TDC fyrer CSC

8. februar 2012 kl. 14:2615
TDC fyrer CSC
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Op til 400 danske CSC-ansattes job er i farezonen, efter TDC har fravalgt CSC til fordel for indiske Tata Consulting Services.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Problemerne for it-leverandøren CSC's danske afdeling fortsætter. Mindre end en uge efter aflysningen af politiets Polsag-system har telegiganten TDC vraget CSC som it-leverandør. Det skriver Computerworld.

CSC har ellers gennem en årrække overtaget flere it-opgaver fra TDC, men TDC har valgt ikke at forny kontrakten med CSC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet har TDC ifølge Computerworld valgt indiske Tata Consulting Services som ny leverandør.

Dermed kan mellem 300 og 400 CSC-ansatte, som arbejder med TDC-opgaver, risikere en fyreseddel fra CSC, som i forvejen har en trængt økonomi.

Rettet 15.07: "CSC" udskiftet med "TDC" i tredje afsnit.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
9. februar 2012 kl. 10:01

Men må jo så håbe at datatilsynet har været over og sikret at de dele af den offentliges kommunikation som TDC håndterer ikke bliver overflyttet til Indien, således at sikre danske systemer ikke kompromitteres.

12
9. februar 2012 kl. 09:26

CSC ville meget gerne ud af kontrakten,

Nu er de kommet af med op imod 100 tjenestemænd hvor af mange ikke har haft et reelt job i CSC da deres opgaver er flyttet til Indien.

havde CSC vist at de fik kontrakten var de fyret for langtid siden men det har kunnet betale sig ikke at fyre dem, og ny er de væk og skal til TCS og derfra sikkert til ATEA. som nu står med mange ubrugelige folk som de kan fyre men så skal de have løn i 3 år.

Det var en lorte kontrakt for CSC, alle dem der lavede den ude af CSC i dag.

Men spændende og TSC er klar over hvad de går ind til TDC er styret af økonomer og TDC vil være over dem hele tiden med bøder....

13
9. februar 2012 kl. 09:57

TSC er efter min mening ikke vinderen... de er taberen.. Med mindre de bruger den her kontrakt til at 'komme yderligere ind på' det danske marked.

// Jesper

9
9. februar 2012 kl. 07:11

At TDC nu har overladt en del af vores danske "interne" net til skævøjer beroliger mig bestemt ikke, tvært imod, TDC er for stor her i DK og det giver dem for meget magt, at sælge danskeres service til udlandet så hr og fru danmark skal snakke med en person i indien som prøver at snakke dansk er bare ikke godt nok, det er at tage røbven på folk og det er bare ikke hvad hr og fru danmark hr betalt for, de har betalt telefon/internet til en dansk udbyder. Jeg bruger selv TDC og sagsøger dem første gang jeg får en person i røret der ikke forstår hvad jeg siger til dem. Lige PT er TDC ved at buttfucke mig hvilket er grunden til mit søgemål, og når jeg har vuncdet mit søgemål som der ikke i følge dansk lovgivning ikke er tvivl om vil jeg poste sagen og resultatet på så mange sider det kan lade sig gøre, de kommer nok til at slippe afsted med at buttfucke mig, men det her er en god advarsel til alle jer som om lidt bliver buttfucked af den danske stat, hold øje med hvad de laver, brok jer hver eneste gang noget er forkert, gør deres arbejde besværligt, få dem til at sidde med hoved på knæ i græedende tilstand, det er den eneste måde de lære det på!

15
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tor, 02/09/2012 - 10:38

@ Kalle Hansen.

Jeg finder det også bekymrende, i det omfang at udenlandske kræfter, skal dominerer Dansk infrastruktur. Men om det er Tata eller CSC, er helt underordnet.

Jeg er ikke inde i, hvilken betydning den omtalte opgave har, så derfor kan jeg ikke kommenterer på det.

Vi skal holde TDC op imod, at TDC oprindeligt var en Statsejet virksomhed, der havde (har) monopol i Danmark. Det virker påfaldende, at man har tilladt at en sådan virksomhed, der jo har en særligt magtstilling i Danmark, komme på udenlandske hænder.

Især fordi at TDC også er en stor virksomhed inden for viden, er der grund til at udvise bekymring. TDC kan, helt lovligt, trække den viden ud af landet, uden at Danmark får noget som helst ud af det. Men det samme gælder for CSC, og alle andre internationale vidensvirksomheder, der helt lovligt, kan trække på det Danske vidensamfund. Altså lade grundlæggende viden udvikle i Danmark, og oven i købet modtage betaling for det, for at benytte denne viden til at skabe produkter der sælges i og fra udlandet.

Der ligger min bekymring. Men jeg kan ikke se nogen løsning ! Det eneste man kan gøre er, at forholde sig til det, og være klar over, at når en international vidensvirksomhed udvikler for Danske penge, så er der tale om at man støtter denne virksomhed økonomisk. Man køber ikke en vare, man forærer viden væk. Man mister dermed konkurrenceevne på de respektive områder, man betaler altså for at reducerer Dansk konkurrenceevne.

At TDC vælger Asien, frem for en US/EU leverandør, er helt i tråd med den politik der er fremlagt. Så det kommer ikke som nogen overraskelse. Alle store leverancer kan forventes at blive sendt til Asien / Stillehavsområdet i de kommende år, sammen med den viden der er i forbindelse med disse leverancer.

11
9. februar 2012 kl. 07:40

Og godmorgen til dig også, Kalle :)

Her hvor jeg sidder er det minus 15 grader udenfor. Jeg kan se ud over den landsby der ligger nede i dalen og det sner ganske stille, du ved: Sådan nogle små glinsende snefnug der kommer til at glitre så kønt når solen står helt op. Min kaffe er god og mine kollegaer møder snart og så skal vi lave sjove ting hele dagen. Jeg ville sådan ønske du var her for du trænger vist i den grad til noget at glæde dig over. Jeg ville ønske jeg kunne dele det med dig. Så kunne du også tage med til gymnastik med vores dreng i eftermiddag. Han har snart lært at slå saltomotaler - helt uden det har gjort ondt!

Kan du have en god dag, Kalle.

10
9. februar 2012 kl. 07:29

Staten er som et barn, det skal gøre ondt før de lære noget, så lad os få det til at gøre så ondt at de opsiger deres stillinger, spam dem, hack dem, finde det de ikke vil have folk skal vide og offentliggør det! Anonymous vil helt sikkert tage sagen op hvis vi er nok der brokker sig og fremviser beviser, og hvem elsker ikke Anonymous?

7
8. februar 2012 kl. 17:19

"Jeg tror ikke du skal regne med, at deres udviklere er nogle amatører."

Jo, det kan du ganske roligt regne med at de, i det mindste nogle af dem, er. Jeg kender til hårrejsende eksempler på inkompetence udi den basale grundlæggende viden om kodeoptimering, som man bestemt ikke burde se i en leverance fra en af verdens største.

8
8. februar 2012 kl. 19:08

Jo, det kan du ganske roligt regne med at de, i det mindste nogle af dem, er.

Den påstand er nok sand for de fleste større udviklingshuse. Dygtige folk hænger ikke på træerne, og selvom de gjorde, er det være svært at identificere de dygtigste og sortere de mindre gode fra, når det vælter ind med jobansøgninger.

Hvad der til gengæld (bl.a.) adskiller mange firmaer er deres evne til at håndtere mindre dygtige udviklere. Nogle steder har de ingen som helst kvalitetskontrol men lader frejdigt juniorprogrammøren aflevere hvad som helst, og andre steder har de 117 kontroller og ISO-certificerede procedurer, der ikke forbedrer kvaliteten et hak. Og endelig er der steder, hvor de dygtige sørger for at hjælpe og opkvalificere de mindre dygtige, så kæden ikke bliver så stærk som det svageste led men som det stærkeste.

Derudover er der en masse faktorer, der kan være skyld i, at selv dygtige programmører leverer noget skrammel. Det afhænger meget af de rammer, de får lov at udfolde sig i.

6
8. februar 2012 kl. 16:34

Emil Moe skriver hvis du havde haft bare en lille kunde ville du vide, hvor dårlige de er til at stille de krav op de har behov for. Gang så det med faktor 1.000 eller mere.

Ja det er vel derfor kunden prøver at bruge et kompetent firma, det du skriver er jo noget der er kendt, så man vejleder vel sin kunde ellers kommer man hurtig til at finde en ny vis ikke lige det er det offentlige der er kunde

4
8. februar 2012 kl. 15:40

Det var ikke godt, nok mest for TDC. Jeg håber så ikke at Niels Holck har TDC.

// Jesper

3
8. februar 2012 kl. 15:27

CSC har fejlet konsekvent gennem årtier og listen med milliard-skandaler er efterhånden lang. Samtidig er det tydeligt at ledelsen er dybt inkompetent og uden indsigt i både branchen og virksomheden, hvilket Prosa-konflikten viste med al tydelighed.

Det er mere end på tide at CSC bliver blacklistet, sådan at andre mere realistiske leverandører har en chance. Det er tydeligt at CSC vinder udbud med vilde underbud, og derefter løber projektet over tid igen og igen mens det hele tiden bliver dyrere og dyrere... og vupti så er underbuddet væk. Det er systematisk og det er tydeligvis planlagt.

Desuden virker deres udviklere inkompetente og mange af de fejl som man f.eks. hører at polsag var plaget af, er typiske begynderfejl hvor man ikke tænker multitasking, "keep it simple, stupid", asynkrone overførsler, multiuser og generelt systemer som skalerer fornuftigt. Når man som jeg sidder med store komplekse hjemmesider for store multinationale firmaer som skal kunne klare store spikes i besøgende (og DDoS-angreb) uden af nedsmelte serverne, så er det et dagligt krav at tænke i de baner, ellers kommer man ingen steder (udover hjem med et los i røven og en fyreseddel i hånden).

5
8. februar 2012 kl. 15:47

Du har ret i at de har for mange skandaler og deres estimater ikke er gode nok. Men fejlen ligger ikke kun hos dem, hvis du havde haft bare en lille kunde ville du vide, hvor dårlige de er til at stille de krav op de har behov for. Gang så det med faktor 1.000 eller mere.

Jeg tror ikke du skal regne med, at deres udviklere er nogle amatører. Begrundelsen kan du finde i mit første afsnit. Det tyder mere på, at du mangler erfaring med kunder eller professionel erfaring bare - det håber jeg i hvertfald du gør, på baggrund af sådan en udtalelse. Så pas på med at være så ensidig kritisk og selvophøjet, selvom CSC i bund og grund burde kunne gøre det bedre.

1
8. februar 2012 kl. 14:57

"I stedet har CSC ifølge Computerworld valgt indiske Tata Consulting Services som ny leverandør."

Mon ikke det er TDC der har valgt en ny leverandør? :-)