Tech-giganterne kæmper mod falske rygter om coronavirussen

1 kommentar.  Hop til debatten
Fake News
Illustration: Voice of America / Public Domain.
At der er usande informationer på internettet er ikke nyt, men med Corona-virussens hurtige spredning ser tre af de største tech-virksomheder det som en nødvendighed at prøve på at standse spredningen af 'fake news' og forkerte sundhedsinformationer. Blandt andet rygtes det på nettet, at oregano-olie er et effektivt middel mod virussen.
29. januar 2020 kl. 12:03
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook, Twitter og Google kæmper med at stoppe spredningen af misinformation og forvirring om coronavirussen.

Hermed forsøger tech-giganterne at standse spredningen af rygter og falske nyheder, som kan være direkte farlige, skriver Washington Post.

Det er rygter og misinformation som: »Oregano-olie viser sig effektiv mod coronavirus« og en konspirationsteori om, at amerikanske embedsmænd har taget patent på virussen, som Google, Facebook og Twitter ønsker at standse.

Også tidligere har virksomhederne kæmpet med indlæg, videoer og fotos, der uden medicinsk belæg eksempelvis har søgt at give kure mod sygdomme eller fraråde vacciner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu kommer altså endnu en udfordring, idet den allerede berygtede virus har spredt sig hurtigt og fået stor mediebevågenhed, og den kaldes en potentiel pandemi.

Konkret har Facebook valgt at nedprioritere artikler, der af Facebooks samarbejdspartnere er blevet markeret som ’unøjagtige’, i brugernes feed.

Twitter videresender brugere, der søger efter coronavirus-relaterede emner, til det amerikanske organ Centers for Disease Control and Prevention, som landets sundhedsministerium står bag.

Google-ejede Youtube har ændret sin algoritme, sådan at brugere bliver sendt videre til ’troværdige kilder’.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger