TDC skruer mobil-hastigheden op til 21 Mbit/s i hele landet

I løbet af efteråret vil datahastigheden på TDC's mobile netværk blive tredoblet. Og opgraderingen vil ske i hele landet, lover teleselskabet.

Mobilt bredbånd og datagrådige telefoner finder vej til flere og flere danskerne, og datakapaciteten på landets mobilmaster er under hårdt pres.

Derfor har teleselskaberne travlt med at opgradere netværket, og samtidigt giver det mulighed for at skrue op for hastigheden.

Hos TDC betyder det, at den maksimale teoretiske hastighed på datatrafik downstream i løbet af efteråret bliver øget til 21 megabit pr. sekund, mod i dag højst syv megabit per sekund. Det skriver Epn.dk.

De teoretiske tal skal dog tages med et gran salt og svarer i praksis snarere til højst 15 megabit per sekund. Samtidigt kræver det også nyt udstyr, før der er hul igennem til de tocifrede megabit-hastigheder.

Til gengæld lover TDC, at opgraderingen vil ske i hele landet, så det ikke kun er storbyerne, som får glæde af forbedringerne.

Indtil for nyligt var højeste teoretiske hastighed på TDC's mobile netværk 7,2 megabit per sekund i de største byer, og 3,6 megabit per sekund i resten af landet. Før sommerferien begyndte TDC at opgradere de store byer til 21-megabit-standarden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jørgen Ramskov

Enig - er lige skiftet til Oister fra Telmore og har tidligere haft Telia og mens jeg ikke lagde mærke til den store forskel i skiftet fra Telia til Telmore, så har mit skift til Oister helt klart betydet en forskel - jeg røg tit over på edge med Telia og Telmore også selvom jeg bor i Århus. Jeg har testet lidt med speedtest.net specielt de steder hvor jeg generelt har oplevet problemer og jeg har endnu ikke oplevet problemer med hastigheden.

 • 0
 • 0
#3 Jens Nissen

I sommerhusområdet på Sjællands Odde angiver TDC´s dækningskort en hastighed på 3 Mb, men siden de flyttede antennerne til senderen på Gniben over på en ny mast i foråret 2009, er der ikke mere bredbånd til sommerhusene. Derimod har Mols-linien fået god dækning til skibene. Det kan derfor være lige meget med en hastighedsforøgelse.

 • 0
 • 0
#8 Svend Andersen

"Er det ikke meget naturligt, at det har en vis udrulningstid?"

Jo, det er det da. TDC reklamerer i øjeblikket med, at de hæver hastigheden fra 4 til 6 Mbit. Jeg trode, at det lavede fis. 3 kører med hastigheder op til 16 Mbit, og tester 21 Mbit. Senere kommer 42 Mbit.

TDC er år bagefter...

 • 0
 • 0
#9 Pamis Miklos

TDC reklamerer med 15 Mbit, så forskellen til 3 på det punkt, er ikke så stor.

Min pointe er, at ingen af dem er langt fremme - heller ikke 3.

Desuden kommer vi tilbage til debatten om annoncerede, teoretiske hastigheder, der er markant højere end reelle hastigheder. Er det rimeligt, uanset hvilket selskab der gør det?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere