TDC advarer erhvervskunder: iOS-opdatering lukker for mobil omstilling

Den nyeste version af styresystemet til iPhone har en fejl, der forhindrer brugere i at omstille opkald. TDC fraråder kunder at opdatere, hvis de bruger funktionen.

TDC har på sin Facebook-side i dag advaret sine kunder om ikke at opdatere deres iPhone til iOS 8.0, som blev frigivet i dag. Der er nemlig en fejl i styresystemet, der forhindrer omstilling i at virke, oplyser teleselskabet.

På baggrund af fundet anbefaler TDC, at iPhone-brugere venter med at opdatere, hvis man benytter sig af omstilling. TDC understreger, at det ikke er viderestilling, men omstilling den er gal med. Det er altså funktionen, hvor man under samtale, kan sende opkaldet videre til en anden, som må undværes indtil Apple fikser fejlen.

Også da Apple frigav forløberen iOS 7 i 2013 fik omstillingsfunktionen problemer. Dengang fortalte TDC, at problemet opstod, fordi protokollen Unconstructed Supplementary Service Data var blevet blokeret. Apple så nemlig protokollen som et sikkerhedshul. Også denne gang er fejlen igen relateret til den drilagtige protokol, oplyser selskabet Version2.

TDC har meldt fejlen hos Apple, som vil rette fejlen i næste opdatering. Apple har ikke meldt ud hvornår rettelsen – i form af version 8.0.1 – kommer, men TDC gætter på mellem fire til seks uger. Mobil omstilling er typisk noget erhvervskunder bruger, og derfor vil størstedelen af iPhone-brugere kunne opdatere uden problemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Kenneth Nielsen

Det er ikke udelukkende et TDC problem, da andre operatører har samme problem. TDC var bare de første der meldte ud om problemet, da funktionen er meget benyttet af deres erhvervskunder. Privatkunder not so much.

 • 5
 • 0
#5 Jakob Damkjær

og de danske systemer kan stadig efter 7 år stadig ikke håndtere features som har været i iPhone softwaren siden starten så som visual voicemail (DVS. dine telefonbeskeder er tilgængelige som en liste man kan vælge fra). Istedet for har vi i danmark stadig mega crap tast igennem systemer fra 1980erne...

Ja der er en bug men hvilke odds får man mon hvis man spillede på om TDC benyttede dokumenterede features i deres call forwarding system eller om det er et grimt hack af nogen features der blev etableret i PBX standarderne og så pensioneret af resten af verden fordi de ikke var implementeret konsistent over de forskellige telefonsystemer.

Dette basseret på at det kun virker som om det er et problem for danske teleselskaber og ikke for resten af verden... ellers ville vi jo nok se nogen historier om det på ars tech eller anandtech...

Og hvorfor er der ingen danske selskaber der tilbyder visual voicemail ? eller HD voice ? eller tale over wifi ?

 • 3
 • 12
#8 Jakob Damkjær

Jup for det fakta at de danske operatørsystemer er håbløst forældet og ikke følger med den funktionalitet andre udbyder i andre lande godt kan levere er mega fanboi...

Prøv at huske det når de danske operatører falder endnu længere bagud ifht udlandet når ikke opdatere deres systemer på et område du har interesse i... Men det er jo ligegyldigt for du er jo bare en fanboi.

Jeg trækker eksempler fra min referance ramme men der er da også android og Windows telefoner der har funktioner der ikke kan benyttes i Danmark...

 • 0
 • 4
#9 Jakob Damkjær

Jup men 3's netværk er bisart dårligt/overbelastet i mit lokalområde... Men hvorfor er det kun dem ?

FaceTime benyttes flittigt, men med tale over wifi er det også opkald til fastnet telefoner og dem der benytter andre mobil os eller er udenfor datadækning... Eller med folk der bare ikke har fanget at FaceTime audio har en markant bedre lyd kvalitet (det samme har Skype, Facebook voice og viber) over den crap GSM "kvalitet" som vi bliver spist af med når man ringer op uden om voip netværkene...

 • 1
 • 1
#12 Johnny Olesen
 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere