Telefongennemsøgning: Amerikansk grænsekontrol tilgår ikke data, der kun ligger i skyen

Der har været forvirring om, hvad de amerikanske grænsemyndigheder må gennemsøge i forbindelse med indrejse.

Når amerikanske statsborgere har været i udlandet og rejser ind i USA igen, så må tolderne i forbindelse med gennemsøgning af de indrejsendes mobiltelefoner ikke tilgå data, som alene ligger opbevaret på servere i skyen. Det fortæller The Register, blandt andet på baggrund af et brev, som amerikanske NBC News har fået adgang til.

Brevet er fra fungerende chef (PDF) (eng. Acting Commissioner) for den amerikanske grænsemyndighed US Customs and Border Protection Agency (CBP), Kevin McAleenan. Brevet kommer som et svar på en undersøgelse, som en senator, Ron Wyden, indledte i februar.

Wyden har henvendt sig til minister for Homeland Security, John Kelly. Wyden udtrykte i den forbindelse bekymring over forlydender om, at amerikanere var blevet presset til at udlevere kodeord til myndigheder i forbindelse med indrejse i USA.

Wyden skrev blandt andet i henvendelsen:

»Disse forlydender er dybt bekymrende, særligt i lyset af dine seneste kommentarer, som antyder, at CBP måske vil begynde at kræve kodeord til sociale medier fra besøgende i USA,« skrev Wyden ifølge The Register.

»Med disse kodeord, så kan CBP efterfølgende være i stand til at logge ind på konti og tilgå data, som de ellers kun ville kunne få fra internetselskaber med en retskendelse.«

Ingen adgang alene til data i skyen

I svaret fra McAleenan står der:

»I forbindelse med en grænse-gennemsøgning, så tilgår CBP ikke informationer, som kun findes på fjernservere (eng. remote servers) via en elektronisk enhed præsenteret til undersøgelse, uanset om disse servere er lokaliseret udenlands eller indenlands.«

The Register har forsøgt at få CBP til at uddybe, hvad der menes med data, der 'kun' findes på fjernservere, da flere apps knyttet til sådanne tjenester også gemmer data lokalt på enheden. Mediet har endnu ikke modtaget et svar.

Amerikanske borgere kan ifølge The Register ikke forhindres i at rejse ind i USA igen, selvom de ikke giver grænsekontrollen login-adgang til deres enheder. Men enhederne kan ende med at blive tilbageholdt i fem dage eller mere.

Besøgende fra udlandet kan til gengæld nægtes indrejse, såfremt de ikke giver grænsekontrollen adgang til eksempelvis en mobiltelefon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Michael Hansen

Kan kun udtale mig om min egen erfaring her, men flere rejser til SFO (2016, CPH/Arlanda -> SFO direkte) alt blev tjekket i lufthavnen (CPH/ARN), enheder skulle tændes og tjekkes inden boarding, i USA skulle CBP skulle se alt igennem, mega beværlige TSA der tjekker bags / brokker sig over intet.

Sidste rejse til Las Vegas (BLL -> Heathrow -> LAS, 2017), ingen special kontrol i BLL, intet i Heathrow (T5 -> T3) ud over std. sikkerheds kontrol, ingen random kontrol af laptops (om de kan starte etc.) ved boarding, CBP kunne ikke være mere ligeglad, de sad 2 personer, med lang kø, ingen speciel kontrol af nogen som helst i den tid jeg var der. På vej hjem kunne TSA ikke være mere ligeglad, alt skulle pakkes sammen, de ville ikke have noget som helst ud af folks bagage, ej heller væsker, laptops m.m, nå OK, fint nok med mig, de 5-6 personer før mig og mig selv inkl. fik kørt begage igennem xray scanneren mens personen ved maskinen sad med ryggen til skærmen og snakkede med nogle af de andre TSA ansatte, absolut nada kontrol, I Heatrow (T3 -> T5), mega cirkus, igennem milimeter body scannere, drug test, explosives test, etc, i BLL, mega kø pga. pas kontrol som det eneste sted på både udrejse/hjemrejse (undtagen CBP ved indrejse).

Det virker bare så totalt inkonsistent, og som et totalt sikkerheds cirkus.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017