Tech-giganterne skummer coronafløde og præsenterer kanonregnskaber

28. juli 2021 kl. 10:411
Tech-giganterne skummer coronafløde og præsenterer kanonregnskaber
Illustration: YouTube.
De helt store tech-giganter har haft kæmpe overskud det seneste kvartal, da mange forbrugere køber nye enheder og efterspørger mere cloud-lagring.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Under corona-pandemien har kunder opgraderet deres enheder og efterspurgt mere cloud-lagring, og det har skabt et fortsat stigende overskud for de helt store tech-giganter, viser nye tal fra virksomhederne.

Det skriver BBC.

I april, maj og juni har Apple næsten fordoblet sit overskud til 21,7 milliarder amerikanske dollars, da mange forbrugere har købt nye og dyrere iPhones.

»I dette kvartal har vores hold bygget videre på en periode med enestående innovation ved at dele stærke nye produkter med vores forbrugere i en tid, hvor brugen af teknologi, som kan forbinde mennesker overalt, aldrig har været vigtigere,« fortæller Tim Cook, CEO hos Apple, til BBC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjer, at Kina er tech-gigantens hurtigst voksende marked, hvor mange har investeret i Apple Watch og den nye iPhone 5.

I den samme periode har Microsoft haft et overskud på 16,5 milliarder amerikanske dollars, da mange af kunderne har købt cloud-tjenester og computerspil.

Også Googles moderselskab, Alphabet, fortæller om rekordhøjt overskud, som hovedsageligt skyldes en større investering i online-reklamer, der er målrettet forbrugere, som er fanget derhjemme under lockdown.

Virksomhedens videoplatform Youtube har i perioden haft et overskud på 7 milliarder amerikanske dollars - næsten dobbelt så højt som i samme periode sidste år, hvor overskuddet var på 3,81 milliarder dollars.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. juli 2021 kl. 13:57

Kina er tech-gigantens hurtigst voksende marked, hvor mange har investeret i Apple Watch og den nye iPhone 5.

Tror ikke iPhone 5 virker med Apple Watch. Der menes nok de nye 5G-enablede iPhone's (= iPhone 12).