Teknisk fejl lammer verdens tredjestørste børs

1. oktober 2020 kl. 09:33
Børsen i Tokyo er tvunget til at holde lukket torsdag på grund af tekniske vanskeligheder. Andre store børser i Japan oplever også problemer. Japan Exchange group afviser, at der er tale om et hackerangreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Børsen i Tokyo, der er den tredjestørste børs i verden, er torsdag morgen blevet ramt af en teknisk fejl, som tvinger børsen til at lukke resten af dagen.

Det skriver Berlingske.

Børsen meldte ud om problemerne lidt inden den normale åbningstid klokken 9 lokal tid, og fejlen rammer samme dag, hvor væsentlige økonomiske tal ellers skulle offentliggøres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og den store børs i Tokyo er ikke alene om at have it-vanskeligheder. Børserne i Nagoya, Fukouka og Sapporo oplever også tekniske udfordringer.

Fælles for børserne er, at de bruger et system fra den japanske it-virksomhed Fujitsu, men det er endnu uklart, om det er dette system, som er årsagen til nedbruddet.

Tidligere i år blev børsen i New Zealand ramt af et hackerangreb, som satte en stopper for handlen med aktier i fire dage. Japan Exchange group afviser dog, at torsdagens it-problemer i Tokyo skyldes it-angreb.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger