man har haft lidt at gøre med brugersupport, så ved man at Email er tæt på den ringeste kontaktform man kan vælge. Medmindre altså at formålet er at øge antallet af kontakter.

1
8. december 2014 kl. 12:23

Der er generelt mange penge at spare, hvis vi får bugt med korruptionen i den danske lægebranche :)

2
8. december 2014 kl. 19:13

..der kan spares mellem 800 og 850 millioner

du store maskine, der hviler i luftkølede haller, giv mig i dag min hellige itSovs(tm), så jeg kan sælge både min dyd, hæderlighed og ansvarsfølelse, samt få styrke til at pådutte offentlige noksakker endnu en stump nytteløst automation, der hurtigst muligt øger tyngden af guld i vores lommer og letter trykket i borgernes pengepung.

Thi it er magten og æren i al evighed - halleluja". /sort humor off

Der er alene tale om udgifter, der stiger på andre konti, men efter tid bliver vanemæssige omkostninger og æder besparelser op.

Hvem har lejet og betalt analysefirma?