TDC: Vi lancerer flere Internet of Things-tilbud i 2017 - med NarrowBand IoT-standard

9. december 2016 kl. 09:40
Den såkaldte 'NarrowBand IoT'-standard (NB-IoT) anvendes til at gøre mobilnettet brugbart til langt de fleste nuværende IoT-løsninger, hvor enhederne er trådløst på nettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Vi har teknologien til at gøre den digitale fremtid mulig. Vi har opsat og testet teknologien med både vand- og varmemålere. Vi forventer at demonstrere flere løsninger i begyndelsen af 2017. Vi står på tærsklen til en helt ny digital fremtid, som vil forandre danskernes liv.«

Det fortæller koncerndirektør Peter Trier Schleidt fra TDC Group, til udgivelsen telekommunikation.dk om selskabets strategi for udbredelse af Internet of Things.

Som det er mange Version2-læsere bekendt, handler Internet of Things om, at ikke bare computere og smartphones er forbundet til internettet, men også lygtepæle, skraldespande, køleskabe, luftmålere og snart også eksempelvis biler og kufferter.

Alt kan forbindes, og alle vores dimser kan blive smartere, når man samler og behandler data fra og imellem enhederne, skriver udgivelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det gavner både miljø og økonomi, når skraldespandene kun bliver tømt, når de er fyldt, når gadelygterne kun tændes, når der er liv på gaden, eller når vi med det samme kan spore huller på vand- og varmeledningerne. Fremtiden kan blive meget smartere og gøre vores liv langt mere enkelt,« siger Peter Trier Schleidt.

TDC anvender NB-IoT standard

TDC Group har landets bedst dækkende mobilnetværk med de højest målte hastigheder og er flere gange blevet nævnt som et af verdens bedste mobilnet.

Ved at benytte den såkaldte 'NarrowBand IoT'-standard (NB-IoT), kan mobilnettet bruges til langt de fleste nuværende IoT-løsninger, hvor enhederne er trådløst på nettet.

Og TDC Group vil naturligvis gerne have, at man anvender deres teknologi:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Brug den eksisterende infrastruktur, så undgår kommuner og virksomheder en kæmperegning, når fremtidens digitale samfund skal virkeliggøres. En opblomstring af mange forskellige teknologier ses allerede i dag, og det bør vække bekymring. Hvorfor investere i noget nyt, når vi har et mobilnet i verdensklasse, som kan løse opgaven endnu bedre?« spørger Peter Trier Schleidt.

NB-IoT baserer sig på 4G-teknologi og er en global mobilstandard. Ved at vælge NB-IoT som fremtidens standard kan morgendagens løsninger kobles på samme netværk – og brugerne vil få samme grad af sikkerhed, som der i dag kendes fra mobilnettet.

Enheder, der benytter NB-IoT-teknologien, kan have en batterilevetid på op til 10 år. Det betyder, at de kan fungere i drift i årevis uden behov for service. Det er praktisk, hvis de f.eks. er monteret i kloakker, i toppen af lygtepæle eller andre mere ufremkommelige steder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger