Teleindustrien: Spoofing skal indgå i national cybersikkerhedsstrategi

24. august 2020 kl. 03:454
Teleindustrien: Spoofing skal indgå i national cybersikkerhedsstrategi
Illustration: Elnur | Bigstock.
Organisationen mener ikke, den kan løse udfordringen med spoofing alene, skriver den til Energistyrelsen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Telefon-spoofing er så stort et problem for danske virksomheder og borgere, at det skal være en del af danmarks nationale strategi for it-sikkerhed. Det mener Teleindustrien, der repræsenterer de danske teleselskaber.

»Vi vil konkret foreslå, at der i forbindelse med udarbejdelsen af en ny national cybersikkerhedsstrategi rettes et fokus på netop problemstillingen om fup-opkald og spoofing,« skriver Teleindustrien til Energistyrelsen, der er sikkerhedsmyndighed på området.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
24. august 2020 kl. 14:23

Han har efterfølgende anmeldt identitetstyveriet til Københavns Politi, men her lyder svaret, at politiet ikke vil forfølge sagen, fordi det ikke er ulovligt at bruge andres offentligt tilgængelige billeder ifølge dansk straffelov.</p>
<ul><li>Det undrer mig virkelig meget. Jeg var paf. Jeg forstod ikke, hvordan det ikke kunne være ulovligt at stjæle en andens persons billeder og udgive sig for den person, siger Niklas Roar.

https://www.tv2lorry.dk/lorryland/familiefars-identitet-misbrugt-paa-nettet-nu-kommer-organisation-med-opraab

2
24. august 2020 kl. 12:35

en slags identitetstyveri, når man uden aftale med nummerets "ejer" bruger dennes nummer til falsk identitet. Jeg er end ikke sikker på, at det kræver lovændring.

Mig bekendt er identititstyveri i sig ikke ulovligt i Danmark, hvilket er helt vanvittigt. Det er først når du kan bevise at der er begået økonomisk kriminalitet imod dig vha. identititstyveri at det bliver ulovligt.

Det er tåbeligt naivt og opfordrer de kriminelle til at vælge Danmark først, når det er gratis at lave identitetstyveri.

1
24. august 2020 kl. 10:41

Mange andre lande gør noget ved sagen. F. eks. USA, hvor FCC uddeler bøder for spoofing - også selv om der i øvrigt ikke er bevis for noget kriminelt. Og de gør også noget ved aktiv overvågning ligesom mange andre lande.

Derfor er det klart, at spoofing øges stærkt i Danmark, som nok er kendt i de kriminelle kredse for sin passivitet.

Men hvad skal vi gøre?

Vi skal for det første gøre spoofing kriminelt. Selvfølgelig er det en slags identitetstyveri, når man uden aftale med nummerets "ejer" bruger dennes nummer til falsk identitet. Jeg er end ikke sikker på, at det kræver lovændring. Men gør det det, må det hurtigst muligt gennemføres.

For det andet skal anmeldelser om spoofing efterforskes straks. Når Rigspolitiet modtager en anmeldelse, skal televirksomhederne straks sætte trace på brugen af det spoofede nummer, så kilden måske kan identificeres.

I dag sker der intet.

Først når der indløber anmeldelser om bedrageri gennem "systemet" foretager man sig noget. Og så er det i øvrigt noget tilfældigt, fordi der ikke er faste forberedte tiltag.

Det er derfor spoofing oftest ophører efter 2-3 uger. For forbryderne ved, at der intet sker i denne periode - i Danmark altså.