Telegrams stifter kendte til ISIS' brug af tjenesten

20. november 2015 kl. 10:217
Det kom ikke som en overraskelse for chat-tjenesten Telegram, at de var en af terroristernes foretrukne kommunikationsplatforme.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Chat-tjenesten Telegram kunne i onsdags meddele, at de oven på sidste uges terrorangreb i Paris havde valgt at blokere for 78 offentlige chat-kanaler med forbindelse til ISIS.

»Vi blev meget foruroligede over at opdage, at Telegrams offentlige chat-kanaler bliver brugt af ISIS til at sprede deres budskab,« skrev Telegram i en offentlig erklæring.

På den måde fik Telegram det til at lyde, som om ISIS’ brug af tjenesten kom som lidt af en overraskelse. Sådan forholder det sig imidlertid ikke, for stifteren af Telegram, russeren Pavel Durov, har kendt til terroristernes brug af hans tjeneste længe før angrebet i Paris. Det kan The Washington Post fortælle.

Pavel Durov deltog i september i arrangementet TechCrunch Disrupt, hvor han i et interview blandt andet kunne fortælle, at han kendte til, at ISIS benyttede Telegram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intervieweren spurgte blandt andet Pavel Durov, om han sov godt om natten velvidende, at terrorister benytter hans software.

»Jeg mener, at privacy, og retten til privacy, er vigtigere end vores frygt for, at der skal ske noget grimt som for eksempel terrorisme,« udtalte Durov og fortsatte:

»ISIS vil altid finde en måde at kommunikere på. Og hvis en måde at kommunikere på ikke længere føles sikker for dem, finder de blot en anden løsning. Så jeg mener ikke, vi rent faktisk tager del i disse aktiviteter. Jeg mener ikke, vi er skyldige eller skal føle os skyldige. Jeg tror stadig på, at vi gør det rette ved at beskytte vores brugeres privacy.«

Se interviewet med Pavel Durov herunder:

Remote video URL

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
24. november 2015 kl. 00:01

Ingen af de firmaer, du nævner, har for to dage siden udsendt en erklæring om, at de ikke vidste, at deres software blev brugt af terrorister. Det har Telegram til gengæld - derfor er det en nyhed.

Er det nyheden der skal formidles i denne artikel? Jeg synes ærligt talt det er en lidt søgt nyhed i så fald. Jeg er helt enig i Peter Jensen + Jan Nielsens kommentarer ovenfor. Jeg vedligeholder et open source AES-library der er skrevet i C. Jeg vil ærligt talt skrupsk*de på om en lille håndfuld galninge kunne finde på at bruge min software, jeg ved at der er mange flere mennesker rundt omkring der bruger til det fredelige og legale formål.

Terror virker kun hvis man lader sig terrorisere. Hvis man ophøjer den infinitesimale trussel, som terror udgør mod dit og mit liv, til en ting man skal tænke på i hverdagen, så har terroristerne vundet!Tag det som en hvilken som helst anden tragedie med dødsfald i samme proportioner, og agér rationelt og eftertænksomt på det, i stedet for denne her panik og undtagelsestilstand der manes frem pga. religiøse tosser.

5
21. november 2015 kl. 10:01

Ingen af de firmaer, du nævner, har for to dage siden udsendt en erklæring om, at de ikke vidste, at deres software blev brugt af terrorister. Det har Telegram til gengæld - derfor er det en nyhed.

Det har Telegram heller ikke. Som Rene allerede har nævnt, så er der forskel på offentlige kanaler og private chats. Durov har også været ud og sige det samme til andre medier (Engadget), som har draget samme fejlslutning:

https://twitter.com/durov/status/667598523421077508

http://www.engadget.com/2015/11/19/telegram-founder-isis-before-paris/

4
20. november 2015 kl. 11:57

Hej Peter,

Jeg ved, at for Toyota er svaret nej. De er ikke interesseret i at ISIS kører rundt i deres biler og vil gerne stoppe det.

3
20. november 2015 kl. 11:49

Det har Telegram til gengæld - derfor er det en nyhed.

Nu er jeg ikke bekendt med de finere nuancer i sagen, men Telegram kan jo bruges på flere måder. Der er ”åbne kanaler” og lukkede chats. Af din kilde fremgår det ikke, hvilken del af programmelet vi taler om!

Og skal vi tale om kildekritik – så har Gleen Greenwald (ham med Snowden afsløringerne) mener end en gang antydet at visse aviser i USA incl. Washington Post alt for ofte ”vinkler historien” udfra en regeringsvenlig synsvinkel.

Det som Telegram sagde forleden var at man lukkede for ”åbne ISIS kanaler” på baggrund af henvendelser fra brugere. Og det er vel OK – for hvordan skulle man dog kunne identificerer individuelle ISIS brugere i et miljø med end-to-end kryptering og uden centrale nøgler?

Og er du på jagt efter en historie så kunne du prøve denne Cryptoguide for journalister http://www.cryptoguide.dk/ og så sammenholde den med ISIS manualen http://www.wired.com/wp-content/uploads/2015/11/ISIS-OPSEC-Guide.pdf

2
20. november 2015 kl. 11:09

Ingen af de firmaer, du nævner, har for to dage siden udsendt en erklæring om, at de ikke vidste, at deres software blev brugt af terrorister. Det har Telegram til gengæld - derfor er det en nyhed.

Thomas Berger Social Media Journalist Version 2

1
20. november 2015 kl. 11:05

Jeg har nogle forslag til nogle flere super relevante nyheder:

Google kendte til at terrorister kunne bruge Google. Samsung kendte til at terrorister kunne bruge deres telefoner. Apple kendte til at iPhones kunne bruges af terrorister. Toyota kendte til at terrorister kunne bruge Toyota-biler. Vejdirektoratet kendte til at terrorister kunne køre på vejene.

Intervieweren spurgte blandt andet Pavel Durov, om han sov godt om natten velvidende, at terrorister benytter hans software.

Kan alle de ovenstående sove godt om natten velvidende at terrorister benytter deres produkter?