TDC-kunder ramt af grådig mobilvirus

Et mobilspil med en trojansk bagdør har givet flere danske mobilkunder en uventet regning, da det ondsindede program har ringet op til dyre udenlandske numre.

Fem danske kunder har henvendt sig til TDC, efter de er blevet opkrævet en ekstraregning på flere hundrede kroner for opkald til dyre udenlandske numre. Det skriver Mobilsiden.dk.

Ifølge TDC skyldes ekstraregningen en trojansk bagdør i spillet '3D Anti-Terrorist', som kan hentes fra flere hjemmesider.

Alle kunderne benytter mobiltelefoner med Windows Mobile 6.5, som har begrænset udbredelse blandt private kunder, men til gengæld anvendes i stor grad i mange virksomheder.

TDC har ifølge Mobilsiden.dk refunderet ekstraregningen for de overtakserede opkald, og det er ifølge TDC første gang, selskabet har registreret denne form for malware på mobiltelefoner.

Malware, som foretager dyre opkald, var tidligere udbredt til pc-platformen i form af de såkaldte 'rogue dialers', der var opkaldsprogrammer til modemmer, som ringede op til dyre tjenester i udlandet i stedet for lokale numre til internetudbyderen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Andersen

Ifølge V2's eget IT leksikon er virus:

Et program, der på eget initiativ udbreder sig fra en computer til en anden, og i denne forbindelse ofte forvolder en eller anden skade efter en vis "inkubationstid".

Jesper, kan du ikke grave lidt i, hvordan præcist 3D Anti-Terrorist, på eget initiativ, udbreder sig fra een Windows Mobile telefon til en anden?

På mig lyder det mere som om at personer, på deres initiativ, har downloaded det "gratis" program, der har den udokumenterede feature, at det foretager opkald til dyre numre. Det er skidt. Men kan man klandre TDC eller Windows Mobile for det? En lignende app kunne vel udvikles til en vilkårlig anden telefon?

  • 0
  • 0
Peter Kruse

Der er tale om et legitimt spil som er blevet modificeret og lagt ud på websiden "FreewarePocketPC.com". Altså en simple trojansk hest som foregiver at være et spil for dernæst at foretage opkald fra telefonen. Koden spreder sig ikke selv men skal installeres af brugeren på telefonen.

Der er også observeret en anden trojan som afpresser brugeren og med dette findes oven i købet et dansk sprog modul.

Venligst Peter

  • 0
  • 0
Jesper Stein Sandal

Jesper, kan du ikke grave lidt i, hvordan præcist 3D Anti-Terrorist, på eget initiativ, udbreder sig fra een Windows Mobile telefon til en anden?

Version2's leksikon har en forældet definition. Jeg bruger normalt virus som en dansk oversættelse af malware - i dette tilfælde helt konkret en trojaner. Det vil sige en payload, der ankommer skjult, men ikke indeholder mulighed for at formere sig.

En virus i traditionel forstand formerer sig ved at hæfte sig på programmer. Leksikonets definition svarer derimod mere til det, vi i dag vil kalde en orm. Jeg skal se på, om jeg kan skrive en ny definition i vores leksikon.

Mvh. Jesper Stein Sandal Version2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere