TDC fyrer IBM i milliard-aftale

TDC har valgt at opsige forhåndsaftalen med samarbejdspartneren IBM omkring konsolideringen af televirksomhedens it-systemer - et projekt til over 2 mia. kr. Ifølge Version2's oplysninger bringer det Accenture tilbage i varmen - men forsinkelser synes uundgåelige.

TDC har opsagt virksomhedens samarbejdsaftale med IBM om et af danmarkshistoriens største it-projekter til en værdi af over 2 mia. kroner. Efter mange måneders forarbejde underskrev TDC og IBM i starten af januar en foreløbig samarbejdsaftale - et såkaldt ?Letter of Intent?, der skulle sætte projektet i søen.

Siden da har parterne forsøgt at blive enige om rammerne for det Enterprise Architecture-projekt (EA), der går ud på at samle TDC's mere end 450 forskellige it-systemer over en fireårig periode.

Ifølge Version2's oplysninger er der tale om en fyring af IBM. TDC har tidligere meldt ud, at virksomheden valgte IBM blandt andet på grund af IBM's store erfaring inden for telesektoren, men forudsætningerne har vist sig ikke at holde.

Trukket tilbage

TDC's it-direktør Jørgen Jacobsen oplyser følgende til Version2 gennem TDC's presseafdeling:

»Det har vist sig at være en udfordring at få alle detaljerne i Letter of Intent mellem TDC og IBM til at falde i hak i forhold til det oprindelige udgangspunkt. Vi har derfor trukket det eksisterende Letter of Intent tilbage og åbnet processen igen.«

TDC er nu i gang med at finde en ny partner, som kan stå for EA-projektet, der går ud på at samle TDC's mere end 450 forskellige it-systemer. Systemkonsolideringen omfatter TDC's interne systemer til håndtering af teleinfrastrukturen - de såkaldte OSS-systemer. Også TDC's systemer til kundehåndtering er en del af EA-projektet - de såkaldte BSS-systemer.

Accenture tilbage i spil

Et naturligt og ifølge Version2's oplysninger yderst realistisk bud på en ny partner kunne være Accenture, som oprindeligt tabte milliardkontrakten til IBM med et mulehår. Accenture skulle angiveligt allerede være 'inde i varmen' hos TDC.

Fyringen af IBM blev meldt ud internt i TDC den 25. februar. Når beslutningen først er poppet op til den offentlige overflade nu, skyldes det i følge Version2's oplysninger, at IBM har forhalet udmeldingen om samarbejdsophøret - det kan muligvis hænge sammen med, at IBM omkring den 25. februar var ved at lukke en aftale i forhold til et andet milliard-projekt med pensionskassen ATP.

Forsinkelser forude

EA-projektet er oprindeligt tænkt til at skulle vare fire år. Men det vides endnu ikke, hvilke konsekvenser omsadlingen i forhold it-partner vil have for projektets varighed. Ifølge Version2's oplysninger, så vil fyringen af IBM dog betyde, at forsinkelser er uundgåelige.

Når den endelige konsolidering er gennemført, har TDC tidligere oplyst, at produktiviteten takket være rationaliseringsgevinster vil stige med 20-30 procent. Ligesom systemsammenlægningen ifølge TDC også betyder, at udviklingstiden for nye produkter bliver væsentligt hurtigere.

TDC har ikke yderligere kommentarer til samarbejdsophøret. IBM bekræfter, at letter-of-intent aftalen er opsagt og har ellers ikke yderligere kommentarer til den konkrete sag. Version2 arbejder på at få en kommentar fra Accenture.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere