TDC trues med erstatningskrav i vagtlægestrid

2 kommentarer.  Hop til debatten
OPDATERET: Regionsrådsformand Bent Hansen truer nu TDC med erstatningskrav, hvis ikke en omstridt IP-løsning til vagtlægerne kommer til at fungere.
7. marts 2007 kl. 09:19
errorÆldre end 30 dage

OPDATERET: Region Midtjylland har siden årsskiftet haft problemer med et nyt vagtlægesystem.

Fejlene har blandt andet givet lange ventetider i telefonen, når patienter har ringet ind til vagtlægerne og nogle steder har det slet ikke været muligt at ringe til de lokale vagtlæger, så alle opkald er gået til Århus i stedet.

Men nu gider Bent Hansen, der er formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, ikke vente længere på, at TDC får styr på projektet.

»Kører it-systemet ikke perfekt senest den 1. april, er jeg klar til at forsøge at få erstatning fra leverandøren af it-systemet, TDC, for de mange ugers kaos og den manglende evne til at få systemet til at fungere,« siger Bent Hansen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han er også træt af svar, han har fået omkring lovning på snarlig levering:

»Det skulle have virket i går, og nu skal der ske noget, ellers må vi se på muligheden for at få en form for erstatning,« siger regionsrådsformanden til avisen.

Melder hus forbi

TDC afviser dog, at det er deres del af leverancen, der er problemer med. TDC har kun leveret en call-center-løsning og ikke den it-løsning, som har voldt Region Midtjylland problemer.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. marts 2007 kl. 07:14

Jeg er en stor tilhænger af open source, men jeg mener ikke, at det ville have ændret noget i denne sag.

Der er her tale om et projekt, der er kørt totalt af sporet, og hvor man efterhånden fornemmer, at leverandøren og kunden ikke er på talefod. Desværre ikke et usædvanligt fænomen.

Når man har et meget omfattende projekt, er det svært at skifte leverandør – det er en meget stor opgave at overføre viden osv. til en ny leverandør, og hvis den nuværende leverandør har vundet et udbud, er der også en række juridiske udfordringer.

TDC leverer normalt IP-telefoniløsninger fra producenter, som TDC ikke er eneforhandler af. Altså har man her lige så stor mulighed for at lade en anden leverandør gøre arbejdet færdigt som ved open source.

1
7. marts 2007 kl. 18:49

For 3 uger siden kunne man læse i version2, at Psykiatrien i Region Midtjylland havde udviklet en løsning, som kunne have løst Bent Hansens problemer, før de var blevet til noget problem.

Psykiatrien i Region Midtjylland har gennem de sidste 3 år brugt en løsning, som ikke alene sikrer løsning af problemer, men også en frihed som gør, at Bent Hansen ikke skal gå til medierne, når hans leverandører ikke kan levere.

Løsningen er baseret på Fri software (open Source), som giver Bent Hansen mulighed for at skifte leverandør, så tit han ønsker - uden at han skal implementere en ny løsning hver gang.

Løsningen i Psykiatrien blev i sin tid implementeret for at lave person alarmer. De sidste 3 mdr. er løsningen blevet gjort generel sådan, at andre via videncenterets softwarebørs (http://www.version2.dk/artikel/1301 oghttp://ing.dk/article/20070209/ELEKTRONIK/70209006) kan drage nytte af Psykiatrien i Region Midtjyllands erfaringer.

Derfor er den gode historie i artiklen ikke, at Bent Hansen er nødt til at bruge pressen til at presse hans leverandør. Nej, det må være historien om, hvordan Bent Hansen som ansvarlig politiker, kan forsøge at dele erfaringer med Fri software med andre offentlige virksomheder - og samtidig alligevel binde sig fast til lukkede systemer, som stavnsbinder ham og kræver knæfald i avisen.

Desuden have Bent Hansen oven i købet haft gode muligheder for at overholde de nye love, som kræver, at det offentlige benytter åbne standarter - eller forklare hvorfor dette ikke er muligt.

Så på trods af de færre ansvars områder, som regionerne nu beskæftiger sig med, virker det som om, det stadig er lidt for stor en opgave at gabe over, når den ene hånd i regionen ikke ved hvad den anden hånd laver.