Teenager dræbt af defekt iPhone 6-oplader

Illustration: Wikimedia
Den 14-årige Le Thi Xoan blev øjensynligt dræbt, da hun rullede oven på en defekt iPhone 6-oplader, som lå i hendes seng. Det vides endnu ikke, hvorvidt der er tale om Apples egenproducerede eller en kopi.

En vietnamesisk teenager blev for nyligt fundet død i sin seng. Ved siden af sig havde hun en iPhone 6-oplader, men det er uklart, hvorvidt det er Apples egenproducerede eller en kopi.

Det skriver The Independent.

Den 14-årige Le Thi Xoan blev fundet bevidstløs i sin seng af forældrene. IPhone-opladeren ved siden af hende havde efterladt et brændemærke i sengen.

Politiets teori er foreløbigt, at han blev udsat for dødbringende elektriske stød, da hun i søvne rullede oven på opladeren.

Hun blev hastet til hospitalet, men hendes liv stod ikke til at redde.

Det er endnu ikke lykkedes The Independent at få en kommentar fra Apple, som derfor hverken be- eller afkræfter, at opladeren stammer fra deres egen fabrik.

Den foreløbige teori er dog, at der er tale om en kopi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Henrik Jacobsen

selv hvis man i sengen ruller direkte over en blottet leder med 220V, hvordan slår det så én ihjel? Der kan være forklaringer a la sengerammen er af metal og er i kontakt med en radiator. Og hun sover med hånden på den kolde metalramme. Men historien scorer altså ikke højt på troværdighed; hvorfor er den så interessant at den dukker op på V2? Og nej, jeg er ikke Apple-fan, snarere det modsatte..

 • 5
 • 1
#2 Peter Christiansen

Ground forbindelsen i usb kablet er sikkert refereret til 110/220 VAC, som er tilfældet i nogle billige usb opladere. Sikkert ikke en apple oplader da de er af super kvalitet.

Virker dog mærkeligt at hun skulle have rullet på selve opladeren, da den så ikke ville være tilsluttet elnettet, noget fishy ved historien, eller også har vi ikke fået fortalt hvad der virkelig skete.

edit: Ok har læst historien på independent og her står der: "Teenage schoolgirl 'electrocuted after rolling on to iPhone cable in her sleep'", så det var ikke opladeren hun rullede på, men kablet.

 • 1
 • 0
#6 Mikkel Bruun

Men, der er noget der ikke hænger helt sammen i denne historie:

"Politiets teori er foreløbigt, at han blev udsat for dødbringende elektriske stød, da hun i søvne rullede oven på opladeren."

 • 0
 • 0
#7 Niels Danielsen

Der bliver lavet en del USB ladere i Kina som har et meget dårligt design, og en meget dårlig isolation mellem primær og SELV. Denne problematik er ikke specifik for Apple. https://www.youtube.com/watch?v=wi-b9k-0KfE Ved en isolations fejl i laderen, er det farligt at berøre mobil telefon, samt et evt. defekt USB kabel. (indirekte berøring) Det er korrekt at man skal berøre noget andet der er jordet, men det er ikke tilladt for alm. udstyr at bero sikkerheden på at man ikke har jordforbindelse.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere