TDC får grønt lys til at trykke Play

Fogedretten har afgjort, at TDC gerne må kalde virksomhedens musiktjeneste for Play. Engelsk virksomhed tabte.

Engelske Play Ltd. fik ikke medhold i Fogedretten, hvor virksomheden havde forsøgt at hindre, TDC i at bruge ordet Play om teleselskabets nye musiktjeneste.

Play Ltd. er ikke helt fjern fra TDC's musiktjeneste. Den engelske virksomhed sælger musik, film og spil via www.play.com, skriver business.dk

Men den lignende geschæft var altså ikke nok til at forhindre TDC's brug af betegnelsen.

»TDC har ret til at anvende ordet Play om sin musiktjeneste, og det kan vi kun være yderst tilfredse med. Det er det navn, som mange tusinde kunder har lært at kende, og som i øvrigt har gjort TDC kendt langt ud over landets grænser,« siger vicedirektør for juridiske anliggender Miriam Igelsø Hvidt til business.dk

Play Ltd. sælger også bøger og beklædning, altså produkter, der ikke kan afspilles jævnfør ordet Play - og det valgte Fogedretten at lægge vægt på i afgørelsen.

Sagsomkostningerne beløber sig på 50.000 kroner, som Play Ltd. skal betale til TDC inden 14 dage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Esben Damgaard

Synes det virker underligt at fordi en butik også sælger ting der ikke kan "afspilles", så må andre virksomheder godt bruge deres navn..

PS. Jeg skar det lidt ud i pap, men synes det er underligt der blev lagt meget vægt på det.

  • 0
  • 0
#2 Peter Makholm Blogger

Det handler om hvorvidt de to varemærker virker inde for samme branche og om de kan forveksles. Tilsyneladende har retten så foretaget den vurdering at play.com's vareudvalg er så bredt at de ikke er en musikbutik som sådan.

Derfor er de to tjenester ikke i samme branche og derfor er der ikke tale om en krænkelse.

  • 0
  • 0
#5 Esben Damgaard

Tilsyneladende har retten så foretaget den vurdering at play.com's vareudvalg er så bredt at de ikke er en musikbutik som sådan.

Hvis man besøger play.com, minder det nu mest af alt om en musikbutik, og ikke en "vi-sælger-mange-ting-butik". Tøj og bøger findes også derinde, men det er langt fra det de sælger mest af (konklusion draget af det faktum at det er det de lægger mindst vægt på på hjemmesiden). Så hvis TDC begyndte at sælge t-shirts hvor der stod "Play" på, så må de ikke bruge navnet mere?

Godt det ikke er mig der skal holde styr på de ting.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere