Tech-giganter sender 'kraftig opfordring' til Obama om ikke at lovgive imod kryptering

9. juni 2015 kl. 10:483
Amerikanske teknologivirksomheder fortsætter kampen mod et stigende pres fra regeringen om at lukke efterretningstjenester ind bag den mur af kryptering, som mange af Silicon Valley-firmaerne har sat op i kølvandet på NSA-afsløringerne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I ‘stærke vendinger’ har to brancheorganisationer, der tilsammen repræsenterer en lang række af verdens allerstørste it- og teknologivirksomheder, henvendt sig pr. brev til den amerikanske præsident og hans regering og advaret administrationen mod at tage lovmæssige skridt imod virksomhedernes ret til at tilbyde deres kunder stærk kryptering.

Det skriver Reuters.

I disse måneder udspiller sig nemlig en decideret magtkamp mellem offentlige myndigheder verden over og den amerikanske teknologi-industri med vægtige virksomheder som Google, Apple, Facebook, IBM og Microsoft i spidsen.

Striden handler om virksomhedernes brug af kryptering indlejret i tjenester og produkter, som i stigende grad holder myndighederne uden for viden om indholdet af internettets kommunikation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har ført til en bizar føljeton i mediebilledet, hvor diverse efterretningstjenester og myndigheder verden over på skift helt åbent har måttet bede de indflydelsesrige virksomheder om at skrue ned for krypteringsindsatsen eller som minimum give myndighederne en mulighed for at komme ind ad bagvejen.

Argumentet fra myndighedernes side er efterhånden gammelkendt og spiller på tonerne af national sikkerhed, men tiggergangen har indtil videre kun affødt stadig stærkere trodsreaktioner i Silicon Valley, hvilket igen har ført til provokerende udsagn som dette af chefen fra Europol Rob Wainwright:

»Vi er skuffede over den holdning, som nogle af disse firmaer udviser, og det føjer kun til vores problemer med at komme i besiddelse af kommunikationen mellem nogle af de farligste mennesker, der misbruger internettet,« som han sagde til BBC tilbage i marts.

Selvom regeringen endnu ikke er kommet med lovmæssige udspil på området, fortsætter retorikken mellem de to sider med at tage til.

Det kom blandt andet til udtryk, da en talsperson fra Det Hvide Hus gav udtryk for, ‘at virksomhederne ikke ville have lyst til at befinde sig i en situation, hvor deres teknologi kan være medskyldig i at hjælpe en person, der planlægger at udføre en voldelig handling.’

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. juni 2015 kl. 07:49

Og hvad er så kryptering? Er det alt det myndighederne ikke forstår?

Onkel Olga er i hønsehuset. Er det krypteret? Er det mig der skal bevise at det ikke er krypteret? Det er jo logisk set umuligt. Og hvis jeg sletter og randomiserer min harddisk efter brug, hvordan kan jeg så bevise at det ikke er en krypteret disk? Og hvis bevisbyrden er den anden vej, så bliver det lige så fjollet.

Politikerne kan ikke forstå problemet, eller de kan ikke overtrumfe alle embedsmændene. Så det ser ud til at vi ender for enden af slisken.

Gud bevare Danmark!!!

1
9. juni 2015 kl. 13:47

‘at virksomhederne ikke ville have lyst til at befinde sig i en situation, hvor deres teknologi kan være medskyldig i at hjælpe en person, der planlægger at udføre en voldelig handling.’

Gad vide hvilke teknologier, der kan hjælpe personer, der planlægger at udføre en voldelig handlig? Smartphone? Internet? Computer? Bil? Cykel? Sprængstoffer? Pistoler? Knive? Hjul? Knallert? Forbrændingsmotor? Pen og papir? Briller? Snørrebånd?

Så der skal være overvågning af alle disse teknologier, og Det Hvide Hus skal have mulighed for at læse alle disse data, ellers kunne virksomhederne, der producere dem, jo risikere at befinde sig i en situation, hvor deres teknologi kan være medskyldig i at hjælpe en person, der planlægger at udføre en voldelig handling. Det kan vi jo ikke have.