TDC skruer mobil-hastigheden op til 21 Mbit/s i hele landet

9 kommentarer.  Hop til debatten
TDC skruer mobil-hastigheden op til 21 Mbit/s i hele landet
Illustration: LARS BERTELSEN.
I løbet af efteråret vil datahastigheden på TDC's mobile netværk blive tredoblet. Og opgraderingen vil ske i hele landet, lover teleselskabet.
26. juli 2010 kl. 10:55
errorÆldre end 30 dage

Mobilt bredbånd og datagrådige telefoner finder vej til flere og flere danskerne, og datakapaciteten på landets mobilmaster er under hårdt pres.

Derfor har teleselskaberne travlt med at opgradere netværket, og samtidigt giver det mulighed for at skrue op for hastigheden.

Hos TDC betyder det, at den maksimale teoretiske hastighed på datatrafik downstream i løbet af efteråret bliver øget til 21 megabit pr. sekund, mod i dag højst syv megabit per sekund. Det skriver Epn.dk.

De teoretiske tal skal dog tages med et gran salt og svarer i praksis snarere til højst 15 megabit per sekund. Samtidigt kræver det også nyt udstyr, før der er hul igennem til de tocifrede megabit-hastigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld lover TDC, at opgraderingen vil ske i hele landet, så det ikke kun er storbyerne, som får glæde af forbedringerne.

Indtil for nyligt var højeste teoretiske hastighed på TDC's mobile netværk 7,2 megabit per sekund i de største byer, og 3,6 megabit per sekund i resten af landet. Før sommerferien begyndte TDC at opgradere de store byer til 21-megabit-standarden.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. juli 2010 kl. 11:52

Når man nu ser TDC's dækiningskort, kan man se, hvor håbløst langt bagefter 3 de er! Der er rigeligt at tage fat på for TDC. Rigtig mange steder ligger hastigheden på 0,2 - 1 Mb, men der er sikkert "bredbånd" hos dem.

2
26. juli 2010 kl. 12:09

Enig - er lige skiftet til Oister fra Telmore og har tidligere haft Telia og mens jeg ikke lagde mærke til den store forskel i skiftet fra Telia til Telmore, så har mit skift til Oister helt klart betydet en forskel - jeg røg tit over på edge med Telia og Telmore også selvom jeg bor i Århus. Jeg har testet lidt med speedtest.net specielt de steder hvor jeg generelt har oplevet problemer og jeg har endnu ikke oplevet problemer med hastigheden.

3
26. juli 2010 kl. 12:20

I sommerhusområdet på Sjællands Odde angiver TDC´s dækningskort en hastighed på 3 Mb, men siden de flyttede antennerne til senderen på Gniben over på en ny mast i foråret 2009, er der ikke mere bredbånd til sommerhusene. Derimod har Mols-linien fået god dækning til skibene. Det kan derfor være lige meget med en hastighedsforøgelse.

4
26. juli 2010 kl. 13:27

På Sjællands Odde, ligger 3 på 16 Mbit.

Man vælger heldigvis selv, hvilken udbyder man vil have....

5
30. marts 2011 kl. 11:44

Har prøvet Telias 80 Mbit 4G mobilt bredbånd og det var en meget blandet oplevelse. Det er yderst begrænsede områder, hvor hastighedsmåleren reelt kom over 20-30 Mbit, selvom jeg testede mange steder i København.

Her er en beskrivelse af vores test af Telias mobilt bredbånd - http://tjek-mobiltbredbaand.dk/?id=blog

6
30. marts 2011 kl. 11:54

Hvad angår TDC vil jeg se det før jeg tror på det, de lover og lover hvad sker INTET... og Hele landet er sikkert ned i de små bogstaver noget med 20% af landet geografisk.

7
30. marts 2011 kl. 11:57

Er det ikke meget naturligt, at det har en vis udrulningstid? Og det der med 100% geografisk dækning, kan jeg ikke se noget formål med.

8
30. marts 2011 kl. 12:27

"Er det ikke meget naturligt, at det har en vis udrulningstid?"

Jo, det er det da. TDC reklamerer i øjeblikket med, at de hæver hastigheden fra 4 til 6 Mbit. Jeg trode, at det lavede fis. 3 kører med hastigheder op til 16 Mbit, og tester 21 Mbit. Senere kommer 42 Mbit.

TDC er år bagefter...

9
30. marts 2011 kl. 13:24

TDC reklamerer med 15 Mbit, så forskellen til 3 på det punkt, er ikke så stor.

Min pointe er, at ingen af dem er langt fremme - heller ikke 3.

Desuden kommer vi tilbage til debatten om annoncerede, teoretiske hastigheder, der er markant højere end reelle hastigheder. Er det rimeligt, uanset hvilket selskab der gør det?