TDC: DDoS-angreb mod danske virksomheder tiltager i styrke - 4,5 Gbit/s

På et år er styrken af DDoS-angreb rettet mod TDC-kunder steget fra 2,9 Gbit/s til 4,5 Gbit/s i snit. Angrebene bliver i højere grad udført ved hjælp af inficerede internetopkoblede enheder såsom videokameraer.

TDC oplever samme antal DDoS-angreb på deres kunder, men stærkere, i 2016 sammenlignet med 2015, fremgår det af en ny sikkerhedsrapport fra TDC.

Ved en analyse af et trecifret antal angreb har TDC konkluderet, at angrebene har tiltaget i styrke fra et gennemsnit på 2,9 Gbit/s i 2015 til 4,5 Gbit/s sidste år. Antallet af angreb lå i snit på 2,5 pr. TDC-kunde begge år.

Læs også: Tre danske DDoS-købere identificeret af TDC

Et DDoS-angreb, Distributed Denial-of-Service, lægger en hjemmeside, router eller bredbåndsforbindelse ned, ved at der bliver skabt en massiv datatrafik mod det bestemte mål.

Typisk varer et enkelt angreb 36 minutter, oplyser TDC. Det ses, at når en virksomhed udsættes for disse, efterfølges de af en lille pause, hvorefter næste angreb kommer. Det kan vare fra timer til dage og er nemt at bestille for en mindre sum penge på nettet.

Læs også: Dagligt får op til 100 danskere lammet deres internetforbindelse af personlige chikane-angreb

Førhen har det primært været inficerede pc’er, der har været brugt til angrebene, men hackerne er begyndt at benytte sig af andre internetopkoblede enheder såsom videokameraer med adgang til internettet. De kan være nemmere at få adgang til for hackere, fordi de ofte er dårligt beskyttet, eksempelvis blot med et standard brugernavn og password.

Det betyder ifølge chef for TDC Security Operations Center Lars Højberg, at vi vil se mere af denne slags misbrug i takt med, at der bliver tilsluttet flere enheder til internettet.

Det største angreb, TDC har målt rettet mod en IP-adresse hos TDC, blev registreret sidste år og havde en styrke på 230 Gbit/s.

Læs også: USA: Risikerer 10 års fængsel for at købe sig til DDoS-angreb mod chattjeneste

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017