TDC hæver prisen på fastnet-til-mobil med 10 procent

Forbrugerrådet er oprørt over, at TDC nu hæver prisen på opkald fra fastnet- til mobiltelefoner med 10 procent.

Teleselskabet TDC har netop lagt 10 procent oven i det beløb, det koster at ringe fra fastnet- til mobiltelefoner, skriver epn.dk.

Hos Forbrugerrådet ser man det som et tegn på, at TDC udnytter sin position på fastnetmarkedet, hvor teleselskabet 18 år efter liberaliseringen af markedet stadig har 80 procent af fastnetkunderne:

»Liberaliseringen er ikke lykkedes, når TDC kan slippe af sted med at hæve omkostningerne og straffe fastnetkunderne,« siger Martin Salamon, chefkonsulent i Forbrugerrådet, til epn.dk.

Chefkonsulenten er harm over, at TDC nu hæver prisen.

Det gamle IT- og Telestyrelsen - nu Moderniseringsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen - har nemlig i flere år arbejdet for for at skære i selskabernes interne afregningspriser på opkald fra fastnet- til mobiltelefoner, skriver epn.dk.

Hos TDC forklarer man prisstigningen med, at der hele tiden bliver færre fastnetkunder til at betale for det mere end 250.000 kilometer store kobbernet.

»Vi synes fortsat, at fastnettet er en vigtig del af samfundet. Derfor skal det have de investeringer, der er nødvendige,« siger TDC-direktør Anders Jensen til epn.dk.

TDC har i dag lidt flere end en million fastnetkunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Baldur Norddahl

Hos TDC forklarer man prisstigningen med, at der hele tiden bliver færre fastnetkunder til at betale for det mere end 250.000 kilometer store kobbernet.

Og her gik jeg og troede TDCs ADSL forretning gik glimrende. Og ikke kun deres egen men også alle andre selskabers ADSL produkter betaler til vedligehold af kobbernettet.

 • 11
 • 1
Jens Schumacher

Jeg vil tro omkring 20% af min omgangskreds har adsl og jeg kender ingen under 50år som har fastnet telefon. (det er VoIP det hele efterhånden)

Resten fordeler sig på 3G/LTE, internet over kabel tv og fiber osv...

Mange af de områder hvor der er rullet fiber ud har stort set ingen brugere på kobber så jeg kan da godt se TDC's pointe i at prisen må stige hvis de staig skal vedligeholde kobber nettet i alle områder.

Men TDC skal jo bare huske på at antallet af brugere bare falder endnu hurtigere når de sætter prisen op....

 • 5
 • 1
Per Erik Rønne

Ekstra omkostninger for at vedligeholde kobbernettet for stadig færre fastnetkunder?

Dem af os der bruger ADSL får da også forbindelsen gennem kobbernettet.

For mit vedkommende gennem FullRate, der i dag er et TDC datterselskab. I øvrigt med IP telefoni til ens gamle telefoner inkludereti prisen.

 • 2
 • 0
Søren Mikkelsen

Snakkede med TDC om en opgradering fra good old 2048/512 til 20048/2048, de påstod at der var mulighed for 24mbit på min adresse og det var "lige til" og jeg bestilte nogle dage efter en 20/2mbit hos dem og det er her der opstår problemer, som altid med danmarks ældste og sikkert største telefon og intenet udbyder som for øvrigt stadig har deres monopol for jeg kan kun købe hos eller via dem hvis det skal køre via kabler i jorden.

 1. De lovede vi stadig havde gratis fastnet til fastnet men trods det, var der nu opkaldsafgift på 1kr pr opkald som vi ikke tidligere havde haft.

 2. Så viste det sig at der var en "fejl på linjen" hvilket jeg gætter på betyder "vi har en fejl 40 hos TDC og skal lige ud på jeres central "trods vi i forvejen havde 2/½ mbit fra TDC og via nøjagtigt samme central og vi havde fået af vide ugen før at vi var "klar" til en 24mbit så en 20/2 ville være "no problem". Nå men...det var fredag og TDC kunne først sende en teknikker mandag mellem 12 og 16 (3 dage uden internet).

 3. Klokken 09:xx ringede en TDC tech gut og bad mig teste om net og fon virkede, det gjorde det mod forventning og nu begyndte jeg at blive lidt småsur og spørger ind til grunden til nedetiden uden rigtig at få et svar og måtte ligge røret på uden en forklaring.

 4. Så er nettet oppe at køre igen og jeg tester min IP da jeg normalt har en fast IP pga www mm og finder til min ærgelse ud af at den er nu optaget af en anden bruger (mit domæne peger stadig på min IP (gratisdns) så det peger nu på en tilfældig TDC kundes IP), jeg ringer til TDC som siger at den slags skifter når man skifter fra DSL til HomeDuo/Trio osv, det sjove er at det stadig er normal DSL som vi også havde før som køre på helt samme kopper som det gjorde før, der kun 2 ting der er lavet om, vi har fået ny router og de har pillet på "centralen".

 5. Jeg tester min hastighed i nogle dage i træk og kan se jeg får 12mbit og ikke 20mbit, så jeg ringer igen igen til TDC og får af vide at 12mbit er alt vi kan trække her på adressen pga den længde vi har til nærmeste central, jeg oplyser dem at vi kan trække 24mbit for det har jeg fået af vide af dem og det var hele grunden til vores opgradering, og han kan kun sige "ehh jamen du kan kun trække 12mbit i den afstand du sidder fra centralen..." så tilbyder han mig en nedsættelse i prisen og "nice" tænker jeg, 10mbit for 200kr men nej, han vil nedsætte min ca 450kr pr mdr regning med 20kr nu hvor jeg kun får det ½ af hvad jeg har bestilt.
  Jeg ved ikke hvordan det regnestykke er laven men TDC snyder mig!

Man kan ikke få internet her uden TDC med mindre man vil køre 3G/4G så jeg er nød til at tage hvad jeg kan få, så jeg sidder nu med 12/2mbit internet, privat telefon til privat telefon gratis, fast IP og det koster mig 450kr pr mdr, for 8år siden købte jeg en 10/10 mbit fra en ven i sverige til noget ala 250 dkk pr mdr, dengang gav vi 500kr for en 2048/512 her i danmark.

(Jeg ved intet og benægter alt)

 • 2
 • 1
Søren Mikkelsen

...der er tilbud hos bredbandsbolaget for tiden, køb en 150-250mbit for 249 sek pr mdr som er ca 210 dkk og forskellen på prisen er udelukkende TDC's skyld, det er dem der har holdt udviklingen nede og investorene væk.
90mbit koster mig 499dkk pr mdr her hvor jeg bor, 2k i oprettelse og så er det stadig TDC der styre kablerne.

(Jeg ved intet og benægter alt)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere