Teknologigiganter kæmper for netneutralitet

9. maj 2014 kl. 08:031
Den kommende lov der giver internetudbydere adgang til at prioritere over hastigheder på indhold møder stærk modstand. Også fra Google og Facebook.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere end 100 tech-virksomheder har underskrevet et brev til det uafhængige amerikanske teleagentur US Federal Communication Commission (FCC), hvori de opfordrer agenturet til at trække forslag tilbage, der skal gøre det muligt for internetudbydere at oprette særlige motorvejsforbindelser på nettet.

Virksomheder som Google, Facebook, Twitter og Amazon er nogle af de helt store, der modsætter sig ændringsforslaget, mens masser af mindre virksomheder også har skrevet under.

‘I stedet for at tillade individualiseret forhandling og diskrimination, bør kommissionens regler beskytte brugere og internetvirksomheder mod blokeringer, diskrimination og betalt prioritering på både fastgjorte og mobile platforme,’ står der blandt andet i brevet, skriver BBC.

Med tilkomsten af båndbreddekrævende services på nettet så som Netflix, åbner de nye regler åbner fra FCC op for, at internetudbyderne vil kunne kræve afgifter for at de store datamængder fortsat skal kunne sendes med store hastigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette ser mange som et brud på netneutraliteten, en af grundprincipperne ved internettet, hvor præmissen er, at al internettrafik skal behandles ens.

Det var en retssag i februar, hvor telegiganten Verizon fik medhold i en klage over netop FCC, der havde afskåret Verizon for at opkræve afgifter for ekstra afgifter. Sagen faldt ud til teleselskabets fordel, hvorfor FCC er blevet tvunget til at gentænke regelsættet.

Det har sendt demonstranter på gaden, der har taget plads foran FCC’s bygninger i Washington, ligesom over en million mennesker allerede har skrevet under i en underskriftsindsamling for at stoppe regelændringen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. maj 2014 kl. 11:15

"Det var en retssag i februar, hvor telegiganten Verizon fik medhold i en klage over netop FCC, der havde afskåret Verizon for at opkræve afgifter for ekstra afgifter."