TDC og 3-mobiler kan vise hvor ejeren er

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Information har fået en ekspert til at finde placeringen af en telefon i København blot ved brug af nummeret.

Sikkerhedsbrister gør det muligt at finde mobiltelefoners placeringer, hvis man blot kender mobilnummeret. Det vil sige, at hvis en person går med en telefon i lommen, så er det muligt at spore personen, hvis man bare har personens telefonnummer. Det skriver Information.

Information har fået en tysk ekspert til at foretage en test, hvor han finder ud af, hvor en telefon var placeret indenfor nogle få hundrede meter – hvilket han gjorde fra Tyskland.

Nummeret, som blev sporet tilhører Information, benytter TDCs netværk.

»TDC afslører altså ret præcist placeringen af den mobil, som bruger telefonnummeret,« konkluderer Karsten Nohl, som er forskningschef hos it-sikkerhedsfirmaet SRLabs, overfor Information. Og han vurderer, at størstedelen af mobilkunderne hos TDC kan spores på samme måde.

TDC er dog ikke det eneste teleselskab, som kan spores på den måde, det samme kan telefoner hos 3 – men dog i mindre grad.

»TDC arbejder på to konkrete løsninger. Vi ønsker dog ikke at gå i detaljer med disse i medierne,« skriver TDC til Information og erkender dermed at der er et problem.

Karsten Nohl fortæller til Information, at det tidligere har været svært at få adgang til det signalsystem, som kaldes SS7, men at det er blevet lettere.

Ondsindede personer angriber, ifølge Philippe Langlois, direktør i det franske it-firma P1 Security, rutinemæssigt dårligt beskyttede teleoperatører via nettet, og på den måde kan udefrakommende få ulovlig adgang til systemet.

Teleselskabet 3 oplyser til Information, at de ikke har oplevet misbrug af deres SS7-signalsystem.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Baldur Norddahl

Det går langt dybere end det. Her er den originale kilde: http://media.ccc.de/browse/congress/2014/31c3_-6249-en-saal_1-201412271715-ss7_locate_track_manipulate-_tobias_engel.html#video

En ting er at alle forventer at NSA kan spore din position, læse dine SMS og aflytte dine samtaler. Men nu kan din ex-kæreste også. Og man behøver ikke SS7 adgang som sådan, da der er et Israelsk firma der sælger det online. Dog ikke for israelske og amerikanske numre - man skal jo ikke træde vennerne over tæerne.

Det er uklart hvor meget af det her der virker på danske teleoperatører. Men der er ikke nogen grund til at antage at det ikke gør. Det med sporinger er så afprøvet nu af Information. Mon de også kan lykkes med at snuppe dine SMS beskeder og omdirigere samtaler?

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere