Tele-fejl lammede svensk togtrafik

8. december 2022 kl. 10:351
tog
Togdriften mellem København og Malmø blev også indstillet, da der opstod forstyrrelser i et telesystem hos de svenske trafikmyndigheder. Illustration: Sinikka Halme.
Fejl i telekommunikationen lagde togdriften ned i to en halv time. Trafikken mellem København og Malmø blev også indstillet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Svenske tog blev onsdag aften standset af sikkerhedsmæssige årsager i store dele af landet på grund af forstyrrelser i et telesystem hos myndigheden Trafikverket.

Store dele af Sveriges togtrafik gik af sikkerhedsmæssige årsager i stå på grund af systemfejl i telekommunikation onsdag eftermiddag ved 17.30-tiden og frem til 20.05, skriver Trafikverket i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

De største problemer var i Stockholm og fra Hallsberg og de østlige dele af Sverige, men det ramte også mange tog i hele landet. I syd blev tunnelerne i Hallandsås og Citytunnelen i Malmø evakueret. Togdriften mellem København og Malmø blev også indstillet.

Hvis man ikke kan kommunikere med togene, må de af sikkerhedsmæssige årsager ikke køre. Derfor ramte nedbruddet store dele af Sverige.

Der er i øjeblikket ingen oplysninger om, hvad der forårsagede forstyrrelsen. Hvad man ved er, at det var telekommunikationen, der fejlede. Efterforskningen af ​​årsagen er i gang, skriver Trafikverket.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. december 2022 kl. 13:06

SVT skriver, at de opdaterede telefonsystemet Mats. Det fik det til at gå i udu. Generaldirektøren kan ikke svare på, om der blev lavet en risikovurdering.