TDC vil ikke afvise Skype-gebyr

24. april 2012 kl. 10:016
Billig taletid i Danmark får kunderne til at foretrække normal telefoni fremfor Skype på telefonen, mener TDC. Virksomheden er dog opmærksom på, at tingene kan ændre sig.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et ekstragebyr på abonnementet, hvis du bruger mobilens dataforbindelse til ip-telefoni, er slet ikke aktuelt i Danmark. Her til lands er taletid nemlig så billigt, at danskerne foretrækker normal telefoni.

Det mener TDC, efter at Telia har afsløret planer om at indføre et sådant gebyr i Sverige, hvor Telia har en markedsledende position på mobilmarkedet.

»Vi er naturligvis opmærksomme på problemstillingen, men vi ser det ikke som en væsentlig udfordring i øjeblikket. Det høje konkurrenceniveau for brugervenlige priser og fokus på mobilpakker med alt inklusiv gør næppe Danmark til et first-mover land,« siger TDCs pressechef, Lasse Bastkjær Jensen, til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemstillingen for teleselskaberne er, at når flere kunder bruger ip-telefoni for mobiltelefonen, mister de indtjening på normal telefoni. Det har fået Telia i Sverige til at lægge gebyrer på ip-telefoni og mobilbredbåndet.

TDC slår dog også fast, at virksomheden ikke er afvisende for, at det samme kommer til at ske i Danmark.

»Vi vil nødig spekulere i alt for mange scenarier om, hvem der gør hvad hvornår, men det er korrekt at vi naturligvis ikke kan afvise tiltag, der sikrer en indtjening på kunder, der benytter vores net til telefoni med nye alternative tjenester og teknologier. Vi vil derfor fortsat monitorere udviklingen i kundernes adfærd og tiltag fra de øvrige operatører i Danmark,« skriver Lasse Bastkjær Jensen i en mail til Version2.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
25. april 2012 kl. 21:57

Hvad er det præcis ved bit's n' bytes og internettet som de hersens tele selskaber ikke fatter... ah vent måske har de fattet det og kæmper en desperat kamp for at holde fast i forretnings strategier fra den præ cambriske tidsalder....

Kan de ikke bare gøre som dinosaurerne og lade nye unge friske virksomheder som fatter flatrate og blot sælger en type trafik på telefonen nemlig datatrafik komme til...

Boycott TDC

5
25. april 2012 kl. 12:37

Jeg glæder mig til 3G/4G dækningen når et niveau hvor vi kan nøjes 100% med dataforbindelse så udbyderne ikke behøver være andet end dumb pipe providers. At hyle over manglende indtjening fordi markedet ændrer sig er simpelthen det dummeste og ynkeligste de kan gøre. Båndbredde brugt på Skype er jo ikke dyrere for dem end båndbredde brugt på Youtube - forskellen er bare at de så ikke kan malke kunden for at bruge alm. telefoni.

4
25. april 2012 kl. 12:27

Hvis TDC begynder at fakturere kunderne for at benytte en given IP-tjeneste, kan man forestille sig økonomiske mekanismer, der får folk til at skifte til andre teknologier.

Basalt set er det også problematisk, at kunder med "fri data" ikke har fri data. Det er præcis denne type "tiered services" der er en af internettets store udfordringer; Er det rimeligt at din ISP afkræver dig betaling for at bruge en given IP-tjeneste?

Man kan vel (u)logisk spørge sig selv om det er en slippery-slope, hvor den næste trafiktunge/intjeningsreducerende service vil blive takseret med et ekstra gebyr.

Oh well; så længe man kan kryptere og krypterede forbindelser koster det samme, er det jo fint nok.

3
25. april 2012 kl. 11:10

...på den slags chikane vil jo være at udvikle p2p kommunikation så det mere flydende skifter mellem wifi og gsm.

Det vil så resultere i endnu større tab for selskaberne, da Skype-lignende tjenester på den måde vil overtage større andele af samtale-trafikken.

Mit råd er til TDC er at de IKKE begynder på den slags.

I forvejen har TDC's politik på bl.a. alm bredbånd dog allerede sikret dem en permanent plads i min sorte bog over selskaber jeg ikke bryder mig om...

1
25. april 2012 kl. 10:50

Jeg elsker ordet monitorere, det ligger paa tungen som en rulle pigtraad.

TDC kan forresten rende mig.

2
25. april 2012 kl. 11:04

Læg også mærke til denne bull-shit frase:

"gør næppe Danmark til et first-mover land"

Nåeh ja det er klart first-mover agtigt (hvilket jeg ellers normalt forbinder med noget positivt) at chikanere sine kunder.

Hvor er det dog trist at foretagender som telebranchen, muzak- og filmindustrien mv., dybt forankret i beton fra forrige århundrede, i den grad kan blive ved med at sætte dagsordnen og dermed blokere for udviklingen.