Teenager dræbt af defekt iPhone 6-oplader

16. november 2017 kl. 09:037
Teenager dræbt af defekt iPhone 6-oplader
Illustration: Wikimedia.
Den 14-årige Le Thi Xoan blev øjensynligt dræbt, da hun rullede oven på en defekt iPhone 6-oplader, som lå i hendes seng. Det vides endnu ikke, hvorvidt der er tale om Apples egenproducerede eller en kopi.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En vietnamesisk teenager blev for nyligt fundet død i sin seng. Ved siden af sig havde hun en iPhone 6-oplader, men det er uklart, hvorvidt det er Apples egenproducerede eller en kopi.

Det skriver The Independent.

Den 14-årige Le Thi Xoan blev fundet bevidstløs i sin seng af forældrene. IPhone-opladeren ved siden af hende havde efterladt et brændemærke i sengen.

Politiets teori er foreløbigt, at han blev udsat for dødbringende elektriske stød, da hun i søvne rullede oven på opladeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun blev hastet til hospitalet, men hendes liv stod ikke til at redde.

Det er endnu ikke lykkedes The Independent at få en kommentar fra Apple, som derfor hverken be- eller afkræfter, at opladeren stammer fra deres egen fabrik.

Den foreløbige teori er dog, at der er tale om en kopi.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
16. november 2017 kl. 18:47

Der bliver lavet en del USB ladere i Kina som har et meget dårligt design, og en meget dårlig isolation mellem primær og SELV. Denne problematik er ikke specifik for Apple.https://www.youtube.com/watch?v=wi-b9k-0KfEVed en isolations fejl i laderen, er det farligt at berøre mobil telefon, samt et evt. defekt USB kabel. (indirekte berøring) Det er korrekt at man skal berøre noget andet der er jordet, men det er ikke tilladt for alm. udstyr at bero sikkerheden på at man ikke har jordforbindelse.

6
16. november 2017 kl. 18:00

Men, der er noget der ikke hænger helt sammen i denne historie:

"Politiets teori er foreløbigt, at han blev udsat for dødbringende elektriske stød, da hun i søvne rullede oven på opladeren."

5
16. november 2017 kl. 15:15

... kan et flosset strømkabel nå hele verden rundt.

2
16. november 2017 kl. 11:06

Ground forbindelsen i usb kablet er sikkert refereret til 110/220 VAC, som er tilfældet i nogle billige usb opladere. Sikkert ikke en apple oplader da de er af super kvalitet.

Virker dog mærkeligt at hun skulle have rullet på selve opladeren, da den så ikke ville være tilsluttet elnettet, noget fishy ved historien, eller også har vi ikke fået fortalt hvad der virkelig skete.

edit: Ok har læst historien på independent og her står der: "Teenage schoolgirl 'electrocuted after rolling on to iPhone cable in her sleep'", så det var ikke opladeren hun rullede på, men kablet.

1
16. november 2017 kl. 10:08

selv hvis man i sengen ruller direkte over en blottet leder med 220V, hvordan slår det så én ihjel? Der kan være forklaringer a la sengerammen er af metal og er i kontakt med en radiator. Og hun sover med hånden på den kolde metalramme. Men historien scorer altså ikke højt på troværdighed; hvorfor er den så interessant at den dukker op på V2? Og nej, jeg er ikke Apple-fan, snarere det modsatte..