TDC: DDoS-angreb mod danske virksomheder tiltager i styrke - 4,5 Gbit/s

ddos
På et år er styrken af DDoS-angreb rettet mod TDC-kunder steget fra 2,9 Gbit/s til 4,5 Gbit/s i snit. Angrebene bliver i højere grad udført ved hjælp af inficerede internetopkoblede enheder såsom videokameraer.

TDC oplever samme antal DDoS-angreb på deres kunder, men stærkere, i 2016 sammenlignet med 2015, fremgår det af en ny sikkerhedsrapport fra TDC.

Ved en analyse af et trecifret antal angreb har TDC konkluderet, at angrebene har tiltaget i styrke fra et gennemsnit på 2,9 Gbit/s i 2015 til 4,5 Gbit/s sidste år. Antallet af angreb lå i snit på 2,5 pr. TDC-kunde begge år.

Læs også: Tre danske DDoS-købere identificeret af TDC

Et DDoS-angreb, Distributed Denial-of-Service, lægger en hjemmeside, router eller bredbåndsforbindelse ned, ved at der bliver skabt en massiv datatrafik mod det bestemte mål.

Typisk varer et enkelt angreb 36 minutter, oplyser TDC. Det ses, at når en virksomhed udsættes for disse, efterfølges de af en lille pause, hvorefter næste angreb kommer. Det kan vare fra timer til dage og er nemt at bestille for en mindre sum penge på nettet.

Læs også: Dagligt får op til 100 danskere lammet deres internetforbindelse af personlige chikane-angreb

Førhen har det primært været inficerede pc’er, der har været brugt til angrebene, men hackerne er begyndt at benytte sig af andre internetopkoblede enheder såsom videokameraer med adgang til internettet. De kan være nemmere at få adgang til for hackere, fordi de ofte er dårligt beskyttet, eksempelvis blot med et standard brugernavn og password.

Det betyder ifølge chef for TDC Security Operations Center Lars Højberg, at vi vil se mere af denne slags misbrug i takt med, at der bliver tilsluttet flere enheder til internettet.

Det største angreb, TDC har målt rettet mod en IP-adresse hos TDC, blev registreret sidste år og havde en styrke på 230 Gbit/s.

Læs også: USA: Risikerer 10 års fængsel for at købe sig til DDoS-angreb mod chattjeneste

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017