Telegram blokerer 78 chat-kanaler med forbindelse til ISIS

Terrornetværket IS har anbefalet deres medlemmer at bruge chat-tjenesten Telegram, som nu reagerer ved at lukke et antal offentlige chat-kanaler

Chat-tjenesten Telegram har i den forløbne uge fået en del uønsket opmærksom oven på fredagens terrorangreb i Paris. Det er sket, fordi terrornetværket IS ifølge websiden Thedailybeast.com via organisationens sider på Dark Net rådede deres medlemmer til netop at bruge Telegrams krypterede funktioner til kommunikation.

Læs også: Her er chatapplikationen, ISIS anbefaler sine medlemmer

Som modtræk har Telegram nu valgt at blokere for 78 offentlige chat-kanaler fordelt på 12 forskellige sprog med forbindelse til ISIS. Kanaler, som Telegram har fundet frem til på baggrund af indrapportering fra brugere.

 

 

 

»Vi blev meget foruroliget over at opdage, at Telegrams offentlige chat-kanaler bliver brugt af ISIS til at sprede deres budskab,« skriver Telegram på deres egen chat-kanal og understreger samtidig, at selvom de blokerer indhold med relation til terrorister, vil de aldrig blokere nogen, der på fredelig vis udtrykker alternative holdninger eller meninger.

Det er imidlertid værd at bide mærke i, at Telegrams udmelding udelukkende vedrører tjenestens offentlige chat-kanaler og funktioner. Kommunikation, som foregår via Telegram, mellem to personer eller i en lukket, privat gruppe, er fortsat krypteret og vil således ikke blive hverken overvåget eller blokeret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere