TDC vinder kæmpeudbud til 560 millioner hos 65 kommuner

150.000 kommunalt ansatte skal fra 1. juli bruge TDC til telefoni, efter indkøbsorganisationen SKI har valgt leverandør i ’Danmarks største teleudbud’ til over en halv milliard kroner.

Der kommer til at stå TDC øverst på skærmen, når de ansatte i 65 kommuner fremover hiver telefonen frem. Og så kan de tale så længe, de vil, uden at tænke på prisen, for det endte med en aftale med ubegrænset forbrug.

Det skriver den kommunale forening KL, der i samarbejde med Statens og Kommunernes Indkøbs Service har indgået en aftale med TDC, på vegne af de 65 kommuner, som ville være med i en fælles aftale.

Kontrakten omfatter telefoniydelser og hardware – 15 kommuner har dog fravalgt hardware-delen – og løber i fire år fra juli 2014. Tilsammen forventer kommunerne at lægge 560 millioner kroner hos TDC i de fire år, hvilket skulle være en besparelse på i alt 290 millioner kroner i forhold til tidligere.

Med i kontrakten er en aftale om forbedringer af mobildækningen i kommuner, hvor der er problemer. For at sikre, at de 150.000 kommunalt ansatte, der bliver omfattet af aftalen, kan få forbindelse også langt ude på landet, er der i aftalen også en backup-leverandør. Dækker TDC ikke i et område, skifter telefonerne over på Telenors netværk.

Aftalen omfatter fastnettelefoni, mobiltelefoni og mobilt bredbånd samt altså for nogle kommuner telefoner, mobilt tilbehør og mobile modems.

TDC fremlagde tirsdag et kvartalsregnskab for årets første måneder, hvor det fremgik, at koncernen som helhed havde mistet 57.000 private mobilkunder på de tre måneder, men omvendt trak 12.000 nye erhvervskunder ind.

Læs også: TDC tjener godt, men mister 92.000 telekunder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Johnny Olesen

Det værste er at hele SKI konstruktionen er med til at ødelægge grundlaget for mange små virksomheder her i landet

Noget så sjældent som en kommentar fra Christian Nobel, som jeg er enig i - én gang skal jo også være den første :-) Men problematikken med SKI aftalerne er helt rigtigt.

SMV'er har ingen jordisk chance for at levere til kommunerne, da bare det at byde ind på en SKI aftale kræver, at man afsætter flere medarbejder i flere uger eller måneder. Det er der altså ikke råd til, hvis firmaet kun har 5 eller 6 ansatte.

Samtidig så er den negative side af SKI aftalerne, at man flytter omsætning og arbejder ud af kommunerne. De store firmaer har deres base et par steder i landet, hvor alle medarbejdere bor/arbejder, hvilket betyder tab af lokale arbejdsplader og skatte indtægter.

Det, som kommunen sparer på en SKI aftale, risikerer kommunen at tabe i tabte skatteindtægter og forøgede sociale ydelser.

På nogle ganske få områder kan man retfærdiggøre SKI aftaler, men I de flest tilfælde så vil det være meget bedre hvis 2-3 kommuner gik sammen og udbør mindre del-opgaver. På den måde ville mindre lokale virksomheder også kunne være med, og arbejdspladserne kunne holdes lokalt, og kommunens samlede udgift ville ikke stige pga. af det.

Jeg vil faktisk påstå, at en lokal central indkøbsfunktion med et par vakse købmænd/indkøbere) vil kunne skabe mere værdi for en kommune end en SKI-aftale.

  • 1
  • 1
#6 Martin Ipsen Pedersen

Kommunerne kan vælge at bruge SKI-aftaler, men kan også selv vælge at løfte udbudspligten... Der er således ikke lukket for andre leverandører for kommunerne, det er blot et spørgsmål om at det i nogle/mange tilfælde sparer store administrative beløb på indkøbssiden i kommunerne at bruge SKI-aftalerne.

Så... hvis noget skal hænges her er er det udbudspligten og kravene til hvordan man løfter denne. For det er rettelig dem der gør det svært og tungt for kommuner at købe ind og som gør det svært at være SMV. Omvendt er det udbudspligten er sikrer at det ikke kun er de lokale venner der kan vinde aftaler.

  • 1
  • 1
#7 Johnny Olesen

Hmmm... Er aftalen nu også som beskrevet i artiklen?

Ifølge pressemeddelelsen fra KL er der opsat mindstekrav på 98 pct. udendørsdækning på de bebyggede arealer i hver enkelt af de 65 kommuner.

BAH! Der er der allerede i forvejen. Så intet nyt under solen.

SKI har også de store ord fremme http://www.ski.dk/nyheder/Sider/Ny-forpligtende-teleaftale-goer-det-grat...

Den forpligtende teleaftale er skræddersyet til kommunerne. Det betyder, at TDC tilbyder dækning på alle de kommunale lokationer, hvor kommunerne – i forbindelse med tilslutningen - har prioriteret indendørsdækning. På øvrige kommunale lokationer vil TDC samlet set for alle kommuner levere indendørsdækning på 98,4 pct. af lokationerne.

Kan TDC i enkelttilfælde ikke løfte dækningsbehovet, er det muligt at skifte til aftalens standby-leverandør Telenor A/S på enkelt mobil- og mobilbredbånd-abonnementer.

Oversat: TDC opsætter repeaterløsning eller femtoceller ligesom konkurrenterne også plejer at gøre hos større kunder. Indendørsdækningen på 98,4% af kommunens lokationer kan TDC allerede levere vha. 2G.

Og så er det altså ikke muligt at skifte mobilnetværk med et knips med fingerene. Aftalen gør det blot muligt at flytte et nummer til Telenor, hvis der er problemer med dækningen i bestemte områder - og dem kan der ikke være mange af sådan som aftalen jf. pressemeddelelserne er skruet sammen.

Men nu skal jeg ikke male fanden på væggen, når det offentlige sparer penge, så på med "hip-hurra hatten".

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere