TDC advarer mod at opgradere til iOS 7: Blokerer for mobil omstilling

16 kommentarer.  Hop til debatten
Apples nye mobil-styresystem iOS 7 blokerer for den protokol, der har gjort det muligt at lave omstilling fra mobilen. Eneste løsning lige nu er, at Apple ombestemmer sig.
20. september 2013 kl. 15:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det gode, gamle omstillingsbord i receptionen er mange steder erstattet af en app på telefonen, der gør det muligt at stille et opkald videre til en kollega.

Men Apples opdatering af styresystemet iOS til version 7 giver nu store problemer for den funktion hos alle de danske teleselskaber, der har tilbudt den tjeneste. Det skriver it-mediet Computerworld.dk.

Protokollen Unstructured Supplementary Service Data (USSD) er nemlig blevet blokeret i iOS 7, og dermed kan for eksempel TDC’s Erhvervs-app ikke længere bruges til omstilling fra mobilen.

Apple betragter USSD-protokollen som et sikkerhedshul, der skulle lukkes, så spørgsmålet er nu, om klager fra kunder og teleselskaber kan få Apple til at skifte mening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TDC har skrevet til kunderne, at de ikke skal opgradere til iOS 7, hvis de bruger mobil omstilling. Telenor har været ude med en tilsvarende anbefaling til kunderne.

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
22. september 2013 kl. 21:54

problemet med USSD er det er en inband ting, en websites kunne lave et tel://*number# , sidste år ramt det samsung og android, at en side kunne aktivere en factory reset, er uden tvivl den retning Apple har tænkt, og stopped for apps brug af dem.

13
23. september 2013 kl. 08:51

Med iOS7 kan man ikke længere bruge et kineser-ladekabel til 27kr, man skal bruge et autoriseret apple-kabel til 189kr (<a href="http://store.apple.com/dk/iphone">http://store.apple.com/dk/iphone</a&gt;)

Hvem søren giver også 27kr for et kabel der ikke virker, når man kan få et for 15kr der virker? Jeg har brugt både originale og uoriginale kabler siden den første iOS 7 beta, og er ikke stødt på problemer med at lade endnu.

Mvh Jonas

15
23. september 2013 kl. 09:54

Når noget skal shielde din device og konvertere 220v til 5v så vil du gerne være sikker på at det virker. Så lad være med at købe de billigste opladere: <a href="http://www.righto.com/2012/10/a-dozen-usb-chargers-in-lab-apple-is.html…;

Og hvordan mener du at isolationsevnen på kablet fra Apple adskiller sig fra det uoriginale fra Kina? (læs: det er ikke 220v oplader der snakkes om, men selve USB kablet).

Mvh Jonas

6
22. september 2013 kl. 16:19

Så er der vel ikke andet end at teleselskaberne må nægte iOS7-enheder adgang til GSM-nettet.

11
23. september 2013 kl. 00:33

Så er der vel ikke andet end at teleselskaberne må nægte iOS7-enheder adgang til GSM-nettet.

Før eller siden må man sige farvel til gamle standarder og det ene af teleselskaberne benytter slet ikke GSM. Selv ville jeg gerne sige farvel til Java, som er en defakto-standard i Danmark omend Java ikke findes på mange mobile enheder. Skal teleselskaberne også nægte at sælge mobiltelefoner, der ikke understøtter Java?

12
23. september 2013 kl. 08:38

Selvfølgelig skal man udvikle sig og se fremad, men det skal vel ikke være industrien der sætter standarden. Det ville klæde operatørerne at være en smule mere kritiske overfor leverandørerne, istedet for at lade sig trække rundt i manegen. Hvad blev der af bagudkompatibiliteten?

5
21. september 2013 kl. 21:37

@jakob damkjær. What!! Nu er USSD en protokol anvendt af Gsm standarden. Og har ikke så meget med Tdc at gører. De bruger bare protokollen gennem Gsm, Som altid. At apple lige pludselige ikke har lyst til at understøtte det mere. Fordi de mener det er et sikkerhedshul. Ja det er jo lidt til grin!! De skulle jo lige feje for ejen dør først!! og få ios7 til at virke :) http://www.macrumors.com/2013/09/18/ios-7-security-flaw-allows-siri-to-disable-find-my-iphone/ http://beep.tv2.dk/nyheder/ios-7-problemer-virker-din-telefon-heller-ikke

7
22. september 2013 kl. 16:28

Fordi de mener det er et sikkerhedshul. Ja det er jo lidt til grin!! De skulle jo lige feje for ejen dør først!! og få ios7 til at virke :) <a href="http://www.macrumors.com/2013/09/18/ios-7-security-flaw-allows-siri-to-…;.

Den "sikkerhedsbrist" går ud på at man kan sætte "Find my phone" ud af drift ved at skifte til airplane mode uden at skulle låse telefonen op.

Det er en lige så stor sikkerhedsbrist som at man kan tage sim-kortet ud, slukke telefonen eller komme den i en spand vand uden at skulle låse telefonen op. Disse metoder sætter også "Find my phone" ud af drift, og gør telefonen lige så (u-)anvendelig.

3
20. september 2013 kl. 21:18

Men de regnede vel med at Apple ville bakke ned fra en stance der var problematisk for en teleoperatør i et land med 5.5 millioner...

Hvis nu de danske operatøre fik fingeren ud af bageriet og implementerede visual voicemail så ku det være der var nogen i Californien der ville få lidt velvilje mod TDC...

Og dem der primært får klagerne er TDC da Apple har en tradition med at melde ud når standarter og features/APIer bliver blokeret eller deaktiveret.

At TDC så ikke ville kode deres løsning om er TDC der måske lidt før release dato skulle ha sagt til at TDCs produkt var lidt ikke optimalt fungerende...

16
23. september 2013 kl. 12:25

Ligger hele problematikken ikke bare i at man holder telefonen forkert? Det plejer at være der skoen trykker når det er noget fra æblefirmaet der ikke virker - for de har vel også taget patent på ikke at lave fejl, så det kan ikke være deres skyld!

8
22. september 2013 kl. 18:45

Hvad med at uddybe hvorfor Apple mener at USSD er et sikkerhedshul? Og hvad med at grave lidt dybere i problemet med at operatørerne ikke er klar med en løsning? Er der f.eks. ikke noget med at man ikke kan få godkendt apps i betaperioden, og at det kunne være derfor løsningen først kommer efter frigivelsen?

2
20. september 2013 kl. 21:07

under beta ?

1
20. september 2013 kl. 20:39

Godt man ikke har baseret sin løsningn på den protokol.