TDC vil have staten til at kaste penge i hurtigt internet til Udkantsdanmark

15. januar 2013 kl. 10:0029
TDC vil bede politikerne om økonomisk hjælp til at nå den del af befolkningen, der ikke kan få hurtigt internet baseret på markedskræfter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvordan sørger vi for, at danskere i selv de tyndest befolkede egne af landet får en ordentlig internetforbindelse?

Det spørgsmål mener TDC at have to gode bud på, som i dag præsenteres i Folketingets landdistriktsudvalg. Det fremgår af en pressemeddelelse.

'Når TDC i 2015 dækker 99 pct. af samtlige danske husstande med 4G, vil næsten alle danskere kunne trække en internetforbindelse, der sikrer fuld adgang til det digitale Danmark. På landsplan vil der dog være en lille restgruppe på nogle få tusinde isolerede husstande, der ikke umiddelbart kan trække en acceptabel internetforbindelse. Derfor præsenterer TDC i dag to konkrete forslag, så alle danskere kan komme med på den digitale vogn,' fremgår det af pressemeddelelsen.

På mødet vil koncerndirektør Martin Lippert, TDC, fremvise selskabets forslag:

  • Forslag 1 vil sikre samtlige danske husstande mulighed for en acceptabel internethastighed. Det vil sige fuld adgang til det offentlige Danmarks digitale ydelser; fra borgerservice til telemedicin.
  • Forslag 2 vil sikre bedre mobildækning i områder uden tilstrækkeligt kundegrundlag til at rejse mobilmaster på almindelige vilkår.

Ifølge TDC skal forslagene ikke ses som et opgør med det markedsbaserede telemarked herhjemme, selvom essensen af forslagene netop er, at offentlige midler skal hjælpe de internet-fattige borgere, som markedet ikke selv kan se en forretning i at tilbyde bredbåndsdækning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»De seneste 15 års intense konkurrence på bredbåndsmarkedet har været gode for Danmark. Konkurrencen har givet Danmark en digital infrastruktur i verdensklasse. Tilmed til nogen af Europas laveste priser. Det skal vi holde fast i, det er sundt for Danmark,« udtaler Martin Lippert.

Version2 følger op på sagen.

**TDC: Bedre bredbånd til alle**

TDC A/S - 2013-01-15 09:00

Når TDC i 2015 dækker 99 pct. af samtlige danske husstande med 4G, vil næsten alle danskere kunne trække en internetforbindelse, der sikrer fuld adgang til det digitale Danmark. På landsplan vil der dog være en lille restgruppe på nogle få tusinde isolerede husstande, der ikke umiddelbart kan trække en acceptabel internetforbindelse. Derfor præsenterer TDC i dag to konkrete forslag, så alle danskere kan komme med på den digitale vogn.
På et møde på Christiansborg vil koncerndirektør i TDC, Martin Lippert, i dag præsentere de to konkrete forslag for Folketingets Landdistriktsudvalg.
Forslag 1 vil sikre samtlige danske husstande mulighed for en acceptabel internethastighed. Det vil sige fuld adgang til det offentlige Danmarks digitale ydelser; fra borgerservice til telemedicin.
Forslag 2 vil sikre bedre mobildækning i områder uden tilstrækkeligt kundegrundlag til at rejse mobilmaster på almindelige vilkår.
Markedsmodellen er en succes
”De sidste 15 års intense konkurrence på bredbåndsmarkedet har været gode for Danmark. Konkurrencen har givet Danmark en digital infrastruktur i verdensklasse. Tilmed til nogen af Europas laveste priser. Det skal vi holde fast i, det er sundt for Danmark,” understreger Martin Lippert.
TDC’s forslag er altså ikke et opgør med det markedsbaserede telemarked.
”Vi er nået langt med markedsmodellen i Danmark. Men realistisk må vi også erkende, at der er nogle få tusinde husstande, som det ikke er muligt at nå på almindelige markedsvilkår. Hvis vi som samfund vil have alle med, må politikere og vi som branche gå sammen om at finde en løsning. I TDC er vi klar til at bære en stor del af ansvaret,” uddyber Martin Lippert.
Den sidste promille skal med
En del af løsningen bygger på 4G-teknologien. I juni 2012 betalte TDC 628 mio. kr. til staten for retten til at udbygge et landsdækkende 4G-netværk fra 2013. Udbygningen er allerede i fuld gang og ved udgangen af 2015, vil TDC dække 99 pct. af samtlige danske husstande med 4G. Yderligere vil de fleste af de relativt få husstande, der til den tid ikke vil være dækket af TDC’s 4G-net have gode internetmuligheder via andre teknologier som fx kobber, coax eller fiber. Dermed vil næsten 100 pct. af alle danske husstande kunne holde trit med samfundets digitale udvikling.
”Vi er i gang med at booste internetdækningen i Danmark. Men realistisk er der ikke et marked for de få tusinde husstande, der ligger for isoleret fra naboerne. Det vil være økonomisk uforsvarligt for internetudbyderne at lave investeringer med så sikre økonomiske tab til følge,” forklarer Martin Lippert.
”For at få den sidste promille med foreslår TDC, at der fra politisk side etableres en fond, hvor borgere der efter 2015 ikke kan trække en acceptabel internetforbindelse, kan søge støtte til en forbindelse, der sikrer fuld adgang til det offentlige Danmark. Man kunne evt. bruge nogle af de midler, staten får fra teleselskaberne ved fremtidige frekvensauktioner,” foreslår Martin Lippert.
Bedre mobildækning – også i det åbne land
På mødet på Christiansborg vil TDC også præsentere et forsalg, der vil sikre flere mobilmaster i Danmarks absolut tyndest befolkede områder, hvor kundegrundlaget er for spinkelt til at skabe mobildækning på markedsvilkår.
”Forslaget bygger på en fifty-fifty model. Hvis staten er klar på at gå ind i et fælles selskab, er TDC klar til at forpligte sig til at sætte alt det nødvendige udstyr op og sikre alle teleselskaber adgang på ens vilkår” siger Martin Lippert.
Forslaget vil i praksis give teleselskaberne et større incitament til at prioritere områder med kun få kunder. I dag lægges de fleste investeringer, hvor flest muligt danskere tilgodeses med mobildækning.

TDC kan med over 280.000 km fiber-, kobber- og coaxkabler forsyne samtlige danske husstande med telefoni og internet. Sammen med Danmarks mest stabile mobilnet på tværs af både 2G-, 3G- og 4G-teknologierne tilbyder TDC mobildækning til ca. 99 pct. af Danmark. TDC forbinder Danmark

29 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
27
17. januar 2013 kl. 13:07

Skal man le eller skal man græde? Jeg har med hiv og sving en 3 til 5 Mbit, Til gengæld kan jeg lige uden for min havelåge iagtage en "gravsten" med lyslederkabelterminaler, opsat for nogle år siden af DONG, nu ejet af TDC. Den er aldrig kommet i brug, men TDC har generøst tilbudt en tilslutning for den ringe sum af godt 7.000 kr. Problemt er enkelt beskrevet af en TDC ansat i et åbenhjertigt øjeblik: Hvis TDC tager terminalen i brug, kan de ikke nægte konkurrenterne adgang. TDC vil hellere genere sine kunder og lade milliardinvesteringer stå ubenyttede end risikere, at fx Telia tilbyder en hurtig forbindelse til en lav pris. Og det samfundøkonomiske hensyn? Det kan I anbringe et sted hvor solen aldrig skinner.

23
15. januar 2013 kl. 17:30

Sydenergi, der også ejer Stofa, har selv skaffet penge til at udbyggede et velfungerende fibernet. 30/30 bliver lovet og leveret. Hvorfor skal TDC så have konkurrenceforvridende statsstøtte ?

20
15. januar 2013 kl. 15:35

infrastruktur bør aldrig ejes af private selskaber. Staten burde udrulle fiber over HELE landet, og lade teleselskaber og ISP'ere leje sig ind på deres fibernet. på den måde vil staten altid eje kablerne, og tjene på trafikken. på den måde kan man sansynligvis også få flere folk til at bo på landet

25
16. januar 2013 kl. 00:54

nfrastruktur bør aldrig ejes af private selskaber. Staten burde udrulle fiber over HELE landet, og lade teleselskaber og ISP'ere leje sig ind på deres fibernet. på den måde vil staten altid eje kablerne, og tjene på trafikken.

Ja men staten skal IKKE tjene på trafikken. For det første bør statten slet ikke tjene på projektet, det skal være et infrastrukturselskab der bør hvile i sig selv uden over- eller underskud.

For det andet så skal infrastrukturselskabet ikke beskæftige sig med aktivt udstyr og trafik. Det skal udleje den fysiske fiber. Hvad der sættes i enderne og om det er TV, telefoni eller internet der løber i kablet er irrelevant da det absolut ingen betydning har for omkostningerne i infrastrukturselskabet.

En af fordele ved fiber er at det er nemt at "patche"/gennemstille fiberforbindelser rent passivt og den samlede længde kan blive meget lang. Faktisk op til 160 km om nødvendigt. Det er desuden muligt at samle flere fiberforbindelser til én fiber med rent passivt udstyr. Op til 128 brugere på én fiber.

Et sådant system vil give reel konkurrence på hastighed og service. Det vil desuden minimere omkostningerne og maksimere stabiliteten i infrastrukturselskabet ved at det kun beskæftiger sig med at grave, trække kabler og patche kabler fra udbyder og forbruger sammen.

14
15. januar 2013 kl. 14:32

... med den nuværende teknologi. Det er langsommere, selv med en antenne indenfor synsvidde, end min nuværende 'op til 2MBit' forbindelse i fritidshuset. og det er (igen) værd at bemærke vendingen 'op til', for de 2 MBit indfinder sig sjældent.

16
15. januar 2013 kl. 14:36

for de 2 MBit indfinder sig sjældent

Det kommer måske an på hvilket abonnement man har. Jeg kan komme på med 6Mbit, en kollega har testet sin og kom på 7Mbit via mobil. Dette er dog ikke landsdækkende, der findes adskillige steder hvor der ikke er 3G dækning.

22
15. januar 2013 kl. 16:25

@Gert nu taler vi TDC ...men branchen er da befængt med halve, uindfriede løfter. hjemme har jeg 10/1 - dvs 'op til' og selv streamet video fra dr.dk hakker somme tider, så... (også TDC)

13
15. januar 2013 kl. 14:20

[quote]De seneste 15 års intense konkurrence på bredbåndsmarkedet har været gode for Danmark. Konkurrencen har givet Danmark en digital infrastruktur i verdensklasse. Tilmed til nogen af Europas laveste priser. Det skal vi holde fast i, det er sundt for Danmark,« udtaler Martin Lippert.[/qoute] Hvis nogen IKKE skal have offentlig tilskud så er det TDC. De har fået i hale og røv og udnyttet det til det yderste. Endvidere er de 100% selv skyld i ikke at have et fiber net. I stedet for at give gyldne håndtryk kunne man bruge pengene på investeringer.

De er 100% selv skyld i at de nu måske kommer i klemme med den nye "mindste hastighed" lovgivning. Og så ville have offentlig tilskud..........

Vedrørende priser, så koster en 16Mbit linje i Tyskland 25€ pr. måned, så jeg ved ikke lige om vi har nogle af de billigste priser.

99% 4G dækning i 2015, tja giv os først en OK 3G dækning.

17
15. januar 2013 kl. 15:09

@Gert

Uden at jeg har undersøgt nærmere, skal udtalen om billigste priser jo tages i forhold til købekraft, da det er den eneste måde at lave en reel sammenligning. Man kan ikke bare tage prisen i et andet land uden at forholde sig til købekraft. 25€ er ca. 186,57 kr og i DK kan man få 20 mbit for 199,- kr. Så der kan jeg ikke lige se din pointe.

Det er heller ikke visionært at sikre OK 3G dækning. Vi skal videre, og ikke bruge mere tid på gammel teknologi. 3G kan ikke følge med mere, heller ikke under gode forudsætninger. Vi er nået til et punkt, hvor vi I Danmark er nødt til at tage et stort skridt fremad, i stedet for at fokusere på "rester" og gårsdagens teknologi.

At TDC ligger som de har ret, kan jeg kun være enig i. Problemet er bare, at Telenor, Telia, 3 osv, ikke er ret meget bedre. Elselskaberne startede noget rigtigt, men de havde ikke kompetencerne til at lave en fornuftig business case. Men det illustrerer meget godt den tendens der er i samfundet i dag, hvor drivkraften ikke længere er at starte noget hvor man kan lave et kvalitetsprodukt, men at starte noget hvor vi kan skabe profit. D.v.s profitten bliver et kerneprodukt og reelle produkter bliver en bi-ting, og det er tragisk.

19
15. januar 2013 kl. 15:26

drivkraften ikke længere er at starte noget hvor man kan lave et kvalitetsprodukt, men at starte noget hvor vi kan skabe profit. D.v.s profitten bliver et kerneprodukt og reelle produkter bliver en bi-ting, og det er tragisk.

Også her er vi helt enige. En forretning kan selvfølgelig ikke lave et produkt som giver stort underskud såfremt det ikke giver en større "side gevinst", men ja, det er kortsigtet profitten som er det eneste der tæller.

Årsagen ligger nok ofte i ejer forholdene. Mange større virksomheder er dags dato ejet af investerings foreninger, som igen er ejet af banker og forsikringsselskaber.

Derfor er det som også andre nævner det eneste rigtige at staten ejer og implementerer en god infrastruktur. Her efter kan de forskellige udbydere leje sig ind hos staten.

Jeg er principielt ikke tilhænger af at staten styrer og ejer alt, men dette er et tilfælde hvor det ville være til gavn for alle, ikke mindst for Danmark.

28
17. januar 2013 kl. 13:26

at når vi ikke har nogen god 3G dækning i starten af 2013, hvordan i al verden tror TDC så at de vil kunne give en god 4G dækning i 2015.

Det er jo desværre svært at definere hvad "god" dækning er. For fysikken og geografien har alt at skulle have sagt mht. mobildækning.

Er det god dækning når Hr. Skovfoged, der bor nede i lysningen ved engen bag bakken har forbindelse, kan ringe og periodisk checke e-mail på sin Smartphone ? Eller er det når han kan gå på nettet med sin USB dongle indendørs og se Netflix ?

Lige meget hvor meget teleselskaberne lover, så vil jeg æde min hat på at dækningen for f.eks. 4G ikke bliver specielt bedre end den dækning der i dag er på 3G. Og hvorfor så ikke ? Jo, fysik og geografi, samt økonomi...... Det kan med andre ord ikke betale sig.

Så hvis du bor derude hvor "kragerne" vender ifht. mobildækning, så håb på at det bliver bedre. Tro ikke på det, men glæd dig, hvis det sker. Selv 4G i byen virker ikke altid optimalt, fordi det kan være svært at nå rundt om hjørnet og ind i stuen med signalet.

12
15. januar 2013 kl. 12:28

"»De seneste 15 års intense konkurrence på bredbåndsmarkedet har været gode for Danmark. Konkurrencen har givet Danmark en digital infrastruktur i verdensklasse. Tilmed til nogen af Europas laveste priser. Det skal vi holde fast i, det er sundt for Danmark,« udtaler Martin Lippert."

Og TDC's rolle de sidste 15 år i ovenstående scenarie har jo været at bekæmpe alle dem med innovative visioner og stække konkurrencen, fremfor at udvikle den. Sjovt at Martin Lippert så udtaler at det er sundt. Håber det fører til handling.

Noget andet er, at de 15 års konkurrence primært har været på en teknologi der skulle have været udskiftet/udfaset for +/- 10 år siden. Det svarer til hyæner der slås indædt om de sørgelige rester, - sundt? Nej, det er en hyklerisk pladderudtalelse fra en ledende figur hos TDC.

Selvfølgelig skal alle danskere have adgang til bredbånd, og det skal være skattefinansieret fiber, for på den måde kan Danmark høste kæmpe fordele i digitale løsninger (med visioner tak, ikke kun borger selvbetjening) der giver besparelser, på sigt, og være et foregangsland på digitale løsninger med flere jobs, mere forskning og øgede udviklingskroner (fra globale virksomheder) som resultat.

Med bl.a. TDC's strategi og de manglende visioner, samt handlekraft, fra politisk side af, er Danmark på vej til at blive en flok hyæner der slås indædt om de sørgelige rester.

9
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tir, 01/15/2013 - 12:15

Det er da ikke 1. april i dag, efter min kalender....

8
15. januar 2013 kl. 12:11

Det er da rart at TDC har sådan et brændende ønske om at hjælpe de "isolerede husstande", kunne de ikke starte med at hjælpe staklerne i deres digitale udkantsdanmark (det tidligere DONG område).

Imens vil vi midtjyder så redde djursland (samt lidt nord og vest på)ved at opkøbe ELRO. Energi Midt er ved at være færdige med at rulle kabler ud, så nu fortsætter vi mod øst.

Lur mig om ikke Energi Syd og Midt også fortsætter uden for deres egne områder, når de løber tør for steder der kan pløjes et rør ned.

Pengene til nedgravning er ikke noget problem, dem betaler vi over vores elregningen og skulle vi komme til at betale et par hundrede ekstra for at hjælpe vores naboer i øst, så går det nok også, hellere betale vores eget selskab for at lave infrastruktur i Danmark, end blande staten og de frie markedskræfter ind i sagen

24
15. januar 2013 kl. 23:49

Når TDC snakker om udkantsdanmark, så viser vivilhavefiber.dk at de skulle starte med Dong området, der er mange som vil have fiber.

Kunne du også godt tænke dig fiber, men er det ikke muligt, så skriv dig op på vivilhavefiber.dk. Så kan vi samme gøre det tydeligt hvor der mangler fiber

6
15. januar 2013 kl. 12:09

I stedet for at støtte jer med vores skattekroner så skal staten lægge fiber i jorden selv og så kan i betale leje for at bruge den. Det er langt bedre investering på lang sigt.

10
15. januar 2013 kl. 12:17

I stedet for at støtte jer med vores skattekroner så skal staten lægge fiber i jorden selv og så kan i betale leje for at bruge den. Det er langt bedre investering på lang sigt.

Det løb er nok desværre bare kørt, men måske kunne der findes en løsning.

Hvis der nu blev lavet en infrastruktur-fond som kunne byde ind sammen med andre udbydere om at få en pose penge til at lave fiber til alle i de berørte områder.

Selvfølgelig skulle det så være på betingelse af at alle kunne leje sig ind på infrastrukturen.

Jeg tvivler på at en ren stats-løsning ville komme igemmen nåleøjet i EU, men man kan jo håbe. Det næste bliver selvfølgelig at skaffe pengene......

/Henning

5
15. januar 2013 kl. 11:43

Lige siden TDC købte DONGs fiberafdeling er udrulningen standset. Her kvæler de berømte markedskræfter adgang til fibernetværk, fibernetværk der også vil kunne bære de næste årtiers vækst i trafik. Politisk løsning: Opsæt tidsramme for færdiggørelse at fiberudrulning, feks. med etaper tilpasset de enkelte landsdele.

4
15. januar 2013 kl. 11:27

Prøv lige at tænke lidt over det.

99 % kan ifølge TDC betjenes med mobil. Hvor stor er restgruppen så, når vi tager kabel, adsl, fiber mv. med ? Ifølge en artikel i børsen har TDC udtalt, at restgruppen er 1 promille svarende til 3000 husstande og virksomheder. Også i TDCs pressemeddelelse omtales restgruppen som 1 promille. Det svarer til Samsø, der har 2000 husstande plus fritidsboliger. Det er jo ingenting i det store billede. Undskyld Samsø.

1 promille – dvs. 1 ud af 1000 – vil i 2015 ikke kunne få en tilstrækkelig god netforbindelse ifølge TDC, og det må vi straks afhjælpe med offentlig støtte.

Hvorfor kan branchen ikke klare denne lille rest med specielle abonnementer (f.eks. mobil uden trafikloft)? Har det slet ikke en særlig værdi, at kunne betjene alle? Betyder det virkelig så meget, at man må sige stop for 1 ud af 1000? Er der ikke i forvejen masser af urentable kunder, som man kunne skille sig af med, hvis man går i så små sko?

Og prøv så at tænke over internetudviklingen.

100 gange mere trafik de sidste 9 år, siger TDC selv i en pressemeddelelse. Det illustrerer tydeligt, at kravene til hastighed og volumen vokser eksplosivt – også fremover. Hvor troværdigt er det så at forudsige, at netop 1 ud af 1000 ikke kan få en tilstrækkelig forbindelse i 2015. Hvad så med 2017 eller 2020?

Nej, selvfølgelig bliver der mange flere, der ikke kan få en tilstækkelig forbindelse til en rimelig pris i fremtiden. Det er uundgåeligt med en så voldsom udvikling. Der er faktisk kun en teknologi, som kan sikre en tilstrækkelig forbindelse en rum tid fremover – og det er fiber. Men selv hvis man satte alle sejl til med fiber, ville der opstå en restgruppe, der er langt større end 1 promille.

TDC prøver i virkeligheden at sige, at 99,9 % kan tage det roligt. TDC kan selvfølgelig godt se, at det er et falsum, og 1 promille er det rene vrøvl. De ved godt, at der ikke er nogen som helst mulighed for offentlig støtte.

Men for dem er det af værdi at få signaleret, at 99,9 % er sikret. Så træder mekanismen ”det rammer nok kun de andre” i kraft. Så kan de fleste TDC-kunder sove roligt videre på sofaen uden at blive bekymret for ”afgrunden” forude.

Tænk over det igen.

Så kommer I måske som jeg til det resultat, at der er tale om fingering af virkeligheden og spin over for offentligheden af DSB-dimensioner. Men det er måske ikke så underligt. For der er jo en vis historisk forbindelse mellem ledelseskulturen i TDC og DSB. Det er vist ikke ligefrem det intellektuelle toppunkt i Dansk erhvervsliv.

Og hvorfor kommer kimen til forslaget om støtte i øvrigt ikke fra telemyndighederne, som skal følge telesektoren tæt. Hvad mener de?

7
15. januar 2013 kl. 12:10

99 % kan ifølge TDC betjenes med mobil. Hvor stor er restgruppen så, når vi tager kabel, adsl, fiber mv. med ? Ifølge en artikel i børsen har TDC udtalt, at restgruppen er 1 promille svarende til 3000 husstande og virksomheder.

Problemet er nok nærmere at tdc ikke vil udskifte deres kabler ude på landet, og mener at de så også skal ha tilskud for til at opsætte mobil-netværk til at dække det sidste.

Meget stor en del af dem som ikka kan nåes via TDC mobil tror du så har mulighed for kabel, adsl, fiber? Meget få efter mine erfaringen.

Nogle steder virker mobilen KUN med TDC eller Telenor eller Telia eller 3. Så er det selvfølgelig surt for TDC at de ikke kan levere mobil, hvis en af de andre rent faktisk kan.

3
15. januar 2013 kl. 11:08

De fik også penge til udrulning af ISDN, og har tjent tykt på det. Så heller pålægge energiselskaberne som lægger fiber at, at få gjort det til alle, mod en betaling i de områder der ikke kan betale sig ind over en f.eks. 20 års periode. Så bliver det også en konkurrent til trådetnet og det trådløse net. Samt at det fiber som Dong og andre har lagt, skal bruges. Hvis man ikke selv vil levere til en fornuftig pris, skal en konkurrent kunne købe/leje sig ind. Det er jo ikke kun i yderkants danmark, at der ikke kan leveres en ordentlig forbindelse. Dem der har fiber der, har en langt bedre forbindelse ind forbruger på Sjæland, som kan har mulighed for en ADSL forbindelse af svingende kvalitet.

Men den manglende dækning til de "få" tusinde der stadig ikke kan få en ordentligt mobildækning, burde været forhindret. I udbudet skulle der være et krav på at alle skulle dækkes, af bare et af de selskaber som have købt licens/frekvenser. Altså et krav om fuldt dækning, også i områder som ikke kan betale sig, hvor udbyder må deles om at dække de ikke attraktive områder.

2
15. januar 2013 kl. 10:44

Hvad er definere de som acceptabel internethastighed? Er det 2/1 mbit eller 5/5 eller 10/10? Det synes jeg ikke de skriver nogen steder?

1
15. januar 2013 kl. 10:32

Det er jo ikke alle der lige ser mobilbredbånd som den primære løsning... det er jo alt for ustabilt..

15
15. januar 2013 kl. 14:33

Og TDC nævner igen igen igen igen ikke noget om vigtigheden i upload hastigheden, får her falder de helt igennem, derfor er en ren mobil løsning ikke løsningen.

Jeg har utallige gange nævnt fremtidens vigtighed i upload hastigheder. Alt flytter mere eller mindre ud i skyen. Det kræver ikke meget når man ER i skyen, men hvordan kommer tingene der ud? Hvordan kommer billedarkivet ud i skyen? Via download? nej, her kommer upload ind i billedet.

Jeg ved godt at det ikke er målestokken for alle borgere, men mine foto's fylder ca. 30Mbyte i JPG, 45MByte i RAW. Upload lige 100 stk. af dem for at få lavet papir billeder via TDC.... få dage senere......

Måske ikke reglen, men det viser udviklingen. Upload HAR en større og større betydning.