TDC køber Onfone for 300 millioner

Det lille, aggressive teleselskab Onfone bliver nu opslugt af TDC, der betaler 300 millioner kroner. Onfone skal køre videre under eget navn.

Det har været telebranchens dårligst bevarede hemmelighed, at teleselskabet Onfone har været på jagt efter en køber blandt de fire store teleselskaber i Danmark.

Og nu er det lykkedes for Onfone: TDC køber firmaet for omkring 300 millioner kroner, oplyser TDC i en pressemeddelelse.

»Vi har fulgt situationen omkring Onfone nøje, men det er sket fra sidelinjen uden planer om at købe selskabet. Da vi inden for de seneste dage, lidt til vores egen overraskelse, fik præsenteret muligheden for at lave en god handel, valgte vi at benytte os af den,« udtaler TDC's administrerende direktør Henrik Poulsen i meddelelsen.

Onfone skal ifølge pressemeddelelsen køre videre under eget navn fremover, på samme måde som Telmore, Fullrate og M1, og der bliver heller ikke skiftet ud i Onfones ledelse. Til gengæld må Telenor sige farvel til trafikken fra Onfone-kunderne, som flyttes over til TDC's net.

Det lille teleselskab er vokset hurtigt og har ifølge Business.dk fået 150.000 kunder ind i folden siden august ved hjælp af lave priser og hidsig markedsføring. Hvordan fremstødet hang sammen økonomisk har der generelt været tvivl om. Onfones direktør Morten Strunge afviser dog, at anstrengt økonomi er forklaringen på salget og fortæller, at der et positivt cashflow nu.

Konkurrencen fra det fem år gamle Onfone har været et stort irritationsmoment for de store teleselskaber, som kunne se kunderne blive lokket til af tilbud om faste talepakker. Priskrigen har kostet både Telia-direktør Jesper Brøckner og TDC-direktør Jesper Theill Eriksen deres stillinger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Kofoed

Svaret er nej, det har vi ikke.

Men i det mindste betaler TDC dyrt for de 150.000 kunder, som mindst én gang har vist vilje til at forlade giganten. Man må derfor formode, at det er en flygtig sag, de sidder med. Der går vel heller ikke lang tid, før der kommer en ny tele-gazelle, modellen har jo vist sig at kunne gøre folk rige hurtigt.

 • 0
 • 0
Jesper Nielsen

Har vi ikke et monopoltilsyn her i landet? Hvordan kan markedets største aktør få lov at købe 150.000 kunder mere?

Der er en "bagatelgrænse," hvor konkurrencestyrelsen ikke skal undersøge opkøb. Det samme var tilfældet, da TDC købte Fullrate.

 • 0
 • 0
Brian Matzon

Problemet er at de jo netop åbner op for en gentagelse. Det skete med telmore, m1 og nu onfone.

De bliver nødt til at være standhaftige og så se hvordan onfone til sidst ville have været nødt til at gå konkurs pga manglende indtjening. Måske urealistisk...

 • 0
 • 0
Klaus Skelbæk Madsen

Problemet er at de jo netop åbner op for en gentagelse.

Jeg tror at de 3 store er klar over at det er et problem. Det er ihvertfald ikke mere end et par måneder siden jeg hørte TDC's koncern-chef sige at de blev nødt til at holde op med det, fordi det var for dyrt :-).

Men til forskel fra Bibob, CBB, Telmore og M1 (og sikkert flere jeg har glemt), er Onfone ikke blevet købt af det teleselskab der leverede net til dem.

Om det er fordi Telenor ikke har givet efter for afpresningen, eller om det er fordi TDC har budt over Telenor finder vi nok ikke ud af.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere