Teknikken drillede ved Danmarks største eSports-event: Fredag aften gik i sort

27. november 2017 kl. 05:114
Teknikken drillede ved Danmarks største eSports-event: Fredag aften gik i sort
Illustration: Morten Egedal.
Fredag og lørdag skulle Danmarks hidtil største eSports-event, Blast Pro Series, afvikles i Royal Arena i København. Problemer med servere og netværk gjorde dog, at der fredag aften ikke blev spillet en eneste kamp.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tekniske problemer betød, at der ved Blast Pro Series slet ikke blev spillet en eneste kamp fredag aften. Derfor blev kampene, der skulle have været spillet om fredagen, spillet lørdag morgen - før publikum kunne komme ind.

Royal Arena i København skulle i weekenden fyldes med Counter-Strike-fans, der skulle se seks af verdens bedste hold tørne sammen. Men i stedet endte fredag aften med at blive en håndfuld værter, der padlede, så godt de kunne, i timevis, da arrangørerne ikke kunne få sat spillene i gang.

»Vi oplevede desværre det, der ellers ikke kan og slet ikke bør ske. En kombination af netværks- og serverfejl betød, at vi ikke kunne afvikle kampene som planlagt. Vi forsøgte ad flere omgange, men det lykkedes ikke at få et stabilt netværk sat op,« skriver Steen Laursen, VP Comms & Brand, Rfrsh Entertainment i en mail.

Efter tre timer på skærmen måtte værterne til sidst erkende, at det ikke ville blive muligt at spille en eneste kamp fredag aften, men at kampene i stedet måtte afvikles på et andet tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangører og teknikere arbejdede hele natten for at sikre, at alt virkede lørdag, hvor alle kampene nu skulle spilles. Der blev udført stresstests, og det lykkedes da også arrangørerne at få lavet et setup, der fungerede.

Blast Pro Series kunne derfor succesfuldt blive gennemført i løbet af lørdagen - da havde både spillere, arrangører og andre involverede dog arbejdet i langt over 13 timer i træk.

»Vi er ikke tilfredse med fredagens arrangement og starten på turneringen, men vi er ovenud tilfredse med lørdagens event i Royal Arena,« skriver Steen Laursen.

Mindre tekniske, kosmetiske fejl

Da turneringen faktisk kom i gang, forløb det med en masse specielle nye overlays (en type grafik), mange storskærme, lys, lyd, pyroteknik og brug af Royal Arenas lysbanner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens meget fungerede ganske fint, var der stadig en række kosmetiske problemer, hvor deres hjemmelavede overlay havde forsinkelse, der var udfald på nogle af skærmene, og under en af eventets største kampe blev seerne disconnected fra serveren. Det var spillerne dog ikke klar over, så spillet fortsatte - uden at seerne kunne følge med.

Hvis man ikke følger eSports-scenen, skal det for god ordens skyld nævnes, at tekniske problemer er en naturlig del af store turneringer, men det plejer dog at betyde mindre forsinkelser - ikke at det er umuligt at spille en hel aften.

Royal Arena har et lysbanner, der løber mellem den øvre og nedre tribune. Hvis terroristerne i spillet plantede bomben, blev banneret til en lunte, der løb rundt i hele arenaen, så publikum kunne følge med - og dét fungerede rigtigt godt. Samtidig viste det et samspil mellem spillet og arenaen, der gav publikum en lille unik oplevelse.

Version2 er blevet lovet et opfølgende interview om, præcis hvad der gik galt med teknikken.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
28. november 2017 kl. 09:54

Så vidt jeg kunne forstå så var det netop LAN serverne der var netværks problemer med.

3
27. november 2017 kl. 13:28

"Royal Arena har et lysbanner, der løber mellem den øvre og nedre tribune. Hvis terroristerne i spillet plantede bomben, blev banneret til en lunte, der løb rundt i hele arenaen, så publikum kunne følge med "</p>
<p>Super fed ide!

Det fungerede bare så pissefedt - og kombineret med at alt lys i salen blev rødt når bomben var plantet, og hele scenen blev blæst med 12x pyro når bomben gik af. :-)

2
27. november 2017 kl. 12:01

Kunne være interessant at høre, hvorfor kampene der blev flyttet fra om fredagen blev spillet på online servere om lørdagen?

Hvorfor anvendte de ikke deres LAN setup til de 2 første runder?

1
27. november 2017 kl. 06:39

"Royal Arena har et lysbanner, der løber mellem den øvre og nedre tribune. Hvis terroristerne i spillet plantede bomben, blev banneret til en lunte, der løb rundt i hele arenaen, så publikum kunne følge med "

Super fed ide!