Teenage-hacker tilbudt job i politiet

Det blev ikke til en fængselsstraf for teenage-hackeren ?Akill?, der også har et mere borgerligt navn ? Owen Thor Walker ? for at have inficeret millioner af computere med malware. I stedet vil politiet gerne hyre ham.

Tidligere på ugen skulle 18-årige Owen Thor Walker stå ansigt til ansigt med dommer Judith Potter i retten i Hamilton på New Zealand.

Men hvad der kunne være blevet til en årelang fængselsstraf endte med en frifindelse, men Walker, der også går under alias Akill, skal betale omkring 50.000 kroner for de skader, som hans hackeraktiviteter har afstedkommet.

Men mere overraskende er sikkert de forlydender, der har været fra både anklager og forsvarere om, at politiet er interesseret i at tilbyde den unge Walker et job. Det skriver Telegraph.co.uk.

Der er dog ifølge nyhedstjenesten ikke noget konkret jobtilbud til Owen Thor Walker, der lider af Aspergers syndrom, men det er en mulighed, som politiet vil holde åben. Owen Thor Walker oplyses at være meget interesseret i at kunne anvende sine evner i politiets tjeneste.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere