Techgiganter mødes for at modsætte sig Trumps indrejseforbud

31. januar 2017 kl. 08:449
It- og teknologibranchen i USA fungerer i stor stil ved at importere de bedste hænder og hoveder fra hele verden. Derfor er præsident Trumps indrejseforbud en kæp direkte i branchens rekrutteringshjul. Det får nu en lang række store tech-virksomheder til at danne fælles front.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I dag, tirsdag, mødes en lang række store teknologivirksomheder for at diskutere, hvordan man kan støtte et eventuelt søgsmål mod præsident Donald Trump i forlængelse af hans indrejseforbud.

Forbuddet rammer nemlig direkte ned i virksomhedernes rekrutteringsprogram, hvor evner overskygger nationalitet.

Blandt andet Google, Airbnb, Netflix, Adobe og Mozilla har meldt deres ankomst ved mødet. Et møde, som er arrangeret af GitHub. Det skriver Reuters.

Også fundraisingsiden Kickstarter har meldt deres ankomst, og ifølge deres chefjurist Michal Rosenn er der behov for at reagere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi er alle meget rystede. Vi er rystede over at se vores naboer og vores familier og vores venner blive forfulgt på denne måde. Vi forsøger alle sammen at tænke over, hvad vi kan gøre,« siger Rosenn ifølge Reuters.

Denelle Dixon, juridisk chef for Mozilla, kalder ifølge Reuters indrejseforbuddet for ‘malplaceret og ødelæggende for Mozilla, for teknologindustrien og for landet.’

Hverken Google, Airbnb eller Netflix har ønsket at kommentere på mødet.

Mødets konkrete indhold og dagsorden kendes ikke, men samlingen sker efter at Amazon, Expedia og Microsoft mandag offentliggjorde deres støtte til staten Washingtons søgsmål af præsident Trump. Ifølge virksomhederne har Trumps politik store konsekvenser for deres forretning.

Det amerikanske medie TechCrunch har i en artikel samlet reaktionerne på Trumps indrejseforbud fra de fleste største teknologivirksomheder.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
1. februar 2017 kl. 22:57

Tjah, det kan man mene. Man kan også mene at det blot er et eksempel på den samme process: Nogle mennesker i et kontor i Washington beslutter noget som koster 30-50 livet og nogen kan ikke komme med flyveren.

Ærligt talt gider jeg ikke diskutere om hvorvidt USA skal bekæmpe terrorrister i hele verden. Jeg vil blot konstantere at du ikke har nogle argumenter for hvorfor en ordre der ramte mange mennesker skulle udarbejdes i hemmelighed og spredes med lynets hast uden chance for at få noget reelt feedback på konsekvenserne. Specielt fordi ingen kan komme med argumenter for hvordan ordren på nogen måde forbedrer USAs sikkerhed eller hvorfor den skulle gennemføres med øjeblikkelig virkning.

Det skræmmende er hvis det er sådan amatør-præsidenten har tænkt sig at fortsætte. Og desværre er der tegn på at det vil fortsætte. At at hans National Security Council kun er befolket af novicer er bekymrende - den eneste af de permanente medlemmer der har nogen militær erfaring er halvnazisten Bannon. De samme mennesker hvis handlinger kan skabe krige i stor målestok rundt om på jorden har stort set ingen viden om hvad krig er og hvordan det fungerer.

Det er den samme amatør-præsident som nægter at modtage daglige efterretningsbriefinger og som derfor vil være ganske uforberedt på at træffe de hårde beslutninger når den tid kommer.

Det her handler ikke om hvorvidt Trump laver fejl - det gør alle. Det handler om at hans enerådighed og mangel på forbindelse til hele det amerikanske regerings apparat er farligt for amerikanere og os andre.

8
1. februar 2017 kl. 12:53

Og så kommer det sædvanlige trick med at hive noget fuldstændigt irrelevant ind i diskussionen.

Tjah, det kan man mene. Man kan også mene at det blot er et eksempel på den samme process: Nogle mennesker i et kontor i Washington beslutter noget som koster 30-50 livet og nogen kan ikke komme med flyveren.

Men det er aller-värst det med Flyveren, må man forstå. Det er en klassisk signalpolitik at signalere det man vil kommunikere med et stärkt display af noget nytteslöst og unödvendigt. Jo mere nytteslöst / unödvendigt, jo stärkere signal om "eens värdier" sender man (Man får så heller ikke udrettet så meget konkret, men, sådan bliver det jo når principperne er vigtigst).

Hvis man påberåber sig et behov for "stabilitet" eller "forudsigelighed" så behöver man et system, med regler, som regulerer hvad präsidenten kan. Fordi ikke kan regulere hvem der bliver präsident eller hvad präsidenten måtte få af visioner efter valget.

Hvis det betyder en hel masse (forfärdeligt) om den ene eller den anden person sidder i "chefstolen", så har man ikke sådan et system.

Problemet er derfor ikke Donald Trump, problemet er Systemet og Medierne der tillader den Amerikanske Präsident at slippe af sted med hvad som helst - når bare Präsidenten ikke lige hedder Donald Trump.

7
31. januar 2017 kl. 19:41

Präsidentens rolle og beföjelser skulle man nok have tänkt lidt mere over noget tidligere - isär efter Bush+Cheney perioden. Nu er det lidt sent at tude over tingenes tilstand.

Selvom Bush var mindre begavet og Cheney en kynisk drømmer så var de forudsigelige. Trump skal lære det hele fra grunden og er ekstremt uforudsigelige.

Hvis nu Kina snupper endnu en ø i det Sydkinesiske hav fordi de regner med at Trump ingenting gør. Hvad så hvis han gør? Eller når Putin snupper endnu en bid af Ukraine eller Georgien? Eller skyder et amerikansk spionfly ned? Hvis nogen regner forkert, så kan vi stå med en større krig.

"Krigsforbryder" er åbenbart også noget man helst skal ...

Og så kommer det sædvanlige trick med at hive noget fuldstændigt irrelevant ind i diskussionen.

6
31. januar 2017 kl. 15:42

Det her er ikke en tilfældig byggeplads men verdens stærkeste supermagt.

Präsidentens rolle og beföjelser skulle man nok have tänkt lidt mere over noget tidligere - isär efter Bush+Cheney perioden. Nu er det lidt sent at tude over tingenes tilstand.

https://theintercept.com/series/the-fbis-secret-rules/

"Krigsforbryder" er åbenbart også noget man helst skal have på CV'et for at väre "leder i den frie verden":

https://theintercept.com/2017/01/30/obama-killed-a-16-year-old-american-in-yemen-trump-just-killed-his-8-year-old-sister/

5
31. januar 2017 kl. 14:19

Folk med Green Card (opholds- og arbejdstilladelse i USA) er ikke omfattet af et forbud mod at rejse ind i USA. Folk med Green Card kan stadig indrejse efter et ekstra tjek ved indrejsen. Det er fakta. Reince Priebus har også bekræftet dette i interview med MSM.

Fakta er at folk med green card blev denied boarding på vej til USA. Og det kan godt være at det er fordi man har misforstået den executive order som kom fra det hvide hus. Det kan også være at Priebus kommentarer blot er damage control eller i modstrid med præsidentens ønske. Vi må se hvordan det ender.

Faktum er at denne ordre er lavet af ganske få mennesker i det hvide hus, uden tanke for konsekvenserne. Normalt når man laver den slags så spørger man ministerier om feedback, sådan at ordren ikke giver mulighed for misforståelser og sådan at man forstår konsekvenserne.

Det her er ikke en tilfældig byggeplads men verdens stærkeste supermagt. Man kunne ønske sig at amatørerne havde fundet sig et andet sted at øve sig i demokratisk ledelse. Fx en ligegyldig kommune e.lign. Så kunne Trump komme tilbage når han vidste hvad han lavede.

3
31. januar 2017 kl. 12:43

Folk med Green Card (opholds- og arbejdstilladelse i USA) er ikke omfattet af et forbud mod at rejse ind i USA. Folk med Green Card kan stadig indrejse efter et ekstra tjek ved indrejsen. Det er fakta. Reince Priebus har også bekræftet dette i interview med MSM.

2
31. januar 2017 kl. 11:47

Trumps indrejseforbud rammer ikke kun folk fra de lande og områder, den rammer også folk med dobbelt statsborgerskab, eks en svensker som har en far eller mor som er flyttet væk fra Irak eller de andre områder for mange år siden. Forbuddet rammer nemlig meget bredere end bare folk der bor i de lande, nemlig også dem som er flyttet videre ud i verden har skabt sig et liv der. Derfor giver det fin mening at giganterne går sammen for at få forbuddet løftet.

1
31. januar 2017 kl. 11:20

Rekrutterer "tech industrien" da primært sine højtuddannede eksperter fra Syrien, Somalia, Yemen, Libanon, Irak, Sudan og Iran siden disse lande hævdes at være så vigtige rekrutteringslande for deres virksomheder?