Telegram blokerer 78 chat-kanaler med forbindelse til ISIS

19. november 2015 kl. 10:201
Terrornetværket IS har anbefalet deres medlemmer at bruge chat-tjenesten Telegram, som nu reagerer ved at lukke et antal offentlige chat-kanaler
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Chat-tjenesten Telegram har i den forløbne uge fået en del uønsket opmærksom oven på fredagens terrorangreb i Paris. Det er sket, fordi terrornetværket IS ifølge websiden Thedailybeast.com via organisationens sider på Dark Net rådede deres medlemmer til netop at bruge Telegrams krypterede funktioner til kommunikation.

Som modtræk har Telegram nu valgt at blokere for 78 offentlige chat-kanaler fordelt på 12 forskellige sprog med forbindelse til ISIS. Kanaler, som Telegram har fundet frem til på baggrund af indrapportering fra brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

 

 

 

»Vi blev meget foruroliget over at opdage, at Telegrams offentlige chat-kanaler bliver brugt af ISIS til at sprede deres budskab,« skriver Telegram på deres egen chat-kanal og understreger samtidig, at selvom de blokerer indhold med relation til terrorister, vil de aldrig blokere nogen, der på fredelig vis udtrykker alternative holdninger eller meninger.

Det er imidlertid værd at bide mærke i, at Telegrams udmelding udelukkende vedrører tjenestens offentlige chat-kanaler og funktioner. Kommunikation, som foregår via Telegram, mellem to personer eller i en lukket, privat gruppe, er fortsat krypteret og vil således ikke blive hverken overvåget eller blokeret.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. november 2015 kl. 19:52

Jeg forstår ikke at de lukker kommunikations kanalerne i stedet for at overvåge dem. Lidt ligesom at afsløre at man kan bryde Enigma koderne. Hellere bruge dem (sammen med twitter / youtube / etc.) som honeypots og spore IP adresser der bliver lokket til.