TDC fortsætter fyringsrunder: 700 færre ansatte inden nytår

Der vil også til efteråret komme nye fyringsrunder hos TDC, og op til 700 stillinger skal væk, melder topchefen. På syv år er antallet af ansatte i TDC dermed næsten blevet halveret.

Efteråret 2013 vil - ligesom de seneste mange år hos TDC - byde på nye fyringsrunder. Dermed holder TDC fast i strategien om at effektivisere og nedlægge stillinger, selvom meldingen fra TDC tidligere i år handlede om vækst. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge TDC’s topchef Carsten Dilling vil TDC til nytår have mellem 600 og 700 færre ansatte. Og i løbet af foråret 2013 forsvandt 202 stillinger, hvilket tilsammen vil betyde op mod 900 færre stillinger i TDC i løbet af 2013.

Den slags beskæringer er ikke noget nyt hos TDC, som hvert år siden 2006 er skrumpet med mellem 400 og 1000 medarbejdere. Faktisk er TDC tæt på en halvering af medarbejderstaben, siden det store teleselskab i 2006 blev købt af kapitalfonde: Fra 13.900 ansatte i 2006 til nu 7.898 - og til nytår altså snarere 7.200 ansatte.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mogens Ritsholm

Det er ingen kunst at spare på modne forretningsområder. Hele telenettet virker jo også på fuld kraft om søndagen, hvor kun få er på arbejde. Lidt provokerende kan man sige, at man bare skal gøre alle dage til søndage.

Men for tele smuldrer omsætningen på gamle forretningsområder, mens nye områder vokser op. Hovedindtægten på telefoni på fastnet og mobil skrumper hastigt, mens bredbånd vokser uden tilsvarende indtægtsstigninger. Så hvor ligger væstområderne for omsætningen fremover?

Hvad skal TDC leve af om 10 år?

Svaret ligger nok et eller andet sted i emnerne fiber, telemetri, indholdslevering, sikkerhed og en generelt mere sløret afgrænsning af transport og behandling.

På nogle områder lokalt udviklet, på andre omrder er det kun muligt gennem samarbejder med andre store aktører og andre brancher.

Har TDC den rette balance mellem effektiv drift af det gamle og opmærksom og nysgerrig efterprøvelse af fremtidige muligheder?

Svaret på det spørgsmål afgør, om TDC på sigt kan videreføres som en samlet virksomhed.

 • 1
 • 0
#3 Thomas Ehler

De ved det bare ikke. Teknologi virksomheder med stort behov for store langtids investeringer skal ikke ejes af kapitafonde. Kapitafonde har en kort gevinst horisont, så ting som Fiber, de sidste nye 4G master mv. som alle har turnarounds på over 3-5 år er no-go. Det er umuligt at få igennem.

Rigtig mange steder i Århus og omegn, i tæt beboedes områder, får man kun Edge data adgang hvis man som jeg er tvangsauktion indlagt til at benytte TDC på mobilen. Låner jeg min datters "3" simkort ser det ganske anderledes ud. På den samme telefon!

 • 1
 • 0
#4 Johannes Aagaard

Mens TDCs Carsten Dilling således loyalt er i gang med at trimme TDC efter kapitalfondenes anorektiske normalitetsbegreb, så kunne man som almindelig privat bruger spørge, hvad TDC egentlig laver af produktudvikling. Hvor er den velfungerende mail-app eller IM-app'en, hvor er video-chatfunktionaliteten eller hvor er cloud-løsningen? (M.h.t. sidstnævnte kan vi jo på den anden side ikke ane noget om, om kapitalfonden sælger hele skidtet til et selskab i Hviderusland eller Kina, så dér er TDC måske på forkant ved at være fodslæbende).

Men produktudvikling var jo nok heller ikke i fokus for venstres Henning Dyremose, da han ofrede TDC og selv modtog 100 millioner kroner i pension og fratrædelsesgodtgørelse.

 • 2
 • 0
#5 Ole Høj

De kunne allerede nu starte med at rulle bedre tv pakker ud. Nogle hvor man selv vælger indholdet og ikke skal havde en fuld hd pakke for at se 58 tv kanaler, når jeg hverken ser de Arabiske, Tyske. Svenske, Norske TV Kanaler. Jeg savner de gode Discovery Channel HD og britiske HD kanaler som man i dag skal tilvælge til ens tv pakke til dyre priser og sænke priserne på deres pay per view events ned. Så ville de se lidt fremskridt.

 • 1
 • 0
#6 Erik Bruus

Har lige hørt fra en TV tekniker i det lokale supermarked at Yousee skal lukke og det hele bliver under et. Der bliver nok ikke den store forskel. TDC leverer allerede TV via telefonstikket, så kan de sikkert også det med coax kabel. Men ja, jeg er også træt af at være nød til at have fuldpakken bare for at kunne se Nat-Geo, og discovery. Det er noget juks. mvh, Erik.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere