Telegigant vil slukke internetforbindelsen for copyright-pirater

Illustration: Luismt94 via Wikimedia Commons
Teleselskabet AT&T begynder nu at tage hårdere midler i brug mod copyright-forbrydere.

Verdens største teleselskab AT&T vil ikke længere tolerere pirater som internetkunder, og derfor begynder de snart at slukke for internetforbindelsen hos de kunder, som ikke stopper deres piracy. Det skriver Axios.

»Et lille antal kunder, som bliver ved med at modtage opfølgende meddelelser om copyright-overtrædelser fra indholdsejere på trods af vores forsøg på at oplyse dem, vil få deres service standset,« siger en talsperson fra AT&T til Axios.

Initiativet kommer et halvt års tid efter, at AT&T købte Time Warner, som nu er kendt som verdens største mediekoncern under navnet WarnerMedia.

AT&T’s internetsluk vil hovedsageligt blive rettet mod kunder, som downloader store mængder indhold under copyright. Det skriver Motherboard, som også siger, at kunder skal ignorere mindst ni advarsler, før AT&T lukker dem ude af det store internet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henrik Madsen

Som modsvar har de spærret for alt trafik gennem deres net til Elsevier.

Haha, det er sgu raffineret.

Firmaet tvinger dem til at spærre for piratversionerne af deres publikationer og som modsvar spærrer Bahnhof for deres kunders mulighed for at tilgå og købe publikationerne på lovlig vis.

Snak om et stort fedt "F.uck jer" til dem fra Bahnhof :)

 • 14
 • 0
Torben Jensen

Hvis ISP korrekt kan se en kunde der downloader indhold under copyright, og efter et antal advarsler bremser dette, så fint med dette.

Spørgsmålet er hvordan de kan se dette.
Det er vel alene indholdsejere der via deres server log kan se ulovlig trafik fra given IP, og dermed kontakter ISP for at få det stoppet.

Nu om dage bruges mere og mere krypteret trafik.
Det er muligt internet trafik i dagens Danmark stadig registreres, men mig bekendt er der ikke nogen der direkte kan tappe SSL trafik mellem client og server, de kan dog se i en log der har været trafik mellem 2 IP adresser.

I tilfældet bittorrent er forbruger både client og server mens der er trafik.
Hvis der alene downloades fra en server, og det bag SSL, er der jo ikke nogen der kan se med, andet end det kan ses i log hos afsender og modtager.

Fint at ulovlig download stoppes efter x antal advarsler, håber ikke vi går mod en fremtid hvor ISP får andre ideer til hvad der skal være tilladt og hvad der ikke skal være tilladt.

 • 3
 • 5
Kenn Nielsen

Hvis ISP korrekt kan se en kunde der downloader indhold under copyright, og efter et antal advarsler bremser dette, så fint med dette.


Aha!

Fint at ulovlig download stoppes efter x antal advarsler,


Jow-jow.

håber ikke vi går mod en fremtid hvor ISP får andre ideer til hvad der skal være tilladt og hvad der ikke skal være tilladt.


Men..dét er jo lige nøjagtigt dét du ender med , for du syn's jo det er 'fint' at ISP leger politi.

Såfremt ISP'erne skal gøre noget, så kan man da argumentere for at de bare skal lukke ned for overførslen af den ulovlige fil - når de nu mener de kan detektere den.

Alt andet bør håndteres af retssystemet.

K

 • 3
 • 0
René Nielsen

Spørgsmålet er hvordan de kan se dette.


Nu er der forskel på amerikansk (delstats-) lovgivning og dansk lovgivning, men i Danmark er det sagen helt uvedkommende om hvordan man teknisk er kommet i besiddelse af data, det afgørende er om man forinden har fået lov (til af læse data).

Jeg blev lidt rystet da jeg læste denne artikel https://www.information.dk/debat/2018/10/kan-virkelig-vaere-rigtigt-face...

Det centrale citat er;

Kernen i bestemmelsen er, at man skaffer sig uberettiget adgang. Heri ligger ikke noget krav om, at man skal have forceret en modstand. Der ligger egentlig bare det i det, at man ikke har fået lov.

Det betragtes med andre ord som hacking hvis f.eks. en rettighedshaver eller en ISP i Danmark forsøgte overvågning som beskrevet ovenfor.

Advarselsbrevet til kunden i sig selv vil kunne udløse fængsel.

Hackingbestemmelsen bør nok laves om, men indtil det sker, så ville jeg ikke turde udfører den form for overvågning uden en forudgående dommerkendelse.

Det skyldes misforholdet i straffene imellem ulovlig filmkopiering (en film koster vel 10-12 kr pr film i erstatning og så må piraten beholde filmen) og hacking som let kan udløse flere års fængsel.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize