Tech firmaer skal gøres medansvarlige for had-ytringer

Hvis tech-firmaer som Facebook og Google viderebringer had-udsagn, holocaustbenægtelse eller antisemitisme, vil de blive betragtet som medskyldige, medmindre de fjerner indholdet, siger den franske præsident Francois Hollande.

Den franske præsident Francois Hollande vil gøre amerikanske tech-virksomheder medansvarlige for at sprede hadefulde udsagn, holocaust-benægtelse og anti-semitisme.

Redigerer de ikke i indholdet og fjerner udsagn af ovenstående karakter, vil de blive betragtet som »medskyldige« i Frankrig, erklærer præsidenten. Det skriver BBC.

I talen på 70 års-dagen for befrielsen af den nazistiske koncentrationslejr Auschwitz, referer han til, at sociale medier blandt andet ikke er underlagt, hvad der svarer til en medielovgivning, og derfor ikke på samme måde står til ansvar for, hvad der bliver bragt af udsagn og holdninger. For eksempel er det i flere europæiske lande forbidt at benægte holocaust.

Læs også: Iran på vej med Big Brother-system, der identificerer alle landets internetbrugere

Hollande påpeger, at mange sociale medier bliver brugt af terroristgrupper som et middel til at sprede propaganda og hverve nye tropper til deres bevægelser. På europæisk og globalt plan vil han have en plan for, hvordan man får onlineplatforme til at være ansvarlige for de bragte budskaber, så de kan drages til ansvar, hvis ikke de fjerner udsagn i stil med de førnævnte.

Det franske indenrigsministerie bekræfter, at den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve skal møde blandt andre Facebook og Google i USA for at drøfte forslaget, der dog allerede nu af kritikere bliver skudt ned, fordi det kompromitterer de klassiske europæiske frihedsrettigheder, som man på samme tid hævder at kæmpe for.

Læs også: Politikere lægger pres på internetudbydere efter terrorangreb i Paris

Google bekræfter dog allerede at have et samarbejde med diverse nationale regeringer om at fjerne diverse indhold, der bliver anset for at være problematisk på den ene eller anden måde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Christian P. Broe Petersen

Som sådan har han jo nok ret i, at man bør fjerne ting der er åbenlyst ulovlige, som trulser etc. Det gør de vel også i vid udstrækning, men det er jo en noget nær umulig opgaver. Jeg synes måske, at man i stedet skulle prøve at få folk dømt, når de kommer med den slags, og hvis man ikke kan, så er der vel heller ikke nogen grund til at de skal fjerne noget.

Grundlæggende er det vel positivt, at man kan se, hvem der mener sindsyge ting, i stedet for at det hele foregår under jorden.

Huxi sagde det: http://www.mx.dk/meninger/stories/story/13961466

 • 4
 • 0
#4 Bent Jensen

Man må vel have ekstreme meninger og holdninger ?

Man må være anti demokratisk, og gå ind for en overtagelse af magten, også med voldelige midler, samt skrive og mene dette uden dette er ulovligt. I Danmark er det vel også først når man går fra teori til praksis, eller laver handling der påtænker dette at det bliver ulovlig ? Lige som at mene at der skal indføres Sharia lovgivning, og dræbes vandtro som alt efter retning ikke er Jøder og Kristen. (?) Som god troeden muslim kan man jo selv komme i "helved" hvis man ikke gør hvad der står i Koranen, så det er jo ikke kun for at straffe de vandtro det er også for at rede ens egen sjæl. Det gammel testemente og fundamentalistiske Jøder har også ligende holdning.

Med hensyn til sex med børn, det er vel OK at mene det er i orden, bare man ikke gør det i Danamark. Det er vel også i bund og grund lavalder der skal diskuteres ? I nogen lande gifter men Piger væk når de er omkring de 10, i andre er det 18 og 21 år.

Igen med hensyn til ytringer, I Danmark må du sige og mene lige hvad du vil. Men hvis det er offentligt, så skal man enten kunne bevise sin påstand, eller så skal ens meninger ikke række alt for meget ned på en bestemt gruppe. Som, alle mennesker bør dræbes, (er ok) især alle hvide (er nok ikke ok).

I Danmark har vi selv synes vi har haft stor ytrings frihed. Men der er jo heller ikke mange som rigtigt har brugt den, eller den gruppe som har brugt den, har ikke været til fare for magthaver og samfund. Samt det har jo været ytringer over "os" selv, og kun lidt over andre gruppe, som så næsten ikke hav været til stede eller har fyldt.

Det er meget svær balance gang, personlig synes jeg at det er ok at sige og mene hvad man vil. DNSP og andre meget yderligere gående politisk partier på venstrefløjen er jo også lovelige. Men personlige trusler og forsøg på angreb mod samfundet er ikke. Ellers skulle vi jo forbyggen A-Bombe Iran og Korea, hvad man også man må mene. Men der er den normale lov om trusler jo nok. Man skal bare øge fængselsramme generelt. Så forsøg, hensigt eller erklæring om noget kan give lige så meget straf som selvehandlingen. Jeg kan ikke se at bare fordi man er uheldig eller ikke dygtigt nok skal have mindre straf for mordforsøg ind for mord.

 • 1
 • 0
#5 Nicolai Rasmussen

Med politiets sigtelser mod dem der har tilkendegivet sympati for de franske terrorister, så må man konstatere at du ikke har ret. Nu er de ikke dømt endnu, men hvis politiets jurister har ret, så må du IKKE sige hvad du mener, altså hvis du mener noget forkert om en terrorist f.eks. - Altså har vi nu statskontrolleret ytringsfrihed. Du må ytre dig om alt hvad vi synes er ok, hvis vi ikke synes om det du siger, sender vi statsapparatet efter dig. Velkommen til vores dejlige fascistiske bananrepublik.

 • 2
 • 0
#6 Steffen Tor Jensen

ikke have frie folk til at rende rundt og snakke uden filter.

Vi skal have nogle instanser som kan lægge pres på de her "sociale medier", og det er med det samme.

Hvordan vil du ellers opnå samme kontrol som vi har med tv-medierne?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere