Tech-virksomheder kaster penge efter cloud-lagring og low-code-løsninger

Flere tech-virksomheder er begyndt at interessere sig for mere automatiserede løsninger, der skal hjælpe dem tilbage fra coronakrisen, viser ny undersøgelse.

En ny undersøgelse viser, at teknologier, der er med til at aflaste IT-afdelinger er et hit. Flere virksomheder begynder at bruge low-code/no-code metoder og robotic process automation.

Det skriver Zdnet.

KPMG og HFS Research har spurgt over 900 tech-ledere omkring ændringer i teknologiinvesteriner mellem marts og juni i år. I starten af covid-19-pandemien holdte tech-virksomhederne igen med at investere, men i løbet af krisen har mange erkendt, at investeringer i specifikke teknologier, der kan hjælpe virksomheder hurtigt tilbage på sporten, er en god ide. Det var blandt andet teknologier som: automation, kunstig intelligens og 5G.

Også Cloud adoption oplevede et kæmpe popularitetsboost som følge af krisen. 56 procent af de adspurgte tech-ledere mente, at det er en ”absolut nødvendighed” at bevæge sig mere i retningen af cloudlagring.

»Store enterpriser planlægger at adoptere denne cloud-tilgang i fremtiden for at reducere risikoen ved service disruption, forlænge virksomhedsnetværk og funktionelle arbejdsopgaver, og for at udnytte den bedste service, der er tilgængelig,« siger Cliff Justice og Phil Fersht, rapportens hovedforfattere.

Siden krisen startede er interessen for low-code/no-code-muligheder stedet fra 10 procent til 26 procent. Med de metoder kan enterpriser køre digitale transformationer i stor skala, ifølge forskerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere