TDC-fif: Sådan kommer du på vores 3G-net, selvom telefonen viser E

16 kommentarer.  Hop til debatten
TDC-kunder oplever at havne på det langsomme edge-net, selvom der er 3G-dækning. Det bliver snart ordnet, bedyrer virksomheden. Indtil da kan et lille trick dog alligevel give 3G-forbindelse, afslører TDC's strategidirektør.
25. marts 2014 kl. 14:08
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du er TDC-kunde, har du muligvis også oplevet, at der står E for edge i stedet for et 3G-ikon for det noget hurtigere datanet i telefonens display. Og det til trods for, at du befinder sig i et område, hvor der jf. dækningskortet burde være 3G-dækning. Men det bliver der snart lavet om på, fremgik det på et pressemøde, virksomheden holdt for nylig.

Her kunne koncerndirektør Peter Schleidt og strategidirektør Kim Søgård fortælle om den udbygning af mobilnettet, virksomheden er ved for øjeblikket. Og ved samme lejlighed medgav Kim Søgård, at det ikke var nogen selvfølge at kunne få en 3G-forbindelse som TDC-kunde. Uanset hvordan virksomhedens dækningskort så ellers ser ud for området. I den forbindelse har strategidirektøren et lille fif til de kunder, der måtte have problemer med at få en 3G-forbindelse:

»Det handler ikke kun om frekvenser og kapacitet, det handler også om parameteropsætningen i nettet. Hvis du har oplevet at have siddet på edge, så kunne du gå på flight-mode (fly-tilstand, red.) og gå tilbage, og så vil du opleve, at du har 3G,« sagde han.

Når 3G-forbindelsen så igen bliver nedgraderet til en edge-forbindelse, hænger det typisk sammen med skift mellem to mobilceller, fortalte Kim Søgård. Han kunne også fortælle, at den nuværende parameteropsætning i TDC's net betyder, at det bliver prioriteret, at kunderne kan få en god taleforbindelse frem for en god dataforbindelse. Men hvorfor ikke begge dele? Det er på vej, lød budskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra marts i år og frem mod marts 2015 bliver der opgraderet og omlagt i TDC's net, så 99 pct. af befolkningen får 4G-dækning i løbet af første kvartal af 2015. Netopgraderingen indebærer blandt andet omkring 3.400 nye mobilmaster, nye basisstationer, der understøtter 2G, 3G og 4G samt fremføring af fiberkabler helt op til antennerne i masterne for at øge kapaciteten. Derudover bliver masteantenner udskiftet, så de understøtter lavere frekvensbånd.

TDC er forpligtet - jf. betingelserne i den 800-MHz-licens, virksomheden erhvervede sig i 2012 - til at dække 207 specifikke postnumre i tyndtbefolkede områder med 4G inden udgangen af 2015, men virksomheden forventer altså at være klar i starten af 2015.

Derudover udbygger TDC 4G-nettet i det kortere rækkende 2600-MHz spektrum i byområderne med større mastetæthed mod marts 2015. I forbindelse med opgraderingsplanen har TDC inddelt landet i tre regioner i forhold til, hvornår opgraderingen finder sted. Groft sagt: øst som den første, vest som den næste og det nordligste Jylland som den sidste.

I forlængelse af opgraderingen udvider TDC også båndbredden i 3G-nettet. Og det er den ene del af forklaringen på, hvorfor kunder, der i dag bliver smidt ned på edge i 3G-områder, fremover gerne skulle kunne komme på 3G-nettet: Der kommer mere kapacitet i 3G-nettet

Derudover omdanner TDC også 900 MHz-frekvensbåndet - såkaldt refarming - så der både er understøttelse af 3G og 2G i dette område. Og det skulle ifølge Kim Søgård være den vigtigste faktor i forhold til, at kunderne vil opleve lettere adgang til 3G-nettet.

»I dag bruger vi kun 900 MHz til 2G. Så frekvensområdet kører al vores taletrafik. Du kan ikke køre 3G på 900 MHz, som rækker forholdsvist langt. Det, vi gør: Region for region, når vi er færdig med at udskifte alle sites, så refarmer vi, så 900 MHz bliver brugt både til 2G og til 3G. Så lige pludselig får vi lige så god 3G-dækning, som vi har på 2G i de områder.«

TDC har lavet en hjemmeside, hvor kunderne kan se, hvornår mobilnettet bliver opgraderet der, hvor de bor: netvaerk.tdc.dk

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
26. marts 2014 kl. 19:02

Nu står der at TDC vil lave 99% dækning af landet. Passer det, eller menes der 99% dækning af befolkningen?

15
26. marts 2014 kl. 21:41

Det lyder helt vildt at de kommer ud med 4g dækning til så stor en andel, uanset om det gælder befolkning eller landet. Jeg kan godt leve med at det kun gælder befolkningen.

8
26. marts 2014 kl. 11:16

Jeg er nok ikke den enste som deltager i webmøder på min smartphone. Og desværre har min arbejdsgiver valgt at bruge TDC. Webmøder bruger ofte en app til at vise slides etc og telefonen til lyd. Det kan TDC ikke supportere og den work-around der gives virker selvsagt ikke. TDC, det er simpelthen uacceptabelt - kom ind i kampen og lad som om I ved, hvad professionelle brugere af mobiltelefoni har af behov idag.

9
26. marts 2014 kl. 13:02

Bruger du noget software skrevet af TDC til de webmøder, eller hvorfor er det TDC's skyld det ikke fungerer efter hensigten?

10
26. marts 2014 kl. 13:04

Bruger standard WebEx / AT&T værktøjer. TDC understøtter ikke samtidig brug af tale og data, idet det kræver 3G.

11
26. marts 2014 kl. 13:13

Nu bruger jeg personligt gotomeeting fra Citrix, der sender det hele via datanettet til mødet. Nu spørger jeg måske dumt, men hvorfor skal du ringe ind til det møde du har en video konference på?

12
26. marts 2014 kl. 13:17

Du har ret i at man ofte kan bruge VoIP funktionaliteter i disse værktøjer. De værktøjer jeg bruger understøtter også det, men det kræver at dit møde er sat op til at uderstøtte det og desværre er det ikke altid tilfældet og så bruger man almindelig telefoni til lyd. Når det er sagt vil jeg nødig køre et videomøde med VoIP over Edge...

13
26. marts 2014 kl. 13:31

Takker for forklaringen :-)

7
26. marts 2014 kl. 07:56

De fleste mobiler kan i indstillinger tvinges til at benytte WCDMA som er 3G. Det bruger jeg selv i nogle tilfælde

6
25. marts 2014 kl. 22:52

Når jeg bruger nettet fra min telefon, i eksempelvis toget, bilen eller bussen. Tvinger jeg telefonen til kun at benytte 3G. De steder hvor det ikke dækker, virket internettet logisk nok ikke. Det er lidt ligegyldigt for mig, for internettet er ikke brugbart på Edge. Derfor handler det om at komme på 3G så hurtigt som muligt. Er telefonen eller 3G routeren på farten, er den derfor lyn hurtig til at koble sig på 3G igen, når den ikke "hænger fast" i Edge. Almindelige telefonsamtaler, kan dog ryge i hegnet så det er lidt et valg at træffe. Net eller telefonsamtaler.

5
25. marts 2014 kl. 21:45

En overgang var det sådan at hvis man gik ind på Netflix så hoppede den med det samme over på 3G, desværre fungerer det trick ikke længere.

4
25. marts 2014 kl. 19:33

... og når nu Telenor og TDC føler at de er med i kampen, gad vide hvornår de så beslutter sig for at tilbyde 3G i Metroen?

Der er selvfølgelig kun omkring 147.000 kunder om dagen i gennemsnit og de kan selvfølgelig bare vælge 3 eller Oister.

3
25. marts 2014 kl. 16:22

...har du prøvet at genstarte?

Mellem Østerport og Dybbelsbro er der bare en lillebittesmule 2G vi skal deles om og hvis man ikke slukker for antennerne hænger man på Edge helt til Hellerup hhv Valby.

2
25. marts 2014 kl. 15:13

En guide til hvordan man kommer på en TDC-ejet fiber hvis man bor i KBH... et oplæg til en kommende artikel :D

1
25. marts 2014 kl. 14:34

Jeg er selv plaget af E virus'en hos TDC. Jeg kan slet ikke høre netradio i bilen længere. Det virkede fint hos Telia. Hvis jeg slukker og tænder min telefon et sted, hvor den går på EDGE, kommer jeg rigtig nok på 3G eller HSDPA i et par minutter (hvorefter den ryger på EDGE igen), men det sker IKKE, hvis jeg bare lige går i Flightmode og tilbage igen. Ved ikke om andre har testet det?