TDC ramt af omfattende nedbrud: Kunder skal genstarte for at ringe 112

Illustration: Vector V | Bigstock
OPDATERET: TDC oplyser, at det nu igen er mulig at ringe 112 i hele landet.

Artiklen er opdateret omkring ca. 14:22 på baggrund af en ny pressemeddelelse fra TDC, der melder, at flere problemer nu skulle være løst. Se bunden af artiklen.

Der er for øjeblikket driftsforstyrrelser på TDC's mobilnet over store dele af landet, og det giver blandt andet problemer med at ringe 112 på Sjælland.

Version2 har eksempelvis konstateret, at der har været problemer med forbindelse til mobilnettet fra et erhvervsabonnement på Vesterbro i København. I øjeblikket ser forbindelsen ud til at fungere igen.

Vi har forsøgt at få TDC til at uddybe, hvori problemerne består. Hos TDC's kommunikationsafdeling oplyser man, at man ikke har nogen kommentarer til problemerne, men henviser til en pressemeddelelse, hvor det fremgik, der er er problemer på blandt andet Fyn, Sjælland og Bornholm.

I mellemtiden har Version2 modtaget endnu en pressemeddelelse fra TDC, hvor det fremgår, at der ikke længere er driftsforstyrrelser på TDC’s mobilnetværk på Fyn og i Nordsjælland.

Det vil sige, at 2G- og 3G-netværket i disse områder er nu tilbage i fuld drift, og man kan ringe 112 igen.

»Der er fortsat driftsforstyrrelser på de øvrige dele af Sjælland, Øerne og Bornholm. Kunder, der benytter 2G- og 3G-mobiltelefoni, kan være berørt. Kunder, der benytter fastnet- og 4G-mobiltelefoni, er ikke berørt,« står der i meddelelsen.

Desuden fremgår det af meddelelsen, at man ikke kan ringe 112 fra mobilen på TDC's netværk i de berørte områder.

»Dette kan afhjælpes ved at slukke telefonen, pille SIM-kortet ud og genstarte telefonen, hvorefter det vil være muligt at ringe 112,« lyder rådet i TDC's pressemeddelelsen.

Opdatering fra TDC ca. kl 14:22.
TDC har netop meddelt, at driftsforstyrrelserne nu er yderligere afhjulpet, og at således er muligt at ringe på 2G- og 3G-netværket i hele landet. Det betyder også, at alle igen kan ringe 112.

»Der kan fortsat være driftsforstyrrelser på 2G- og 3G-mobildata på Sjælland, Øerne og Bornholm,« fremgår det af TDC's seneste meddelelse.

Selskaber har i meddelelsen ikke oplyst, hvad der ligger de omfattende problemer.

Opdateringen ca. 15:25
TDC oplyser at alle problemer nu skulle være løst.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Mogens Ritsholm

Rådet om at pille simkort ud, hvis man skal ringe 112, indebærer i virkeligheden, at 112-opkaldet betjenes af et andet mobilnet. For det er en del af GSM-kravene, at alle net skal tage imod 112-opkald fra en telefon uden sim.

Burde TDC ikke have oplyst dette?

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere