TDC: Vi har verdens hurtigste mobilnet

23 kommentarer.  Hop til debatten
Det hurtigste mobilnetværk i hele verden ligger i Danmark, oplyser TDC, der også er indehaver af nettet.
12. juni 2015 kl. 11:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I en test af hastigheden i 97 forskellige mobilnetværk verden over ligger TDC’s danske netværk i toppen fremgår det af en pressemeddelelse fra virksomheden selv.

Danmark som nation indtager en tredjeplads, når der analyseres på tværs af netværksoperatører i Danmark.

Den internationale analysevirksomhed OpenSignal står bag testen. Med udgangspunkt i målinger fra mere end 330.000 brugere fordelt over alverdens kontinenter har OpenSignals analyseret, hvilke internethastigheder der er registreret i alle verdens 4G-mobilnetværk.

Og her har TDC's netværk i Danmark en gennemsnitshastighed på over 27 Mbit/s, hvilket lander den danske koncern en førsteplads på listen. Der er foretaget målinger i 130 lande, hvor ca. 50 lande er medtaget i den endelige undersøgelse. De øvrige er frasorteret, fordi datagrundlaget har været for lille, oplyser TDC's presseafdeling til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»TDC har investeret så massivt i mobilnettet det seneste års tid, at jeg faktisk ikke er så overrasket. Det bekræfter, hvad vi selv kan se, både når nettene bliver testet og i kundernes adfærd på nettet. I takt med at vi har opgraderet nettet, er dataforbruget bare eksploderet,« fortæller koncerndirektør i TDC Operations Peter Schleidt i pressemeddelelsen.

Han har det øverste ansvar for TDCs mobilnet. Peter Schleidt sender også en hilsen til kinesiske Huawei, som står for udbygningen og driften af TDC's mobilnet i Danmark.

»Først og fremmest er jeg glad på kundernes vegne. Det er alfa og omega, at de er tilfredse med og kan stole på netværket. Men jeg er også stolt og glad over de mange TDC-ansatte, der sammen med vores samarbejdspartnere i Huawei på så kort tid har opbygget et mobilnetværk, der beviseligt er i absolut verdensklasse,« siger Peter Schleidt.

23 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
15. juni 2015 kl. 07:49

Hvis man går ind på Opensignal.com kan man se dækning etc for 2G, 3G og 4G i forskellige dele af landet. Det er ingen tvivl om at TDC er førende på 4G. Men det er lige så lidt tvivl om at de fortsat er bagud på 3G. Så om man er tjent med at vælge TDC afhænger i stor grad om man har en 4G smartphone som understøtter LTE800.

13
15. juni 2015 kl. 08:33

Nu er det 2G (for at alle kan sikres opkald) og 4G der tæller (når VoLTE er her om nogle måneder).
Hvis folk vil have dækning, må de naturligvis også anskaffe det gode og rigtige udstyr. 3G opretholdes udelukkende for de eksisterende telefoner, folk der nu køber en 3G-only enhed, skal have hovedet undersøgt.

Det sagt, så har TDC først fået adgang til 3G/UTMS900 frekvenser, ser giver dækning ud over markerne, sammen med eller lidt efter deres nye 4G net. TDC har typisk udrullet 4G og først nogle måneder åbnet for 3G/UTMS900 på nettet. Det betyder, at TDCs nye og bedre 3G dækning kun har virket fra sidste sommer på det norlige Sjælland og fra marts 2015 i det norlige Jylland.

Det betyder naturligvis, at dagens TDC 3G net giver radikalt bedre dækning nu end tidligere.
Men der er indlysende lokale områder også på landet, hvor TT ja selv byselskabet 3 har bedre dækning.

Lars :)

20
15. juni 2015 kl. 15:59

Det betyder naturligvis, at dagens TDC 3G net giver radikalt bedre dækning nu end tidligere.
Men der er indlysende lokale områder også på landet, hvor TT ja selv byselskabet 3 har bedre dækning.

Og det er jo netop det der er hele problematikken. For en mobiltelefon er jo netop mobil, ikke fast. Så du kan risikere at du har strålende forbindelse ét sted, men ikke et andet. Dækningen varierer stadig fra selskab til selskab og fra område til område.

Jeg kører rigtigt meget rundt i landet og er lige skiftet til fri tale abonnement fordi jeg taler i telefon konstant (ikke at det er noget at prale af, det er nærmest bare træls). Jeg har efterhånden spottet hullerne ud med eksisterende nye selskab, som jeg er skiftet til. De er helt anderledes end forrige selskab, der var de andre steder. Når jeg rammer et hul er jeg 100% sikker på at forbindelsen ryger.

Jeg har også lige fået ny telefon, og selvom jeg kiggede på om den nu havde god antenne, så var det jo ikke den eneste parameter jeg måtte forholde mig til, da den også skal virke med alt muligt andet (det er et vigtigt arbejdsredskab).

Så jeg kan godt forstå at den menige forbruger synes det er en jungle. Generelt er der alt for meget utroværdigt snak ifht. fakta. Kunne være rart hvis selskaberne kunne melde mere ærligt ud.

Jeg tror godt at Hr. og Fru Jensen kan forstå at dækning er et vidt begreb, men når selskabernes marketingsmaskine lover guld og grønne skove, så er det nok der at den gren man sidder på den knækker...

23
17. juni 2015 kl. 01:42

men når selskabernes marketingsmaskine lover guld og grønne skove,

Der er da ingen tænkende mennesker, der tror selskabernes marketingfolk - det de lukker ud er bullshit - ja det er vel næsten meningen at bullshit lyder bedre end ordentlige oplysninger.

Jeg kalder 3 et byselskab indtil de holder deres dækningskort løbende opdateret og har en dækning, der ikke kun er sporadisk udenfor storbyerne.

Jeg skiver ikke pænt om TT så længe de ikke holder deres informationer på mastedatabasen.dk opdaterede - Det er helt ligegyldigt med master og feltstyrke - hvis det ikke fremgår af den pligtige dokumentationen fra selskaberne, skal ingen praktiske gris få mig til at tro på dækning.

Det så afgørende, at alle informationer er straks-opdaterede, for det er det forbrugerne kan holde sig til, når dækning og hastighed ikke er i orden.

Jeg forstår i øvrigt ikke at man ikke kræver at salle selskaber anvender samme regneprogrogram til at beregne dækning. Hvis det skete kunne kunderne langt bedre sammenligne selskaberne.

Det mest direkte og totale sammenligning mellem alle 3 net er det der giver forbrugerne de bedste kort på hånden, når den bedste og billigste pakke skal vælges.

Lars :)

15
15. juni 2015 kl. 09:35

Det sagt, så har TDC først fået adgang til 3G/UTMS900 frekvenser, ser giver dækning ud over markerne, sammen med eller lidt efter deres nye 4G net.
TDC har typisk udrullet 4G og først nogle måneder åbnet for 3G/UTMS900 på nettet. Det betyder, at TDCs nye og bedre 3G dækning kun har virket fra sidste sommer på det norlige Sjælland og fra marts 2015 i det norlige Jylland.</p>
<p>Det betyder naturligvis, at dagens TDC 3G net giver radikalt bedre dækning nu end tidligere.
Men der er indlysende lokale områder også på landet, hvor TT ja selv byselskabet 3 har bedre dækning.

Det skal også lige pointeres, at det ikke er alle TDC sites, der er opgraderet med UMTS900. En hel række sites langs f.eks. hovedvejene, hvor der i forvejen var UMTS2100, er kun opgraderet med LTE800.

Dækningen på LTE800 er derfor bedre end UMTS900/2100 i mange områder. Men som Lars skriver, så er 3G ikke længere relevant - 2G og 4G er hvad der taller i fremtiden, og forbrugerne skal sørge for at opgradere deres mobiltelefoner til 4G telefoner, og det kan kun gå for stærkt - uanset hvilket teleselskab man benytter.

16
15. juni 2015 kl. 11:28

så er 3G ikke længere relevant - 2G og 4G er hvad der taller i fremtiden

Eftersom de fleste mobiltelefoner i Danmark ikke understøtter LTE800 så kan det være at forbrugernes oplevelse af dækningen ikke helt passer med TDC's pressemeddelse, og manglende understøttelse af LTE800 kan være en væsentlig årsag. 3G er definitivt fortsat vigtig. Og så længe VoLTE ikke er tilgængelig i DK vil sammenhængende 3G dækning være væsentlig for telefoni-kvalitet. Det er ingen tvivl om at VoLTE kombineret med TDC's 4G dækning bliver en meget stærk kombination når det kommer. På det tidspunkt vil 3G være mindre vigtig for de TDC kunder som har terminaler som understøtter LTE800 og VoLTE. Men der går typisk nogle år før majoriteten af kunderne har skiftet til den nyeste generation terminaler. Opensignal sin hjemmeside er et godt værktøj for at få en indikation af hvilken operatør som tilbyder den bedste dækning / kvalitet i det område man selv har behov for dækning og for den type terminal / teknologi man anvender.

17
15. juni 2015 kl. 11:40

Eftersom de fleste mobiltelefoner i Danmark ikke understøtter LTE800 så kan det være at forbrugernes oplevelse af dækningen ikke helt passer med TDC's pressemeddelse, og manglende understøttelse af LTE800 kan være en væsentlig årsag. 3G er definitivt fortsat vigtig. Og så længe VoLTE ikke er tilgængelig i DK vil sammenhængende 3G dækning være væsentlig for telefoni-kvalitet. Det er ingen tvivl om at VoLTE kombineret med TDC's 4G dækning bliver en meget stærk kombination når det kommer. På det tidspunkt vil 3G være mindre vigtig for de TDC kunder som har terminaler som understøtter LTE800 og VoLTE. Men der går typisk nogle år før majoriteten af kunderne har skiftet til den nyeste generation terminaler.

Det er helt korrekt, at de fleste mobiltelefoner ikke understøtter LTE800 endnu, men det ændrer sig i øjeblikket markant.

Set over det sidste års tid, så har cirka 90% af Top 10 telefonerne hos alle teleselskaberne været LTE800 kompatible. 8 ud af 10 telefoner sælges gennem teleselskaberne, så det rykker altså en del.

Og i takt med, at folk skifter deres gamle iPhone 4/4S/5, så stiger antallet af LTE800 telefoner eksplosivt. Mellem 15-25% af de aktive telefoner er pt. LTE800 kompatible (i Danmark), og det tal stiger altså dag for dag.

Både TDC, Telenor og 3 har offentligt bekræftet, at VoLTE forventes lanceret i år, og så er spørgsmålet udelukkende hvilke telefoner der bliver understøttet fra dag 1.

3G bliver ikke slukket i morgen, men med VoLTE og VoWiFi, så bliver 3G altså lynhurtigt teknisk forældet. Teleselskaberne burde allerede i dag fortælle deres kunder, at 3G snart er fortid.

22
17. juni 2015 kl. 01:30

Teleselskaberne burde allerede i dag fortælle deres kunder, at 3G snart er fortid.

Kunderne burde også bringes til at indse, at senest når et frekvensbånd frigives til mobil (en auktion annonceres), så skal dette bånd understøttes, hvis man vil have bare lidt levetid på sin mobil.

Jeg husker, at de første 4G telefoner var US/Asien modeller, der kun kunne anvende LTE1800 i Danmark.
Mange sagde at det var uden betydning, sa TeliaTelenor kun brugte LTE1800.

Ja - dengang i starten, hvor TT's 800 MHz bånd dårligt var købt og overdraget. Men man skal da være en stor idiot, hvis man tror TT anvender et trecifret millionbeløb på at købe frekvenser uden at disse også kommer i brug hurtigst muligt. Det er igen et eksempel på at praktiske test og 'her og nu' er helt og aldeles ubrugeligt. Man skal have nedskrevne regler og standarder og så skal alt der sælges overholde disse regler.
Hvis det betyder at man fx skal opgive at sælge i en periode, så er det faktisk kun i forbrugernes interesse.
iPhone 5 burde fx aldrig have vært på det danske marked.

Lars :)

18
15. juni 2015 kl. 14:06

Og i takt med, at folk skifter deres gamle iPhone 4/4S/5, så stiger antallet af LTE800 telefoner eksplosivt. Mellem 15-25% af de aktive telefoner er pt. LTE800 kompatible (i Danmark), og det tal stiger altså dag for dag.</p>
<p>Både TDC, Telenor og 3 har offentligt bekræftet, at VoLTE forventes lanceret i år, og så er spørgsmålet udelukkende hvilke telefoner der bliver understøttet fra dag 1.</p>
<p>3G bliver ikke slukket i morgen, men med VoLTE og VoWiFi, så bliver 3G altså lynhurtigt teknisk forældet. Teleselskaberne burde allerede i dag fortælle deres kunder, at 3G snart er fortid.

Lynhurtig i denne sammenhæng er minimum 2,5 år. I de markeder som hurtigst optager ny teknologi (syd-korea), så tager det 2,5 år at flytte 4G terminalandelen fra 20% til 67%. Så for mobiloperatørerne vil 3G være vigtig indtil majoriteten af kunderne har 4G terminaler, fordi det påvirker kundetilfredsheden. Operatørerne kan naturligvis påvirke migreringen til 4G med terminaltilskud og de kan undlade at sælge terminaler som ikke understøtter LTE800, men det tager uanset lang tid. Ericsson Mobility Report forventer en 4G penetration på 60% i 2020, måske ligger Danmark noget foran. Men det er ikke sådan at operatørerne indenfor de næste par år kan ignorere 3G kunderne uden at det rammer dem økonomisk.

6
13. juni 2015 kl. 22:33

Overhovedet ingen dækning på TDCs net her, så det er vist en sandhed med modifikationer. Vi beholder bare vores fastnettelefon med tilhørende 10Mbit ADSL lidt endnu.

10
14. juni 2015 kl. 23:43

Vi bor i en lille by lidt udenfor Haslev på Midtsjælland. Vi bor ikke inde i en kæmpe skov eller i et meget bakkerigt landskab.

Vi kan ikke tale i mobiltelefon indendøre. Forbindelsen vil med garanti ryge på et eller andet tidspunkt. Det er lige meget om det er Telenor eller Telmore ("3" ved jeg ikke noget om). Udendøre virker det nogenlunde stabilt så længe vi stiller os ud til vejen i godt vejr, og man kan da føre en samtale. 3G eller 4G bliver det aldrig til.

Er godt klar over antennekvaliteten kan svinge meget og mobilproducenterne desværre har alt for lidt fokus på dette. Har både en Nokia Lumia, Samsung Galaxy S4. Besøgende med iPhone brokker sig også.

Så kære TDC: Det kan godt være at i har verdens hurtigste mobilnet. Vi oplever det bare ikke!

11
15. juni 2015 kl. 07:35

Ja, der er ifølge mastedatabasen.dk planer om en TT mast og to TDC master i området vest for Haslev.
Der kan være andre og flere planer om master, fordi flere selskaber er umuligt sløve med at opdatere deres informationer på mastedatabasen.dk

Men alle huse dæmper signalet og isolerede huse dæmper meget eller rigtigt meget. Indendørs dækning vil altid afhænge af en lokal løsning (fx Voice over WiFi) i mange huse. Der er ifølge selskabernes egne dækningskort stor forskel på indendørsdækning omkring Haslev.
Særligt 4G er bedre hos TDC end hos fx Telenor (Telia), men det har jo endnu ikke betydning for tale.

Lars :)

4
12. juni 2015 kl. 14:58

der ikke har været mere focus på denne og andre statistikker..

Fordi, netop bredbåndshastighed er en del af et lands udvikling mht. uddannelse.

Lad os sige, du vil gerne kunne lave research på nettet. Du vil også gerne kunne kommunikere med andre indenfor samme felt. Kernen i dette er Hastighed. Jo hurtigere din hastighed, des hurtigere kan du få resultat, des huritgere kan du lære.

Perspektivet til dette vil være at sætte en studerende på et 33.6 modem og så forestille sig hvor meget denne vil lære på samme tid.

Men der er andre statistikker, som er interessante. Jeg har vitterligt forsøgt at finde dem på nettet, men kan ikke finde internationale statistikker fra i dag.

Her er nogle eksemplerpå interessante statistikker:

  • Statistik over udgivede videnskabelige skrifter pr. land
  • Bedst uddannede befolkning pr land nuværende og trend
  • IT "bevidsthed" pr. land
  • Non religousity tendency pr. country

Jeg kan som sagt ikke finde dem. Kun publikationer, som ligner, i og med man skal ind og læse teksterne og analysere selv hvad de siger. De placerer Danmark som regel i top10, værst i midten. MEN altid med tre eller fire foran. F.eks. Norge, Sweden (de er VIRKELIG foran på mange områder) og iceland.

Det er bare ikke godt nok, Danamrk.

Jo, EN "sjov" statistik, som fik min opmærksom hed var "offentlig korruption", hvor Danmark ligger i bund. Dvs. vi er et af de lande med allermindst korruption. Det er godt, men IKKE GODT NOK. Når man kigger på f.eks. vores uddannelser.

Se så at komme i gang politikere!!

2
12. juni 2015 kl. 12:30

De sidste par måneder har jeg stort set ikke ser hverken 2g eller 3g ikonerne på min telefon, indenfor som udenfor. Der har bare været hul igennem for fulde skrald, de har virkelig oppet sig!

3
12. juni 2015 kl. 13:08

Jeg har tidligere haft problemer, så det er godt at høre, at de har oppet sig! Det kan være, jeg skifter tilbage. Brian har du tilfældigvis gang i udkantsdanmark og set, om det også er blevet bedre i sådanne områder?

1
12. juni 2015 kl. 12:30

De sidste par måneder har jeg stort set ikke ser hverken 2g eller 3g ikonerne på min telefon, indenfor som udenfor. Der har bare været hul igennem for fulde skrald, de har virkelig oppet sig!