TDC's 3G-datanetværk ustabilt i hele Skandinavien

En serverfejl har siden kl. 14 skabt problemer for TDC's mobile datanetværk. Cirka 13 procent af kunderne er ramt af fejlen, der blandt andet betyder, at de berørte ikke kan tjekke emails på mobilen.

Kunder med mobilt bredbånd hos TDC kan i disse timer risikere ikke at kunne få forbindelse. Fejlen har ramt hele Skandinavien, men det er kun omkring hver ottende kunde, der er ramt, lyder det fra TDC.

»Erfaringsmæssigt har vi cirka 23.000 kunder på hver af de to servere til vores 3G-netværk på det her tidspunkt af dagen, altså 46.000 i alt i hele Skandinavien. Omkring 6.000 af dem vil være ramt af problemet,« oplyser pressemedarbejder hos TDC, Per Christiansen.

Udover mobilt bredbånd vil også datatrafik til mobiltelefoner være ramt hos nogle kunder. Det omfatter for eksempel at tjekke emails og bruge internettet på mobiltelefonen, ligesom synkronisering af kalenderen vil være umuligt over 3G-netværket.

Fejlen er lokaliseret til de centrale servere hos TDC, men hvad der helt præcist er galt, er TDC's teknikere ved at finde ud af. Hvornår problemet er løst, er derfor heller ikke til at sige for firmaet.

Problemet opstod kl. 13.55 i de servere, der styrer datatrafikken for TDC's mobiltelefon-net i Danmark, samt de virtuelle netværk, TDC køber sig til i Norge og Sverige.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bjarne Zeb Jørgensen

»Erfaringsmæssigt har vi cirka 23.000 kunder på hver af de to servere til vores 3G-netværk på det her tidspunkt af dagen, altså 66.000 i alt i hele Skandinavien. Omkring 6.000 af dem vil være ramt af problemet,«

23.000 x 2 = 46.000 - hvordan bliver det til 66.000 kunder?

  • 0
  • 0
#6 Anonym

Har tit den "fejl" med GPRS, og må så bruge "WAP" i stedet for, da det gerne virker når det andet svigter.

Kan dog ikke forstå, at det skulle være nødvendigt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere